Keskiviikkona takaisin voittokantaan palannut Pyrintö matkustaa sunnuntaina Uuteenkaupunkiin, jossa vastaan asettuu sarjassa viimeisenä oleva Korihait. Vaikka Pyrintö lähtee otteluun selvänä suosikkina, on Korihait osoittanut, että joukkue on kykeneväinen yllätyksiin.

Pyrinnön keskiviikkoinen kamppailu Kobria vastaan oli melko kaksijakoinen. Ensimmäisellä puolikkaalla jo ennen maaottelutaukoa nähdyt vaikeudet hyökkäyksessä tuntuivat jatkuvan ja joukkue jäikin vain 30 pisteeseen. Toisella puolikkaalla punapaidat saivat BJ Raymondin ja Ray Nixonin johdolla hyökkäyksen kulkemaan tutumpaan malliin ja Kobrat oli ajoittain vastaantulija. Pyrintö pääsi keskiviikkona ensimmäistä kertaa lähes täydellä miehityksellään liikkeelle, ainoastaan Petri Heinonen puuttui kokoonpanosta flunssan takia. Heinonen saattaa palata kokoonpanoon sunnuntaina, jolloin coach Toiviaisella olisi käytössään täysi 12 miehen arsenaali. Toiviainen puhuikin Kobrat-ottelun jälkeen, että voi päästä ensi kertaa tilanteeseen, jossa yhdenkään pelaajan ei tarvitse roimasti yli 30 minuuttia pelata.

Korihait on uinut viime ottelut melko syvissä vesissä, sillä joukkue on hävinnyt viimeiset 3 otteluaan yli 30 pisteellä. Sarjakakkonen Vilpas nöyryytti haiparvea 50 pisteen tappiolla ennen maaottelutaukoa ja tauon jälkeen sarjakärki Seagulls pöllytti joukkuetta 34 pisteellä. Korihait on kuitenkin ajoittain pystynyt isompiaan kiusaamaan ja viimeisin voitto tuli hyvällä esityksellä KTP Basketista kotiparketilla helmikuun alussa. Joukkueiden viime kohtaamisesta Korihait on jälleen muovannut kokoonpanoaan, kun takamies Casey Bensonin korvasi Kauhajoelta tuttu Kevin Ware ja Nokialle siirtyneen Jalen Henryn korvaajaksi löytyi Nick Banyard.

Korihait luottaa todella yksinkertaiseen koripalloon, jossa amerikkalaisvahvistukset pelaavat paljon 1 vastaan 1 ja puolustuksen stoppien jälkeen kenttää pyritään juoksemaan kovaa. Koko vahvistuskvartetti (Ernest Zeigler, Richaud Pack, Ware ja Banyard) ovat tilastojen valossa hyviä pelaajia, mutta eivät aina tee joukkueelleen parhaita ratkaisuja. Suomalaisista oman kortensa kekoon kantavat Henri Ventoniemi, Pyrintö-kasvatti Miikka Marttinen ja Vesa Heinonen.

Yksi vastaan yksi puolustaminen ja ottelun tempon kontrollointi ovat Pyrinnön avaimet hyvään tulokseen. Korihaiden simppelin pelityylin takia on päävalmentaja Toiviainenkin kääntänyt suurennuslasinsa enemmän oman joukkueensa tekemiseen, tiivistäen oman pelisuunnitelmansa ytimekkäästi:

”Oman hyökkäyksen toteuttaminen ja energinen pelaaminen ovat ne asiat, jotka pitää näkyä ottelussa.”

Pyrintö – Korihait, su 1.3. klo 17:00. Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sport 2 kanavalta.

Ottelun 3 pointtia:

  1. 1 vs 1 puolustaminen: Etenkin Korihaiden amerikkalaiset tykkäävät pelata paljon 1 vs 1, joten näiden tilanteiden puolustaminen on avainasemassa, mikäli Pyrintö mielii voittaa sunnuntaina.
  2. Ottelun alku: Keskiviikkona Pyrinnön ottelun alku ja koko ensimmäinen puoliaika oli vaisu, mutta joukkue taisteli voittoon. Vieraskentällä huonosta alusta on vaikeampi ”palautua”, joten joukkueen täytyy olla alusta asti hereillä.
  3. Laaja rotaatio: Pyrintö pääsee matkaan täydellä kokoonpanolla, joten coach Toiviainen voi tarvittaessa pyörittää laajaa rotaatiota, kun taas Korihait pelaa usein tiukalla 7 miehen peluutuksella.

Artikkelikuva: Antti Harju