Nopeasti jatkuvat ottelut Pyrinnön osalta Korisliigassa, kun upea keskiviikon peli täytyy jättää jo taakse ja siirtää katseet perjantaihin ja vierasreissuun Kouvolaan.

”Matkaamme kohti Mansikka-ahoa heti perjantaina. Keskiviikon pelin jälkeen valmistautuminen on toki hieman lyhyt, mutta palautuminen ja Kouvojen pelaamisen päärakenteet ehdimme siinä ajassa kyllä käydä läpi oikein hyvin.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi nopeasti tulevaa ottelua.

Pyrintö hakee perjantaina revanssia kauden alussa pelatusta kohtaamisesta, jossa Kouvot nöyryytti Pyynikillä tamperelaisia lukemin 69 – 94.

“Ensimmäisellä kierroksella Kouvot antoi meille aika lailla isän kädestä. Ennen kaikkea heidän kollektiivinen ja vauhdikas pelaaminen oli silloin meille myrkkyä. Tällä kertaa aiomme pitää huolen siitä, ettei samat teemat pääse satuttamaan meitä.”, Toiviainen lupaa.

Pyrintö jatkaa perjantaina samalla miehistöllä kuin keskiviikon kamppailussa eli LJ Rose ei ole vielä pelikunnossa ja missaa myös toisen kohtaamisen kouvolalaisia vastaan. Keskiviikon murskavoitto oli Toiviaiselle monella tapaa varmasti mieluinen. Pelaajien minuutit jakautuivat erittäin tasaisesti, joka helpottaa palautumista. Toisaalta kaikilla pelaajilla on myös varmasti hyvä pelituntuma perjantaita ajatellen. Pyrinnön kaukoheittopeli on hieman takunnut alkukaudesta, mutta keskiviikkona ketsuppipullo avautui oikein kunnolla, kun kaaren takaa heitot upposivat huimalla 63% tarkkuudella. Melko varmaa on, ettei tahti aivan samana pysy Kouvolassa, mutta varmasti itseluottamusta ja tietynlaista rentoutta keskiviikon heittoshow toi pelaajille.

Perjantain vastustaja Kouvot on kuulunut varmasti alkukauden suurimpiin yllättäjiin. Joukkue aloitti kauden erittäin vahvasti ja keikkui kärkisijoilla pitkään. Nyt tahti on kuitenkin hieman tasoittunut ja joukkue onkin hävinnyt viimeiset 4 otteluaan. Yleensä vahvana kotijoukkueena tunnettu Kouvot on hävinnyt viimeiset kaksi kotiotteluaan, joten Kouvolassa odottaa varmasti nälkäinen ryhmä, joka haluaa kääntää hieman mollivoittoisen kurssin jälleen ylöspäin. Pyrinnön Tuomas Flinck totesikin Ura Basket-ottelun jälkeen, että Kouvolan Jatke Areena on varmasti yksi vaikeimpia, ellei vaikein paikka hakea vieraspisteet, joten helpolla Pyrintö ei tule pääsemään. Pelaajista Kouvojen osalta nousevat esiin amerikkalaiset Silas Melson (18.9/4.3), Duke Shelton (17.6/9.8) sekä Pyynikillä huimassa vireessä ollut Derrick Barden (17.2/7.4). Kotimaisesta osastosta Severi Kaukiainen (7.9/1.6) on näyttänyt olevansa luotettava pelintekijä Korisliigaa roolin kasvettua ja Teemu Knihtinen (7.4/5.1) on myös vastannut huutoon kauden alussa roolin suurennuttua viime kaudesta. Pyrinnön kotimainen kaarti sekä valmennusjohto muistaa varmasti myös viime keväältä millaiseen vireeseen Kouvo-kapteeni David Gonzalvez (8.8/2.0) voi parhaimmillaan äityä.

”Kouvojen peli on parhaimmillaan, jos he saavat liikutettua palloa ensimmäisen helpon syötön jälkeen. Tähän meidän on päästävä kiinni, jotta saamme Kouvojen hyökkäyksen enemmän staattiseksi 1vs1-hyökkäämiseksi. Jatkamme oman puolustuksen uusien asioiden sisään ajamista myös perjantaina. Otimme siinä askeleen eteenpäin keskiviikkona ja nyt voimme jatkaa sen jalostamista hieman erilaista vastustajaa vastaan.”, Sami avaa pelisuunnitelmaansa.

Kouvot – Pyrintö, perjantaina 22.11. Jatke Areenalla klo 18:30. Ottelu näytetään tutusti Elisa Viihde Sportilla.

Artikkelikuva: Antti Harju