Pyrintö haki Espoosta pakkovoiton. Espoo United heitti kaukoheittonsa huonolla prosentilla ja Pyrintö korjasi levypallot talteen. Näin tamperelaiset toivat voiton kotiin 86-94 (46-40) numeroin.

Ottelun ratkaisu:

Ottelu eteni tasaisena ensimmäiset 5 minuuttia, jonka jälkeen Pyrintö pääsi niukasti niskanpäälle.
Varsinaista eroa tamperelaiset eivät onnistuneet repäisemään, mutta pienessä johdossa edettiin 2. jakson lopulle asti, jolloin EU pyyhkäisi ohi ja repi 6 pisteen kaulan pitkälle tauolle lähteissä (46-40).

Toisella puolikkaalla EU pysyi keulilla 3 minuuttia, mutta sitten Pyrintö sai otteen pelistä. Saman tien Pyrintö nykäisi Brian Asburyn (25/5), Topias Palmin (14/4) ja Devonne Gilesin (15/8) johdolla 6-10 pisteen keulan ja piti sen sitten ottelun loppuun asti.

Pyrinnön kapteeni Antero Lehto oli selvästi sisuuntunut keskiviikon vaisun esityksen jälkeen. Lehto pelasi kovalla sykkeellä ja viimeisteli 20 pisteen lisäksi peräti 9 koriin johtavaa syöttöä.
Myös EU:n kantava voima oli kokenut pelaaja ja joukkueensa ykköspelintekijä Jeb Ivey (25/3/5 syöttöä), mutta Lehto heitti tarkemmin, kun hänen ei tarvinnut ottaa sankariheittoja joukkueensa puolesta.

Pyrintö jyräsi korin alle ja heitti 2 pisteen heittoja 16 kpl enemmän kuin EU joka taas viskoi kolmosia enemmän ahkerasti kuin tarkasti (8/30). Toisaalta, ilman joukkueen jättänyttä sisäpelaaja Jervon Pressleytä otteluun joutuneilla espoolaisilla ei ollut hirveästi korin alle asiaa, joten aika pöljää heittopäivää he olisivat tarvinneetkin. Pyrintö korjasi levypallot hyvin talteen (24-35) ja se oli yksi avain voittoon.

– Palmin ja Manigaultin puolustuspeli sekä Lehdon 9 pistettä olivat suurin ilon aihe, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen ottelun jälkeen.

Aiemmasta poiketen Pyrintö pelasi ottelun selvästi tiiviimmällä peluutuksella. Asbury pelasi melkein koko pelin (38 min), Lehto 35 min ja Kenneth Manigaultkin (8/7) yli 30 min. Lassi Kilpinen ja Petri Heinonen pelasivat pitkästä aikaa alle 10 min ja Osku Heinonenkin selvästi tavallista vähemmän.
Peluutuksen tiivistäminen on valmennuksen keino saada avainpelaajien pelituntuma ja syke säilymään silloin, kun joukkueella on ollut vaikeuksia pelata ehjää ottelua. Kukaan ei kai ylläty, että Pyrinnön valmennuskaksikon Sami Toiviainen-Ilpo Rantanen työkalupakista löytyy myös klassikoita.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on
Pyrintö-Kataja lauantaina 17.2.2018 klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.