Tiukan ottelurypistyksen viimeinen koitos on edessä Pyrinnön osalta maanantaina. Pyynikin palloiluhalliin kauden ensimmäiselle vierailulle saapuu Kataja Basket Joensuusta. Pyrintö haluaa karistaa varmasti tappiontomut jaloistaan perjantailta ja eritoten jälleen päästä kiinni omaan peliinsä. Kataja Basket sen sijaan tarpoo neljän ottelun tappioputkessa, joten voitto tekisi varmasti hyvää myös susirajan ryhmälle. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Joensuussa Kataja oli Pyrintöä vahvempi lukemin 88 – 73.

”Molemmille joukkueille kolmas peli kuuteen päivään ja rosterissa pieniä puutteita. Miten jalka nousee ja kumpi saa jotain aikaan puolustuspäässä, siinä on varmasti kaksi isoa asiaa voittajan selvittämiseksi.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi.

Lähtökohdat otteluun ovat molemmilla joukkueilla samat. Maanantain ottelu on kolmas kuuteen päivään, joten varmasti molemmilla jaloissa hieman painaa. Pyrintö otti vakuuttavan kotivoiton Ura Basket egameStarsista keskiviikkona, mutta joutui nöyrtymään lopulta selvästi Kouvolassa perjantaina Kouvojen vieraana. Vastaavasti Kataja Basket pelasi keskiviikkona Fiba Europe Cupia häviten kotonaan tanskalaiselle Bakken Bearsille, kotoisessa Korisliigassa tappio tuli perjantaina kotikentällä Helsinki Seagullsille.

Pyrintö laittoi keskiviikkona kotisalissaan Ura Basketia vastaan pystyyn melkoisen ilotulituksen ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Alkukaudesta Pyrinnön puolustus on ollut selkeä kehityksen kohde ja keskiviikkona Uran jäätyä 77 pisteeseen, alkoi näyttää myös niiltä osin lupaavalta. Kuitenkin Kouvolassa homma keikahti päälaelleen ja Kouvot takoi tauluun yli 100 pistettä ja Pyrinnön puolustus oli ajoittain suurissa vaikeuksissa. Lyhyellä valmistautumisella valmentajavelho Toiviainen ei varmasti suuria ihmetekoja ole pystynyt puolustukseen tekemään, mutta varmasti perusasioihin on kiinnitetty huomiota. BJ Raymond on viime otteluissa osoittanut olevansa se suurin yksittäinen johtava pelaaja joukkueessa ja se nähtiin myös Kouvolassa miehen pidettyä erittäin tulisen puheenvuoron ensimmäisellä tauolla. Kapteeni Antero Lehto on jatkanut edelleen vahvaa virettään ja iloisena näkynä kentällä on ollut Osku Heinosen loistava pelivire viime otteluissa. Sen sijaan Khalil Small ja Ray Nixon ovat olleet hieman vaisumpia. Loukkaantumisesta kärsineen LJ Rosen pelikunto maanantaina on edelleen epävarma.

Kataja Basketin alkukausi on ollut Korisliigassa vaikea. Joukkue selvitti ainoana kotimaisena tiensä europeleihin, mutta jatkohaaveet kariutuivat keskiviikon tappio-ottelussa. Katajan päävalmentaja Juha Sten oli kuitenkin varsin tyytyväisen oloinen joukkueen eurotaipaleeseen. Kotimaisessa liigassa ääni kellossa on ollut hieman erilainen ja siitä kertookin neljän ottelun mittainen tappioputki. Kataja sai kuitenkin varmasti mieluisia uutisia reilu viikko sitten, kun kauden kynnyksellä rahakkaamman sopimuksen perässä Libanoniin siirtynyt Earvin Morris palasi Joensuuhun. Morris näyttikin heti olevansa pelimies takoen 23 pistettä avausottelussaan perjantaina. Katajan tehokkaimmat tällä kaudella ovat olleet liukas takamies Jarred Ogungbemi-Jackson sekä sentteri Brandon Walters. Kotimaisella osastolla joukkueesta löytyy laajuutta ja Korisliiga-kokemusta Matias Ojalan, Samuli Vanttajan, Aapeli Alasen, Fiifi Aidoon sekä Joni Herralan muodossa. Nuoremman kaartin Valtteri Leppänen ja Valtteri Mervola ovat myös näyttäneet olevansa kelpo pelimiehiä. Mielenkiintoista on nähdä, kuka Katajan viidestä amerikkalaisesta on huilivuorossa maanantaina, todennäköisimmin huilaaja löytyy kaksikosta Jarekious Bradley ja Omar Calhoun.

”Katajalla on kyllä korintekovoimaa jokaisella pelipaikalla, joten meille isoin haaste tulee olemaan tunnistaa jokaisen pelaajan suurin vahvuus. Tämän tunnistettuamme voimme ohjata heidät tekemään jotain muuta.”, Toiviainen kommentoi pelisuunnitelmaansa maanantaille.

”Laitetaan maanantai-illan ja Korismaanantain kunniaksi kunnon heittoralli päälle, niin yleisö Pyynikillä, sekä kotikatsomoissa saa elämyksiä.”, Toiviainen lataa vielä loppuun.

Pyrintö – Kataja Basket, Pyynikin palloiluhallissa maanantaina 25.11. klo 18:30.

Artikkelikuva: Antti Harju