Keskiviikkona Pyrintö otti kauden ensimmäisen voiton Kouvoista ja samaa haetaan lauantaina Kataja Basketin vieraana. Pohjois-Karjalan korisylpeys on ollut vahvempi tällä kaudella molemmissa kohtaamisissa. Päävalmentaja Toiviainen myöntääkin, että hampaankolossa ja muistissa ovat kauden aiemmat tulokset:

”Runkosarjasijoitusten kannalta taas iso peli ja meillä aika lailla hampaankolossa viimeksi koettu kotitappio Katajalle.”

Marraskuussa koettu tappio Katajalle on Pyrinnön viimeisin tappio kotikentällään. Tuo ottelu oli pitkään Pyrinnöllä hallussa, mutta lopulta joensuulaiset sentteri Brandon Waltersin johdolla kirivät takaa ohi ja veivät sarjapisteet mukanaan. Kotikentällään Kataja on yleensä vahva, eikä varmasti vähiten vastustajan pitkän reissaamisen myötä. Yleensä sarjan kärkipäässä nähty Kataja on hieman yskähdellyt pelinsä kanssa tällä kaudella, kun tällä hetkellä 25 ottelusta kasassa on 12 voittoa. Vaikea alku selittyy kuitenkin ainakin osittain loukkaantumisista ja alkukauden europelikiireistä. Viimeiset kaksi otteluaan Kataja on hävinnyt vieraskentällä Nokialle ja Seagullsille. Edellisestä kotiottelusta taskussa on kuitenkin voitto Salon Vilppaasta, joten helpolla eivät sarjapisteet liiku Joensuun urheilutalolta.

Keskiviikkona Pyrintö sai onnistumisia jälleen laajalta rintamalta, kun jopa 5 pelaajaa ylitti 15 pisteen rajan. BJ Raymond jatkaa varmaa suorittamistaan sarjan pistetilaston sijalla 4. Joukkueen veteraaniduo Lehto – Nixon on ollut vakuuttava viime otteluissa. Osku Heinonen löysi kunnolla jälleen heittojyvänsä keskiviikkona ja toiveissa on samanlaiseen viereen säilyttäminen Joensuussa. Nick Kellogg jäi keskiviikkona vain 8 pisteeseen, mutta jakoi upeat 9 syöttöä. Mies on tuskaillut kaukoheittonsa kanssa, joten nähtäväksi jää toimisiko Joensuu ketsuppipullon avaajana. Justus Kilpinen voi jälleen nousta ns. ”X-factor” pelaajaksi, sillä mies on vierasotteluissa upottanut kolmoset kovalla 47,6% tarkkuudella.

Pyrintö jatkaa lauantaina samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkonakin. Katajalta pelikunnon suhteen epävarmoja ovat Brandon Walters sekä Matias Ojala. Katajan kauden ykköspelaaja on takamies Jarred Ogungbemi-Jackson, jonka pelintekoa on Pyrinnön onnistuttava häiritsemään. Laiturit Jarekious Bradley ja Earvin Morris täydentävät laadukkaan ulkomaalaiskvartetin. Kotimaiselta osastolta Joni Herrala kiusaa vastustajan takamiehiä etenkin puolustuksessa aggressiivisuudellaan, Aapeli Alanen on kuntoutunut loukkaantumisestaan jälleen pelikuntoon ja Samuli Vanttaja tuuraa Waltersia korin alla. Fiifi Aidoon sopimuksen purkamisen jälkeen nuoret Valtterit Leppänen ja Mervola ovat saaneet lisävastuuta ja käyttäneet minuuttinsa hyvin.

”Emme saa päästää Katajaa juoksemaan kenttää haluamallaan tavalla, koska sen jälkeen heidän taitavat pelaajansa löytävät kyllä tiensä korintekoon. Molempien korinalustojen hallinta, järkevä hyökkääminen sekä tiettyjen pelaajien vahvuuksien tunnistaminen ovat niitä asioita, joissa on onnistuttava.”, Toiviainen avaa pelisuunnitelmaa lauantaille.

Kataja Basket – Pyrintö, Joensuun urheilutalossa klo 17:00. Ottelu nähdään Elisa Viihde Sport 2 kanavalla.

Artikkelikuva: Jani Virolainen