Pyrintö saa kaipaamaansa pituutta ja korinalusuhkaa, kun amerikkalainen Tyrone Nelson (206 cm) liittyy joukkueeseen loppukevään kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää 2 viikon koeajan.

– Ison pelaajan etsimisprosessi on ollut erittäin haasteellinen ja muuttujia on ollut lukematon määrä, harmittelee päävalmentaja Ilkka Palviainen.

– Loppuvaiheessa meillä oli kaksi pelaajaa, jotka mielellään näkisimme Pyrinnön riveissä. Näistä kahdesta Tyrone Nelson liittyy joukkueen vahvuuteen ja harjoitteli sunnuntaina ensimmäisen kerran joukkueen kanssa.

31-vuotias Nelson on kotoisin Texasista ja pelannut Yhdysvaltojen yliopistokoripalloa New Mexico Staten koulussa. Parhaalla kaudellaan ka. 17,8 pistettä ja 8,7 levypalloa.
Ammattilaisurallaan hän on pelannut useita kausia Turkissa, josta hän on saanut jopa maan passin. Maan kakkosiigassa hänen pisteidensä kausikeskiarvot olivat 21,7-17,5/peli ja levypallojakin tarttui käsiin säännöllisesti yli 10 /peli kausikeskiarvolla.
Kaksi edellistä kautta hän pelasi Libanonissa, josta tilastot näyttävät samansuuntaisilta.
Tilastoista kautta uran pistää silmään korkea 2-pisteen heittojen viimeistelytarkkuus.
Kuluvan kauden Nelson aloitti Bahrainissa ja siirtyi sieltä Etelä-Amerikkaan, Uruquayhin, jossa hän oli tammikuuhun asti korvaamassa loukkaantunutta pelaajaa.

Nelson on ehtinyt huomattavan kansainvälisellä urallaan käydä myös Suomessa ja on Palviaiselle ennestään tuttu pelaaja.

-Tyrone oli hetken aikaa Namikan Lahden vahvuudessa, jossa toimin silloin apuvalmentajana. Järkyttävän perhetragedian johdosta hän joutui kuitenkin jättämään joukkueen
pikaisesti, Palviainen kertoo.

Palviainen on silminnähden helpottunut, kun etsintä on tuottanut mieleisen tuloksen.

-Nelson on kokenut pelaaja ja osoittanut olevansa erittäin hyvä levypallopelaaja sarjasta riippumatta. Kokoisekseen hän liikkuu hyvin ja viimeistelee korin läheisyydestä tarkkakätisesti. Lisäksi pelaa korkealla energiatasolla ja on saanut maineen pelaajana joka jättää kaiken
kentälle, tietää Ilkka Palviainen.

Seurajohto tekee kovasti töitä peliluvan saamiseksi. Se ei aina ole helppoa Etelä-Amerikan sarjoista. Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen on kuitenkin toiveikas ja helpottunut.

-Nostan pelaajille hattua sitkeästä odottamisesta. Henki on pysynyt heillä hyvänä, vaikka uuden ison pelaajan hankintaprosessi on venynyt.
– Onneksi Tyrone on päävalmentajalle jo entuudestaan tuttu pelaaja. Jospa loput palaset loksahtaisivat nyt paikoilleen, toivoo Elisa Hakanen.

Tyrone Nelson pelaa Pyrinnön punaisessa pelipaidassa ensikerran keskiviikkona 1.2. Kotkassa. Valkoisessa kotipaidassa mies esittäytyy Pyynikin yleisölle perjantaina 3.2. BC Nokiaa vastaan.