Eipä ole varmasti hetkeen nähty sellaista ilotulitusta Pyynikillä, jonka kotijoukkue Pyrintö järjesti keskiviikkoiltana katsojilleen. Keskiviikon vierailija Ura Basket eGameStars jäi lopulta hyvin selvästi Pyrinnön jalkoihin, eikä voittajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa suurta epäselvyyttä. 40 minuutin pelin jälkeen Pyynikin tulostaululla komeilivat luvut 119 – 77.

Pyrinnön ilotulituksen sytyttäjänä toimi Khalil Small, joka naputti heti ottelun alkuun kolme kolmosta säkkiin ja taululle lukemat 9 – 1. Tämän jälkeen Pyrintö pelasi kuin hurmoksessa ensimmäisen puoliajan. Ilotulituksen suurimpina kapellimestareina ensimmäisen 20-minuuttisen aikana toimivat BJ Raymond ja Osku Heinonen. Vierailija Ura oli koko ensimmäisen puoliajan suurissa vaikeuksissa Pyrinnön puolustuksen kanssa, eikä joukkue saanut helppoja koreja oikeastaan mistään ja vapaammatkin heitot kolisivat rautoihin. Pyrinnön hyvä hyökkääminen johti siihen, että Ura joutui hyökkäämään paljon puolella kentällä 5 vastaan 5 tilanteessa, jossa joukkue ei ole parhaimmillaan. Pitkälle tauolle mentäessä ottelu olikin käytännössä taputeltu, kun Pyrintö johti lukemin 61 – 28.

Toisella puoliajalla Pyrinnön ote ainakin hetkellisesti puolustuksessa herpaantui, joka oli ymmärrettävää ottelun ollessa jo selvä. Hyökkäyksessä pallo kuitenkin liikkui upeasti ja korijuhla jatkui. Erityisen hienoa oli nähdä Pyrinnön dominoiman kentän tapahtumia nuorten suomalaisten ollessa kentällä. Toisella puolikkaalla suurimmiksi hahmoiksi nousivatkin Ville Haapoja, Justus Kilpinen ja Tuomas Flinck. Pyrintö pystyi pelaamaan ottelun läpi laajalla rotaatiolla ja minuutit jakautuivat pelaajien kesken 14 ja 23 minuutin välille, joka varmasti auttaa palautumisessa perjantain vieraskamppailuun Kouvolan Kouvoja vastaan. Päävalmentaja Toiviainen olikin ottelun jälkeen tyytyväinen mies:

”Erittäin tyytyväinen olen monessa suhteessa. Puolustuspää on varmasti ollut alkukaudesta, se meidän heikko kohta meidän pelaamisessa ja sitä viedään pikkuhiljaa eteenpäin. Tällä viikolla kaksi päivää keskityttiin meidän peruspuolustamiseen ja hieman Uran perus hyökkäys actioneihin. Hienoa oli nähdä, että niitä harjoiteltuja juttuja näkyi myös kentällä tänään. Hyökkäyksessä tuli paljon hyviä asioita ja eilisissä treeneissä, kun pelattiin aloitusviisikko vastaan penkkiviisikko eli ”Suomi-viisikko”, nii jo siellä näkyi, että Suomi-viisikko tulee tänään pelaamaan hyvin. Sain tänään jaettua minuutit tasaisesti ja kun perjantaina pelataan Kouvolassa, niin ei ainakaan siinä anneta tasoitusta.”

Pyrintö siis jatkaa otteluitaan jo ylihuomenna perjantaina Kouvolassa ja maanantaina kotona Pyynikillä, joten tiukka rypistys on joukkueella edessä.

Pyrintö – Ura Basket eGameStars: 119 – 77

Antero Lehto 11/4/6, BJ Raymond 16/5, Khalil Small 15/6, Osku Heinonen 15/4, Ville Haapoja 14/6, Ray Nixon 6/3, Panu Peltokangas 7/5, Tuomas Flinck 8/2, Justus Kilpinen 16/6, Eero Lehtonen 11/4

Artikkelikuva: Antti Harju