Tampereen Pyrintö kärsi eilisiltana vierastappion sarjanousija Ura Basketin vieraana Kupittaan Palloiluhallilla. Lähes koko ottelun takaa-ajajan asemassa ollut Pyrintö sinnitteli kotijoukkueen mukana kolme neljännestä, mutta viimeisellä jaksolla Ura Basket repäisi lopullisen eron ja voitti ottelun lopulta lukemin 83-75 (41-33).

Pyrinnön lähtökohdat keskiviikon otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset. Joukkueen kokoonpanosta oli alun alkaen varmasti sivussa pitkäaikaispotilaat Joonas Cavén sekä Ville Haapoja. Tämän lisäksi Antero Lehdon ja Osku Heinosen pelaaminen oli matsin alla vielä epäselvää. Kun kumpikaan jälkimmäiseksi mainituista ei lopulta pystynyt pelaamaan ottelussa, niin Pyrintö joutui lähtemään Ura-peliin ilman kolmea parasta kotimaista pisteidentekijäänsä.

Isona tekosyynä loukkaantumissumaa ei voi kuitenkaan pitää, sillä myös Ura Basketilla oli tärkeitä kotimaisia avainpelaajia sivussa kokoonpanostaan. Kaarinalaiset ansaitsivat voittonsa eilen pelaamalla aktiivisella otteella etenkin puolustuspäässä ja saaden sekoitettua Pyrinnön hyökkäyspelaamista kovalla pallonpaineellaan sekä Malik Dimen (9 torjuntaa!) kaltaisella korinsuojelijalla kolmen sekunnin alueella.

Pyrintö yritti hämmentää pakkaa kokeilemalla sekä mies- että paikkapuolustusta, mutta suurta apua siitä ei ollut. Ura Basket oli koko ottelun kuskin paikalla, eikä Pyrintö päässyt hätyyttelemään heidän johtoaan kuin ajoittain.

-Emme kestäneet tänään viiden suomalaisen pelaajan poissaoloa. Antero tipahti alkuverryttelyssä, Lassi toisella neljänneksellä ja Osku jo peliin lähtiessä. Tähän kun lisätään jo ennestään poissaolleet Joonas ja Ville, niin nyt koetellaan kovaa.

-Jouduimme peluuttamaan tänään Jusua sekä Jonnea kolmosena samaan aikaan kun kaksi tornia oli sisällä. Sellaisilla viisikoilla me ei olla treenattu yhtään ja se näkyi hyökkäyspelissä. Ura oli tänään parempi ja me yritettiin sinnitellä mukana, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Tilastot:

Ura Basket-Pyrintö 83-75 (41-33)

Ura Basket – Malik Dime 11/18/9t, Avery Woodson 22/6/3, Ville Hänninen 10/1/5, Trey Niemi -, Aleksi Akpaso 17/3, Mikael Sandberg 2/5, Eero Sahlberg 7/1/1, Joona Airenne -, Chris McNealy 9/6/2, Fiifi Aidoo 5/2/5/2r

Pyrintö – Jaylon Tate 14/2/1, 19/4/2/5r, Antero Lehto -, Lassi Kilpinen 0/2, Eron Harris 12/8/1, Petri Heinonen 6/5/1, Jonne Saarinen 0/2, Justus Kilpinen 8/5/2r, Kevin Johnson Jr. 16/16/3/3t

Yleisöä: 634

Pyrinnön seuraava Korisliiga-ottelu pelataan perjantaina 23.11. klo 18.30 Pyynikillä Lapuan Kobria vastaan!