Tampereen Pyrinnön taistelu keskiviikkoillan Korisliigan kärkikamppailussa ei aivan riittänyt, kun Salon Vilpas nappasi voiton lukemin 94-93 (55-39). Upeasti ilman neljää vakiorotaation pelaajaa Vilpasta vastaan taistellut Pyrintö oli puoliajalla jo kuusitoista pistettä perässä, mutta nousi vielä toisella puoliskolla voittokamppailuun mukaan. Pelin viimeisellä minuutilla Pyrinnöllä oli voiton avaimet jo useampaan otteeseen käsissään, mutta ratkaisevat tilanteet kääntyivät tällä kertaa salolaisille.

Illan kärkiottelu alkoi vielä tasaisissa merkeissä, kunnes toisella neljänneksellä Vilpas sai koneensa kunnolla käyntiin Susijengi-pelaajien Juho Nenosen ja Mikko Koiviston kolmen pisteen heittojen avulla. Ensimmäisen jakson päätteeksi tilanne oli 25-25, mutta heti toisen neljänneksen alkuun Vilpas otti 8-0 runin ja samalla pelin hallinnan itselleen.

Pyrintö kuitenkin palasi puoliajalta uudenlaisella peli-ilmeellä ja kampesi itsensä takaisin peliin mukaan etenkin Eron Harrisin sekä Kevin Johnsonin vahvojen otteiden avulla. Samalla Vilpas kuitenkin piti huolen siitä, että vierasjoukkue ei päässyt aivan lähimmälle iskuetäisyydellä ja ero pyörikin pitkään kuuden ja kymmenen pisteen välissä.

Vielä kolme minuuttia ennen pelin loppua tilanne oli 90-80 ja näytti siltä että Vilpas pystyisi kontrolloimaan voiton helposti kotiin. Pyrintö kuitenkin teki vielä viimeisen iskun nousemalla onnistuneiden kolmosten ja vapaaheittojen avulla minuuttia ennen loppua pisteen johtoasemaan. Teemu Rannikko kuitenkin kuittasi eron heti seuraavassa hyökkäyksessä keskimatkan hyppyheitollaan.

Lopussa Pyrinnöllä oli kahteenkin otteeseen erinomainen mahdollisuus nousta johtoon ja voittaa peli – ensin joukkue onnistui pelaamaan Harrisille täysin vapaan kolmen pisteen heittopaikan kulmaan ja aivan matsin viimeisillä sekunneilla sama mies sai vielä mahdollisuuden viimeistellä korin puolustuksen stopin päätteeksi. Valitettavasti tällä kertaa kummastakaan tilanteesta ei tullut toivottua lopputulosta ja näin kärkiottelun voitto merkattiin Vilppaalle numeroin 94-93.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen oli ottelun jälkeen harmissaan tiukasta tappiosta, mutta on kokonaisuutena erittäin ylpeä joukkueen peliesityksestä ja noususta voittotaisteluun.

-Olen todella ylpeä siitä miten pelasimme tänään. Toinen neljännes oli meiltä heikko, mutta muuten pelasimme tänään hemmetin hyvää korista.

-Lopussa ottaisin koska tahansa uudelleen ne heittopaikat joita saimme luotua viimeisen minuutin aikana – ensin Eronille täysin vapaa kolmonen kulmasta ja sitten viimeisessä hyökkäyksessä erinomainen yksi vastaan yksi tilanne. Tällä kertaa kokemus vaan vei siinä voiton ja Rannikko hoiti pelin Vilppaalle, Toiviainen kommentoi.

Tilastot:

Vilpas-Pyrintö 94-93 (55-39)

Vilpas – Jamie Skeen 8/4/1/2t, Diante Baldwin 10/8/2, Mikko Koivisto 6/1, Henri Kantonen 6/2/3, Miikka Luosmaa -, Juho Nenonen 7/3/1, Antonio Ballard 16/8/1, Teemu Rannikko 18/2/4, Brandon Taylor 15/8/1, Leevi-Matias Taimela -, Aatu Kivimäki 8/2/4/3r, Riku Laine 0/0

Pyrintö – Jaylon Tate 12/4/10, Kenneth Manigault 18/10/3/4r/3t, Eerik Harju 0/0, Osku Heinonen 10/3/2, Eron Harris 16/3, Petri Heinonen 8/4/1, Jonne Saarinen 0/0, Justus Kilpinen 10/5, Kevin Johnson Jr. 19/14/2/4t

Yleisöä: 1478

Pyrinnön seuraava Korisliiga-ottelu pelataan tulevana lauantaina 15.12. klo 17.00, kun KTP-Basket vierailee Pyynikillä!