Viime viikon maanantaina pelatun Suomen cupin ottelun jälkeen Pyrintö on saanut hieman levätä ja harjoitella rauhassa. Ennen joulua joukkue esiintyy vielä kahdesti parketilla ja ensimmäisen kerran huomenna keskiviikkona kotona Pyynikillä. Vastaan asettuu naapuri BC Nokia, joka on aivan Pyrinnön kannassa sarjan keskikastissa.

Kauden ensimmäisessä Pirkanmaan derbyssä Pyrintö oli Nokialla vahvempi lukemin 91 – 97. Pyrintö on voittanut viimeisestä 10 kohtaamisesta peräti 9, joten naapurijoukkue on ollut mieluinen vastus. Kuitenkin kauden ensimmäinen kohtaaminen osoitti mihin Nokia aktiivisella ja vauhdikkaalla pelaamisellaan pystyy ja Pyrinnön täytyy olla kotiparketillaan valmis heti ottelun alusta, mikäli pisteet halutaan pitää Tampereella.

”Kauden toinen paikalliskamppailu Nokiaa vastaan, joten luvassa varmasti paljon vauhtia ja ennen kaikkea tunnetta. Olemme käyttäneet tämän ensimmäisen pidemmän tauon palautumiseen, fysiikkaharjoitteluun sekä uuden pelaajan Nick Kelloggin sisään ajamiseen.”, Sami Toiviainen kommentoi joukkueen pidempää valmistautumista.

Keskiviikkona debyyttinsä peliluvan vain saapuessa tekevä takamies Kellogg on ehtinyt muutamat harjoitukset joukkueen kanssa vetää. Toiviainen onkin pitänyt miehen kohdalla näkemästään:

”Nick on osoittanut olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa ja on näin ollen valmis auttamaan joukkuetta jo heti keskiviikkona. Hän tuo meille lisää pallollista osaamista hyökkäyspäähän ja auttaa aivan varmasti myös puolustuspäässä.”

Pyrintö saa otteluun jalkeille lähes täyden kokoonpanon Ville Haapojan ollessa ainoa sivussa olija. BJ Raymond on ollut viimeisissä 5 Korisliiga-ottelussa kovassa iskussa pistekeskiarvon ollessa huima 26,2 pistettä. Tuohon, kun lisätään Suomen cupin ottelun 34 pistettä, kohoaa keskiarvo viimeisissä 6 ottelussa 27,5 pisteeseen. Suurikaan meedio ei tarvinne olla, jotta ymmärtää Raymondin olevan isolla merkattu mies Nokian papereissa.

BC Nokia on koko kauden pelannut melko laajalla rotaatiolla, aivan kuten Pyrintökin. Joukkueen ykköspistemiehenä häärää Stacy Davis, mutta joukkueella on jopa 5 pelaajaa, joiden pistekeskiarvo on yli 10 pistettä ottelua kohden. Joukkueen kapteeni Daniel Dolenc on saanut vammat selätettyä ja ollut erinomainen, takakentän Niko Mattila Demarcus Holland ja Lassi Nikkarinen aiheuttavat aggressiivisuudellaan ja vauhdilla usein harmaita hiuksia vastustajalle. Nikkarisen ohella täksi kaudeksi USA:n yliopistosarjasta Suomeen palannut atleettinen Shawn Hopkins on pelannut mukiin menevän kauden. Joukkueen 10 miehen perusrotaation täydentävät amerikkalaiset Ladarius Tabb ja Tyler Flack sekä kotimaiset Teemu Sulonen ja kesken kauden ryhmään liittynyt Michael Besselink.

”Nokia on viimeisissä otteluissaan ollut erittäin energinen ja aktiivinen, joka on aiheuttanut monelle joukkueelle hankaluuksia. Tässä onkin yksi ottelun isoista teemoista eli miten me olemme valmiita Nokian tempopelaamiseen. BC Nokia on myös sarjan paras levypallojoukkue. Ennen kaikkea muutama heidän pelaajistaan menee todella kovaa hyökkäyslevypalloihin, joten siinä toinen iso asia meidän kannalta. Joukkueen on oltava valmis ottamaan kontakti ajoissa ja kamppailemaan jokainen mahdollinen irtopallo meille.”, Toiviainen tarinoi huomisesta vastustajasta.

Pyrintö – BC Nokia keskiviikkona 18.12. klo 18:30 Pyynikin palloiluhallissa. Liput ennakkoon Tiketistä tai Pyrinnön toimistolta (Klingendahl).

Artikkelikuva: Antti Harju