Nopeaan tahtiin jatkuu Korisliigan runkosarja Pyrinnön osalta ja edessä on hieman hektisempi jakso, kun joukkue pelaa 3 ottelua 6 päivään. Tiukka rupeama aloitetaan keskiviikkona kotiparketilla, kun vieraaksi saapuu Ura Basket eGameStars Kaarinasta. Pyrintö lähtenee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta kaarinalaiset ovat osoittaneet yllätysvalmiutensa tällä kaudella.

Loukkaantumiset luovat jälleen hieman synkempiä pilviä Pyrinnön ylle, kun pidempiaikaisten poissaolijoiden (Lassi Kilpinen ja Petri Heinonen) lisäksi takamies LJ Rose kärsii jonkinlaisesta alaraajavammasta ja miehen pelikunto on epävarma keskiviikon otteluun. Rosen mahdollinen poissaolo lisää jälleen vastuuta etenkin Antero Lehdon ja Khalil Smallin harteilla. On myös mielenkiintoista nähdä saako nuori Tuomas Flinck, joka on esiintynyt pirteästi 1A divisioonassa, vastuuta jälleen liigaparketilla. Vastuunkantajan viittaa on tarjolla varmasti BJ Raymondille ja Ray Nixonillekin. Osku Heinonen on alkanut löytää heittovirettään koko ajan paremmin ja loukkaantumisesta toipunut Justus Kilpinen painaa yhdessä Panu Peltokankaan kanssa hommia kentän molemmissa päissä aina täydellä sydämellä ja hikeä säästämättä.

”Kokoonpanossa pieniä haasteita, mutta sellaista se joukkueurheilu huipputasolla tuppaa olemaan, ettei aina saa täyttä joukkuetta.”, päävalmentaja Toiviainen kommentoi joukkueensa miesvahvuutta ennen ottelua.

Ura Basketin otteita on tällä kaudella hallinnut ailahtelevaisuus. Joukkue onnistui viime viikolla kaatamaan sarjakärki Salon Vilppaan, mutta välillä nenään on tullut melko selvillä lukemilla. Vieraskentällä joukkueella on ollut hankalaa, kun 5 ottelusta voitto on tullut vain kerran. Kristian Palotien ryhmä pelaa nopeaa ja välillä jopa hieman sekavaa koripalloa, jossa heittoja laitetaan ilmaan paljon. Pelaajat, joita Palotie on ryhmäänsä haalinut sopivat kuitenkin joukkueen pelityyliin melko hyvin. Ura Basketin selkeä ykköshevonen on takamies Stephaun Branch, joka on järjestään koonnut kovia tilastorivejä pelistä toiseen. Branchia ovat säestäneet hyvin joukkueen muut ulkomaalaiset Tyrell Bellot-Green ja Dustin Thomas. Kotimaisesta osastosta selkeimmin esiin ovat nousseet nuori Trey Niemi ja Marius van Andringa. Branchin vahvuuden tunnustaa ja tiedostaa myös Toiviainen:

”Vastassa vauhtia pitävä Ura, jonka suurimpana tähtenä loistaa Stephaun Branch. Tähtiloiston ympärillä van Andringa ja Niemi ovat pelanneet hienoa kautta.”

Pyrinnön pelisuunnitelmassa suurimmat yksittäiset asiat ovat varmasti Branchin pysäyttäminen, sekä Ura Basketin kaukoheittojen haastaminen mahdollisimman hyvin. Pakottamalla vastustajan vaikeisiin ratkaisuihin Pyrintö pystyy puolustuslevypallojen jälkeen itse juoksemaan kenttää ja kontrolloimaan ottelun tempoa paremmin.

”Oman hyökkäyksen tasapainon kautta hyvä puolustukseen paluu on avainasemassa heitä vastaan. Ura haluaa hyökätä mahdollisimman nopeasti, joten jos saamme heidät mahdollisimman paljon 5vs5-tilanteisiin, niin silloin olemme varmasti lähellä voittoa. Meidän on myös käytettävä pientä kokoetuamme hyväksi ja vain tylysti pelata palloa lähelle koria.”, Toiviainen valottaa pelisuunnitelmaansa.

Pyrintö – Ura Basket eGameStars, keskiviikkona 20.11. Pyynikin palloiluhallissa klo 18:30. Liput ennakkoon Tiketistä tai Pyrinnön toimistolta (Klingendahl)

Artikkelikuva: Antti Harju