Tampereen Pyrinnön pelit jatkuvat Korisliigassa toisella peräkkäisellä Kymenlaakson reissulla, kun joukkue vierailee sarjassa viidentenä olevan Kouvojen vieraana.

Pyrintö ja Kouvot ovat kohdanneet tällä kaudella yhteensä kaksi kertaa – kerran ennen kauden alkua harjoitusottelussa ja runkosarjassa viimeksi marraskuun puolessa välissä.

Harjoitusotteluita ei tarvitse tässä vaiheessa kautta enää muistella, mutta tuon kauden ainoan sarjakohtaamisen Pyrintö voitti Kevin Johnsonin summerin soidessa tehdyllä voittokorilla lukemin 87-85.

Kouvot luottaa tänäkin kautena päävalmentaja Jyri Lehtosen johdolla tuttuihin elementteihin joihin se on peliään perustanut jo usean vuoden ajan. Kouvolalaisryhmä koostuu pääosin nuorista, kuitenkin jo pitkään seurassa pelanneista suomalaispelaajista sekä kokeneesta Ville Kaunistosta.

Amerikkalaispelaajien kohdalla Kouvot niin ikään luottaa kokemuksen ja nuoruuden sekoitukseen – joukkueen pistetilastoa johtaa viime kaudella Pyrinnöstä tuttu Brian Asbury 19,1 pisteen keskiarvollaan.

Uutena pelaajana Kouvot hankki kokoonpanoonsa tällä viikolla jo aiemmilta vuosilta seuralle tutun 201-cm Thomas Gipson III:n. Gipsonin hankinta muuttaa joukkuetta isommaksi ja samalla pelaamista luultavasti hieman sisäpelipainotteisemmaksi, mutta lienee silti selvää, että Lehtonen ja Kouvot luottavat jatkossakin hyvin organisoituun korikseen ja pallonliikkeeseen.

Pyrintö hakemaan kolmatta peräkkäistä kovaa voittoa

Pyrintö lähtee hakemaan perjantailta kolmatta peräkkäistä kovaa voittoa – joukkueella on tällä hetkellä alla kotivoitto sarjakärki Salon Vilppaasta sekä vierasvoitto sarjakolmonen KTP-Basketista. Haaste on myös tänään kova, kun vastassa on aina laadukas Kouvot.

Pyrinnön sairastupatilanteesta on tullut viime aikoina sekä positiivisia että negatiivisia päivityksiä:

Lassi Kilpinen lähenee kaiken aikaa täyttä pelikuntoa ja vaikka hän ei ole vielä Kouvot-pelissä mukana, niin paluu saattaa tapahtua jo seuraavissa peleissä. Myös Joonas Cávenin ja Ville Haapojan paraneminen on ollut koko ajan nousujohteista ja paluut pelikentille saattavat tapahtua helmikuun aikana.

Sen sijaan Petri Heinonen sai tiistain ottelussa pienen kolhun, jonka vuoksi hän ei ole pelaavassa kokoonpanossa tänään Kouvoja vastaan.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaisen kommentit tulevasta ottelusta:

-Seuraava Kymenlaakson reissu edessä ja tällä kertaa Mansikka-aholle. Kouvot sai takaisin luottopelaajansa Thomas Gipsonin, joten heidän pelaaminen tulee varmasti muuttumaan enemmän sisäpelipainotteiseksi. Heidän monipuolinen hyökkääminen ja hyvä pallonliike ovat muutenkin ne asiat, jonka takia Kouvoja vastaan pelaaminen on aina haastavaa.

-Meiltä puuttuu tämän päivän pelistä hieman kokoa Peten poissaolon takia, mutta laitetaan sitten kunnon vauhtiralli päälle ja eiköhän sillä hyvä heilu.

Korisliiga-ottelu Kouvot-Pyrintö perjantaina 1.2. klo 18.30 Jatke Areenalla!