Tampereen Pyrintö teki sopimuksen tamperelaisille uuden suomalaispelaajan kanssa, kun Ville Pekkola muutti Tampereelle opintojen perässä. Viime kaudella Lappeenrannan NMKY:ssa 4,8 pisteen ja 3,9 levypallon tehoilla pelannut Pekkola ei odota suurta roolia lähes valmiissa joukkueessa, mutta haluaa kasvaa sisään Pyrintöön. Opintojen ansiosta Tampere on kotikaupunki seuraavan viiden vuoden ajan.

 

Uusiin kuvioihin

Ville Pekkolan rooli tulee varmasti eroamaan siitä, mikä se oli viime kaudella LrNMKY:ssa.

– Lappeenrannassa saavutin niin hyvän roolin, että jossain vaiheessa olin jo avausviisikon pelaaja. Tässä joukkueessa se on mulle mahdottomuus – ainakin toistaiseksi.

– Periaatteessa ympärillä on valmis joukkue. Mielenkiinnolla odotan ensi kautta ja sitä, millainen oma rooli tulee olemaan, Pekkola sanoo.

Pekkola toivoo, että hän voisi tuoda joukkueeseen jotain uutta kolmatta mestaruutta jahdatessa.

– Toivottavasti pystyn käyttämään tehokkaasti sen ajan, mitä saan kentällä olla. Hyökkäyspäässä tulee varmasti olemaan helpompaa, kun on niin paljon hyviä pelaajia ympärillä. Ei tarvitse itse olla luomassa heittopaikkoja, vaan voi käyttää niitä paikkoja itsekin tarpeen mukaan, hän toteaa.

Hyökkäyspäässä joukkueen kuviot ovat täysin uudet Pekkolalle.

– En ole ikinä pelannut kolmiohyökkäystä aiemmin enkä ole kauhesti sitä opiskellut internetistäkään, hän kertoo.

– Se kuitenkin helpottaa, että muut osaavat jo. He voivat sitten neuvoa minua, koska aivan hetkessä en sitä varmaankaan opi. Muutkin joukkueessa toki vasta harjoittelevat sitä, mutta silti helpottaa.

Pekkola arveleekin, että hänen paras apunsa joukkueelle on puolustuspäässä.

– Puolustus on mulle ollut aina vahvuus, kun olen Korisliiga jokusen kauden vääntänyt. Valmennuksessa painotetaan samoja asioita kuin mitä itse: puolustus on kaiken lähtökohta, tämä pohtii.

Tampereella pelatessaan hän haluaisikin kehittää heittotaitojaan ja hyökkäystään.

– Hyökkäyspään ominaisuuksia pitäisi viedä eteenpäin paljon. Haluan kehittää omaa roolia joukkueessa ja kasvaa sisälle pelitapaan. Opinnot kestävät viidestä kuuteen vuotta, joten haluaisin sinä aikana kehittyä hyväksi runkopelaajaksi joukkueessa, Pekkola kertoo.

Tampereella viitisen vuotta

Tampere ei ole Pekkolalle kovinkaan tuttu paikka. Ainoastaan vuosittain elokuussa joukkueen 22-vuotias laituri on vieraillut kaupungissa.

– Juniorina olen varmaan joka kesä pyörinyt täällä Delfin Basketissa, mutta muuten en ole juuri ollenkaan käynyt. Parin viikon aikana on oppinut jo vähän tietämään katujen nimiä, Pekkola kertoo.

Kauppatieteiden opinnotkin ovat jo lähteneet käyntiin.

– Ensimmäisiä kurssejakin olen saanut jo aloitettua. Päivärytmi tulee olemaan aika tiukka: ensin aamutreenit, sitten kolmesta neljään tuntia koulua ja iltatreenit lähes heti perään. Täytyy vähän sovittaa aikatauluja, kun esimerkiksi kielten tunneilla on läsnäolopakko, joten aina ei varmaankaan aamutreeneihin ehdi, hän sanoo.

Pekkola haluaa treenata kovaa.

– On hienoa, että aamulla on valmentaja treeneissä ja halukkaat saavat tulla treenaamaan, kun itse ainakin tykkään treenata paljon.

Pekkola ei tuntenut pyrintöläisiä ennestään, mutta joukkuetovereiden kanssa on jo juttu luistanut hyvin.

– Ainoastaan Niemen Jesse oli jossain määrin tuttu. Kaikki ovat kuitenkin ottaneet minut hyvin vastaan, joten olen viihtynyt hyvin. Uskon, että tulee olemaan todella hyvät kolme seuraavaa vuotta. Treeneissä pelataan täysillä ja veren maku suussa, mutta kentän ulkopuolella kaikki ovat todella leppoisia. Sillä tavalla tykkään itsekin koripalloa pelata, hän kuvailee.

Pekkolan opinnot Tampereella kestävät viidestä kuuteen vuotta. Se auttaa suunnittelemaan tulevaisuutta hieman pitemmällekin.

– Tähän asti olen mennyt aina kausi kerrallaan, joten oli mukavaa saada vaihteeksi vähän pitempi sopimus, 2+1. Nyt tietää, että uskaltaa suunnitella elämää tänne Tampereelle muutamaksi vuodeksi eteenpäin, hän sanoo tyytyväisenä.

Kokemus europeleistä sopii hyvin urasuunnitelmiin.

– Mitä paremmin pelaajana kehittyy, niin tarkoitus olisi päästä kokeilemaan europelejä, kuten Pyrinnön kanssa EuroChallengea. Tietysti jos taidot riittää, olisi hienoa päästä pelaamaan ulkomaillekin asti.

– Opiskelujen jälkeen olisi tarkoitus pari kautta pelata koripalloa ja sen jälkeen katsella vähän työelämää, tämä pohtii.

Teksti ja kuva: Ville Hämäläinen