Tampereen Pyrinnön voittoisa alkukausi tuli päätökseen eilen keskiviikkona kun Salon Vilpas kävi hakemassa vieraspisteet Pyynikiltä. Vauhdikas ja ajoittain kuumatunteinenkin keskiviikkoillan ottelu päättyi lopulta vaihtelevien tilanteiden jälkeen Vilppaan hyväksi lukemin 91-100 (47-58).

Jo ennen ottelua oli tiedossa että voittotaisteluun mieliessään Pyrinnön tulee parantaa etenkin puolustuspään suorittamistaan Vilpasta vastaan. Joukkueen hyökkäysesitykset ovat olleet alkukaudesta erinomaisia, mutta puolustus ei ole vielä täysin vakuuttanut. Kahdessa aiemmassa ottelussa Ura Basketia ja Lapuan Kobria vastaan Pyrintö haki voitot puhtaasti erittäin hyvin toimineen hyökkäyksensä avulla.

Puolustuspäässä ei kuitenkaan nähty eilenkään vielä toivottua parannusta. Vilpas hallitsi peliä intensiteetillään kummassakin päässä Pyrinnön jäädessä altavastaajaksi. Puolustuksessa nähtiin liiaksi 1v1 tappioita ja levypallopelissäkin Vilpas oli hallitsevampi osapuoli vahvarakenteisen Brandon Taylorin johdolla. Toisella puoliajalla kotijoukkue sai muutamien taktisten muutosten avulla pakotettua vastustajaansa pallonmenetyksiin, mutta hyöty tästäkin jäi vain lyhytaikaiseksi.

Hyökkäyksessä Pyrintö esiintyi jälleen varmalla alkukauden tasollaan – yleensä 91 pisteen pitäisi riittää kotikentällä ottelun voittamiseen. Hyökkäyksen murheenkryyninä eilisessä ottelussa olivat kuitenkin vapaaheitot: etenkin toisella puoliajalla kun Pyrintö oli kirimässä eroa 21 pisteen tappioasemasta, liian monta vapaaheittoa meni ohitse. Varsinkin tiukoissa otteluissa vapaaheittojen onnistuminen nousee isoon arvoon, joten vain hieman yli 50 prosentin heittotarkkuus vapaaheittoviivalta antaa vastustajalle liian ison edun.

-Hyökkäyksemme oli hyvää siihen asti kun ottelua ratkaistiin toisella neljänneksellä. Muutama minuutti ja pelimme oli aivan tukossa emmekä saaneet mitään aikaiseksi johtuen Vilppaan hyvästä puolustuksesta ja meidän vähän hitaasta temposta.

-Puolustuksessa meidän olisi pitänyt muuttaa aikaisemmin palloskriinipuolustusta kuin puoliajalla. Me ollaan harjoiteltu tiettyjä asioita molemmissa päissä, mutta vielä sen kanssa että kaikki viisi pelaajaa on samalla sivulla, on hakemista, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi.

Tilastot:

Pyrintö-Vilpas 91-100 (47-58)

Pyrintö – Jaylon Tate 20/0/4, Kenneth Manigault 16/2/5/2r, Antero Lehto 4/1/2, Lassi Kilpinen 5/1/1, Osku Heinonen 7/3/1, Eron Harris 11/1/2/2r, Petri Heinonen 4/2/1, Justus Kilpinen 2/0, Kevin Johnson Jr. 3/6/4, Joonas Cavén 19/7/1

Vilpas – Jamie Skeen 6/3, Diante Baldwin 21/4/1/2r, Mikko Koivisto 11/2/1, Miikka Luosmaa 2/5, Juho Nenonen 13/6/2, Teemu Rannikko 21/0/7/2r, Brandon Taylor 6/6, Aatu Kivimäki 6/2/1, DJ Fenner 14/4

Yleisöä: 825

Pyrinnön seuraava Korisliiga-ottelu pelataan huomenna perjantaina 26.10. klo 18.30 vieraskentällä KTP-Basketia vastaan!