Ei se vaan vieläkään Vilpas taivu Pyrinnölle. Sunnuntaina iltapäivästä ei lopulta suuresti kyselemistä jäänyt siitä kumpi joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa on herra ja hidalgo tällä hetkellä. Vilpas haki Pyynikiltä kolmannen voittonsa lukemin 75 – 89.

Kovasti uudistunut Vilpas näytti heti ottelun alussa, ettei joukkueen perusilme kovasti ollut ainakaan puolustuksessa muuttunut. Pyrinnön takamiehet joutuivat kovaan paineeseen koko ajan ja hyökkäyksen rytmitys oli ajoittain pahasti sekaisin. Hyökkäyksessä Vilpas oli uusista pelaajista huolimatta saanut pelin melko sujuvan oloiseksi. Vilppaan tehomiehenä ensimmäisellä puolikkaalla hääri Tim Coleman, joka sai hyvää tukea Jamuni McNeacelta ja Jeremiah Woodilta. Pyrinnöllä tehot jakautuivat melko tasaisesti, mutta kovasti niitä ei koneesta saatu irti, sillä kotijoukkue jäi ensimmäisen 20 minuutin aikana vain 32 pisteeseen. Toisaalta Vilppaan 42 pistettä puoliaikaan mennessä eivät hälyttävän paljon olleet, mutta Vilpas piti tahtipuikkoa koko puolikkaan vakaasti itsellään.

Toisella puolikkaalla Pyrintö Antero Lehdon johdolla aloitti lupaavan kirin. Pyrintö pääsi jo käväisemään tasatilanteessa, mutta Vilpas nykäisi eroa jälleen oman vahvan jaksonsa ansiosta. Sama kaava kuvasikin oikeastaan koko ottelua, Pyrintö kiri itseään peliin mukaan, mutta juuri kun joukkue iskuetäisyydelle pääsi, nykäisi Vilpas oman pienen runinsa, jolla ero kasvoi jälleen turvalliseksi. Kapteeni Lehdon lisäksi toisella puolikkaalla Pyrinnöltä tehoja pöytään toi parhaiten BJ Raymond. Väkevästi esiintynyt vierasjoukkue ei lopulta selittelyille jättänyt sijaa ja esiintyi vallan vakuuttavasti. Näin ollen Pyrinnölle kohtalona oli jäädä luu käteen neljännen kerran tällä kaudella.

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa Antero Lehto totesi, ettei Pyrintö taaskaan pystynyt vastaamaan kunnolla Vilppaan intensiteettiin ja tästä kertovatkin 16 menetystä sekä 12 hyökkäyslevypalloa vierailijoille. Varmasti yksi iso tekijä Vilppaan voittoon oli myös Jeremiah Woodin hyvä esitys BJ Raymondin paimentajana. Tim Coleman oli lopulta Vilppaan tehokkain pelaaja 26 pisteellä ja 8 levypallolla. Kapteeni Lehto keräsi kotijoukkueen suurimman pistesaldon 18 pisteellä.

”Vilpas on tällä hetkellä todella hyvä monella eri osa-alueella. He toteuttavat omaa peliään kärsivällisesti ja luovat hyviä heittopaikkoja. Jos tämän illan heiton valintoja aletaan katsomaan, niin ero voisi varmasti olla suurempi kuin 14 pistettä. Tällä hetkellä saamme puolustettua vastustajan set-hyökkäykset hyvin, mutta sen jälkeen tapahtuvissa 1 vastaan 1-tilateissa, closeouteissa ja hyökkäyslevypalloissa häviämme. Näihin meidän on siis keskityttävä jatkossa paremmin.”, coach Toiviainen analysoi pelin jälkeen.

Pyrintö – Salon Vilpas: 75 – 89

Antero Lehto 18/0, BJ Raymond 17/7, Khalil Small 11/6, Lassi Kilpinen 0/1, Ray Nixon 9/6, Nick Kellogg 9/2/5, Panu Peltokangas 3/2, Petri Heinonen 6/2, Justus Kilpinen 2/2