Pyynikillä nähtiin alkusyksyn selvästi paras peli, kun Pyrintö sai jo virhevaikeuksiin ajautuneen Vilppaan köysiin, mutta salolaiset nousivat peliin mukaan ja veivät pisteet 85-86 (40-36).

Mihin ottelu ratkesi?

Pelin juoni oli selvä: Pyrintö pyrkii sisään ja se toimikin erinomaisesti, sillä Vilpas ajautui virhevaikeuksiin, joka konkretisoitui jo 3. jakson lopulla, kun salolaisten lähes koko eturivi sai ensin 4. virheen ja varsin pian Miikka Luosmaa ja Juho Nenonen joutuivat jättämään kentän. Kun myös Aaron Jones pelasi 4:llä virheellä, joutui Vilpas pelaamaan pienellä viisikolla.
Pyrintö runttasikin ensin hyvin sisään ja käytti kokoaan hyväksi. Vilpas roikkui kuitenkin mukana sillä takamies Jonathan Jordan juoksi lay-uppeja, nopeista, puolinopeista ja jopa 5-5 puolustusta vastaan.
Pyrinnön hyökkäys toimi lähes loppuun asti, mutta sitten pallon sisään pelaaminen muuttui pakottamiseksi ja syöttöetäisyydet jäivät liian lyhyiksi. Seurasi 3 pahaa pallonmenetystä ja äkkiä jouduttiinkin ihan oikeasti pelaamaan voitosta. Teemu Rannikko on tietysti näissä tilanteissa se inhottavin vastustaja, sillä taikuri viimeisteli itse kolmosen ja syötti kaksi Vilppaan siirtyessä johtoon.
Voittopisteet Vilpas viimeisteli 1,8 sekuntia ennen loppua vapaaheittoviivalta, kun pallo tippui Aaron Jonesin käsiin ja Pyrintö rikkoi tilanteessa vahingossa. Jones heitti ensimmäisen vaparin sisään ja toisen tahallaan ohi, jolloin Pyrintö ei saanut aikalisää eikä ehtinyt enää saamaan kunnon heittoa ilmaan.

Pyrintö dominoi jälleen levypallopeliä. Nyt tylyt lukemat 43-29.  Se lupaa hyvää jatkossa.
Leimallista oli, että Topias Palmin ja Joonas Cavenin puuttuessa kokoonpanosta, Pyrintö pyrki korin alle, eikä kaukoheittoja edes yritetty kuin nimeksi (kolmoset 2/10).

Ottelun hahmot:
Pyrinnön ehdoton hahmo tänään oli Devonne Giles (25/15/4 syöttöä) joka dominoi korinalustaa isännän ottein. Vilpas joutui rikkomaan miestä paljon ja Giles heitti kaikki vapaaheitot tarkasti sisään (9/9).
Pyrinnön vahva eturivi onnistui muutenkin. Petri Heinonen (7/3) parantaa peli peliltä ja Brian Asbury, vaikka joutui  Vilppaan Jawante Hawkinsin pihteihin, viimeisteli kelpolukemat 15 pst/6 lev/3 syöttöä.
Antero Lehto (16/1) ja Juanya Green (13/7) olivat takakentän tehokkaimmat.

Vilppaan kirkkaimmat tähdet olivat Teemu Rannikko (16/2/7), match-up ongelman Pyrinnölle luonut Jonathan Jordan (16/3/3) sekä viimeiselle jaksolle henkisesti vapautunut Aaron Jones (14/10/6).  Eniten pisteitä Vilppaasta teki kuitenkin Tobin Carberry (17/8).

Teemu Rannikko, Vilpas:
Hyvät fiilikset, kun tulimme pahasta tilanteesta takaisin peliin ja saimme itsellemme voittoheiton. Aaron Jonesin mahtava viimeinen jakso auttoi meidät voittoon. Olimme pahoissa virhevaikeuksissa ja jouduimme pelaamaan aika pienellä viisikolla lopussa, mutta se toimi. Aaron Jones pelasi mahtavan viimeisen neljänneksen ja saimme tarvittavat korit.

Devonne Giles, Pyrintö:
Pelasimme hyvin, paitsi viimeiset 3-4 minuuttia jolloin teimme puolustuksessa virheitä ja hyökkäyksessä pahoja menetyksiä. Positiivista oli se, että pelasimme kovaa ja vaikka silloinkin joskus voittaa, joskus häviää, niin silloin olet kuitenkin valmis seuraavaan peliin.

Joonas Iisalo, Vilppaan päävalmentaja:
Laadukas ottelu. Olimme jo köysissä, mutta jouduimme pelaamaan uudenlaisella viisikolla. Kolme jaksoa olimme pehmeitä, poikia miesten keskellä, mutta Hawkins teki miehen työn puolustaessaan Asburya. Silti Matias Ojalaa olisi tänään kaivattu, sillä Pyrintö on kova sisäpelissään. Tällaiset voitot kasvattavat kollektiivista, henkistä vahvuutta.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ensimmäinen jakso oli hakemista Vilppaan pallo-screen puolustuksen kanssa. Viimeisellä jaksolla useampi paha puolustuksen moka. Hyökkäyspäässä luotimme ehkä liikaa siihen, että pystymme runttaamaan voiton korin alta, etenkin kun Devonne Giles oli tänään ensimmäisen kerran sellainen pelaaja kuin hän voi olla. Korin alle pyrkiminen oli taktinen valinta, mutta ehkä pelistämme katosi monipuolisuus.
Jos jatkossakin pystymme dominoimaan levypallopeliä, kuten nyt viimeisissä peleissä, niin on selvää, että se kääntyy meidän voitoksi jossain kohtaa. Harmittaa, mutta ei todellakaan hävetä. Olemme oikealla tiellä.

Pyrinnön seuraava ottelu on vasta viikon päästä lauantaina 28.10. klo 17.00 Katajaa vastaan.
Toinen kärkijoukkue siis vastassa ja odotettavissa jälleen korisystävän todellinen herkkupala.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: MJ Pitkänen