Tunnetta, tapahtumia ja yleisöön menevää korista. Siinä oli ainekset maanantai-illan näytelmään Turussa Kupittaalla. Lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen Pyrintö kaivoi mukaansa sarjapisteet ja kolmannen perättäisen voittonsa. Loppulukemat kirjattiin lokakuun tapaan niukasti, mutta varmasti Pyrinnölle 82 – 85.

Pyrintö sai otteluun loistavan alun ja pakotti Uran aikalisälle tilanteessa 5 – 15. Alun rynnistystä johtivat Nick Kellogg ja BJ Raymond pääosassa. Etenkin puolustuksessa Pyrintö onnistui pakottamaan vastustajansa vaikeisiin ratkaisuihin ja kun vielä ajoittaiset vapaammat heitot Uralta kolisivat raudoista kirjattiin avausjakso lukemiin 9 – 22. Toisella jaksolla Ura sai hyökkäyksessä onnistumisia ja kiri eroa Dustin Thomasin johdolla pienemmäksi. Pyrintö onnistui kuitenkin omassa hyökkäyksessään sillä tasolla, että pitkälle tauolle mentiin vieraskomennossa 32 – 39.

Kolmannella jaksolla Ura Basketin vahvat heittäjät Marius van Andringan johdolla aloittivat pommituksensa ja kotijoukkue kiri ohi nopeasti. Tämän jälkeen vaihdettiin koreja molemmissa päissä ja piste-ero vaihteli muutaman pisteen välillä molempiin suuntiin. Suurikorinen kolmas jakso kirjattiin lopulta kotijoukkueelle lukemin 29 – 23, eli Pyrinnöllä oli viimeiselle kympille lähdettäessä pisteen etumatka. Neljännellä jaksolla Ura käytti eron jo yli yhdessä korissa, mutta lopulta Khalil Smallin asettama esimerkki ja taistelu nostivat Pyrinnön takaisin johtoon. Small repi useamman ison hyökkäyslevypallon ja nosteli tärkeitä pisteitä. Tre’shaun Fletcherin viime sekunnin kolmosen epäonnistuttua saatiin juhlia kahta pistettä.

”Taistelimme tänään hienosti ja pelasimme hyvän ensimmäisen puolikkaan. Ura kuitenkin tuli peliin mukaan kolmannella jaksolla ja se on asia missä meidän täytyy vielä parantaa, koska kolmannet jaksot ovat satuttaneet meitä lähes koko kauden. Olen ylpeä joukkueesta ja voitosta.”, Khalil Small totesi ottelun jälkeen.

”Kun meillä tuli heiton valinta, jossa kaikki meidän 5 pelaajaa eivät tienneet mitä tapahtuu, kotijoukkue pääsi juoksemaan ja siinä he ovat hyviä. Välillä sitten saimme kyllä totaalisesti pysäytettyä heidän hyökkääminen ja pääsimme itse juoksemaan ja niihin asemiin johon halusimme. Oli kuitenkin kiva nähdä, vaikka johdettiin ja kotijoukkue tuli ohi, niin olimme kykeneväisiä ottamaan 3 stoppia lopussa ja voittamaan ottelu. Sitä ei vielä kauden alussa onnistuttu tekemään, joten kehitystä on tapahtunut.”, päävalmentaja Sami Toiviainen saneli ottelun jälkeen.

Ura Basket eGameStars – Pyrintö: 82 – 85
Antero Lehto 14/5, BJ Raymond 17/2, Khalil Small 19/12, Osku Heinonen 3/3, Ray Nixon 4/4, Nick Kellogg 13/3, Jonne Saarinen 2/1, Justus Kilpinen 9/4

Artikkelikuva: Antti Harju