Historia

Yleisseura Tampereen Pyrintö perustettiin vuonna 1896. Vuosien saatossa P-logoa on kannettu monissa eri lajeissa ja nykyäänkin Pyrinnöllä on 8 eri lajijaostoa.

Koripallon pääsarjassa Pyrintö on nähty jo 53. kautena ja olemmekin toiseksi eniten pääsarjakausia koripallossa omaava seura. Edellä on ainoastaan KTP-Basket Kotkasta.

Menestystä on 53. kauteen mahtunut. Suomen mestaruuksia Pyrinnöllä on kolme, jotka kaikki tulivat Pieti Poikolan johdolla vuosina 2010, 2011 ja 2014. Mestaruuksien lisäksi Pyrinnöllä on hopeamitaleja 5 kappaletta ja 1 pronssinen mitali. Suomen cupin voittoja Tampereelle on tullut kaksi, vuosina 1969 ja 2012.

Miesten Korisliigan lisäksi Pyrinnöllä on akatemiajoukkueet niin miesten 1A- kuin 1B-divisioonassakin. Akatemiajoukkueet ovat tärkeä osa Pyrinnön pelaajapolkua. Pyrinnöstä on ponnistettu maajoukkueeseen ja maailmalle monien pelaajien voimin.

Tunnettuja pyrintöläisiä ovat mm. Antti Nikkilä, Damon Williams, Jarmo Laitinen, Kalevi Tuominen, Olavi Ahonen ja Ismo Niemi. Tällä hetkellä ulkomailla pelaa yksi Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, joka pelaa kovassa Italian Serie A:ssa Vanoli Cremonan riveissä. Palmi on myös ollut viime vuosina vakiokasvo Suomen maajoukkueessa eli Susijengissä.