VILPAS PYYNIKILLE JATKOSARJAN PÄÄTTÄJÄISIIN

29.3.2022 | Otteluennakko, Uutiset

Kevät huipentuu ensi viikolla alkaviin Korisliigan pudotuspeleihin. Keskiviikkona pelataan kuitenkin vielä erityisen mielenkiintoinen 32. kierros, jolloin ratkeaa pudotuspelien otteluparit, mitkä joukkueet selviävät pudotuspeleihin ja toisaalta mikä joukkue putoaa ensi kaudeksi 1-divisioonaan.
Pyrintö kohtaa päätöskierroksella Salon Vilppaan kotikentällä Pyynikillä.

Pudotuspeleissä on tuttu kaava, mutta vain 3 paikkaa kaaviossa on täytetty ennen keskiviikkoa:
1.(=Karhu)    vs.   8.
2. (=Kouvot) vs.   7.
3.                    vs.   6. (=Pyrintö)
4.                    vs.   5.

Koko ylemmän loppusarjan ajan koronasta ja loukkaantumisista kärsinyt Pyrintö joutui tyytymään sarjasijoitukseen 6. Se on Karhu Basketin ykköstilan ja Kouvojen kakkospaikan ohella yksi varmoja asioita epävarmassa maailmassa. Tamperelaiset kohtaavat sarjan kolmostilalle sijoittuvan joukkueen, ja se on vielä auki ennen viimeistä kierrosta.
Jos Pyrintö voittaa Vilppaan JA Seagulls voittaa KTP:n, Seagulls nousee kolmanneksi ja se tulee siis Pyrinnön vastustajaksi ensimmäisellä kierroksella. Kaikissa muissa tapauksissa Vilpas on Pyrinnön vastustaja myös pudotuspeleissä.
Puolivälieristä selviää välieriin paras 5:stä ottelusarjan voittaja, siis 3:lla voitolla jatkoon.

Pudotuspeleihin pääsevät myös alemman loppusarjan kaksi parasta, siis sarjataulukon sijoille 7. ja 8. sijoittuvat joukkueet.  Niiden osalta keskeisin ottelu pelataan Nokialla, jossa BC Nokia ja Kataja kohtaavat tärkeässä pelissä. Ottelun voittaja on sarjataulukon sijalla 7.
Jos Kataja voittaa tuon ottelun, ja jos Lahti Basketball voittaa kotonaan Kobrat, nousevat lahtelaiset BC Nokian ohi sijalle 8. Katajan ohi Lahti ei pysty enää nousemaan keskinäisten pelien seurauksena.
Päätöskierroksen ehkä jännittävin peli käydään kuitenkin Loimaalla, jossa Bisons ja Korihait ratkaisevat kumpi jatkaa ensi kaudella Korisliigassa, kumpi putoaa 1A-divisioonaan.
Jännää riittää!

Puolustava mestari vertyy kevättä kohden

Melkoista mestaruuskrapulaa poteneen Vilppaan peli ailahteli koko runkosarjan ajan.
Se oli jopa lähellä jäädä ulos ylemmästä loppusarjasta, mutta selvisi muitten avustuksella mukaan ja on sen jälkeen ollutkin kerrassaan erinomainen.

Erikoista Vilppaan peli-idean löytymisessä on se, että siihen tarvittiin radikaaleja miehistövaihdoksia. Salolainen viikinkipoppoo muuttui voittavaksi joukkueeksi, kun Jeremiah Wood sekä takamiehet Marcus Lovett jr. ja Roope Ahonen joutuivat kaikki sairastelujen vuoksi sivuun. Tai jos ei vältellään kummallisia teorioita, niin samoihin aikoihin sijoittunut Mikko Koiviston paluu kentille taisi olla kuitenkin se aito syy joukkueen tasonnostoon.
Yhtä kaikki Vilpas on voittanut ylemmässä jatkosarjassa 8 peliä, hävinnyt vain 2.

Runkosarjassa Pyrintö voitti molemmat kohtaamiset, mutta reilu pari viikkoa sitten Vilpas otti kotivoiton pahasti vajaamiehisestä Pyrinnöstä.

Helpolla Pyrintö ei pääse viimeisessä sarjaottelussakaan. Vaikka toipumistilanne on paranemaan päin, ei huippu-urheilussa voida tietenkään olettaa, että sairastelua seuraavana päivänä pelaaja olisi yhtäkkiä täysin entisellään. Pyrinnön kokoonpanossa suurin osa pelaajista on vielä epävarman pelaajan statuksella.

Pyrinnön kannalta keskiviikon pelin suurin merkitys on saada uudestaan pelirytmiä niille pelaajille, jotka ovat varmasti pelikuntoisia. Tärkeintä olisi saada maanantaina 4.4. käynnistyviin puolivälieriin mahdollisimman täysi kokoonpano, jotta tamperelaiset voivat perustaa pelinsä siihen konseptiin, johon se on kasattu.

Maaliskuussa Vilppaan avainpelaajia ovat olleet Mikko Koivisto ja Bryan Griffin, joiden puolustaminen vaatii erityishuomiota. Ennakkotiedon mukaan myös Jeremiah Wood pelannee keskiviikkona Pyynikillä ja viime kevään finaalien MVP on tietysti oma lukunsa, hyvässä ja pahassa. Jos Wood on vielä sivussa, Vilppaan reservijoukkueesta Perniön Urheilijoista nostetaan mukaan William Loyd, joka on esittänyt tuuratessaan pirteitä otteita, vaikka onkin aivan erityyppinen pelaaja kuin Wood.

Seuraa ainakin näitä:

* Erikoinen ottelu on tulossa. Suurin mielenkiinto kohdistuu ennen ottelua siihen, millaisilla kokoonpanoilla joukkueet lopulta lähtevät otteluun. Aloitusviisikot paljastavat aika paljon, millaisella rotaatiolla Pyrintö pystyy pelaamaan. Jos Ike Smith aloittaa vaihdosta, Pyrinnöllä on pullat jo aika hyvin uunissa.
* Vilppaalla on tällä kertaa kilpailullista panosta enemmän, mutta Pyrinnöllä on paineita ja halua päästä takaisin oman pelitavan rytmiin, joten helpolla Vilpas ei tule pääsemään.
* Nähdäänkö Pyrinnön kokoonpanossa Davon Clare? Mies on pelannut Pyrinnön Akatemia A ja B joukkueissa yhteensä 10 peliä mukavilla 22-28 pisteen ja 11 levypallon keskiarvoilla.

Ennakkokommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Sivussa olleet pelaajamme ovat hiljalleen palaamassa riviin, mutta tätä kirjoitettaessa ei vielä ole selvää ketkä keskiviikkona pelaavat. Lopullinen kokoonpanomme runkosarjan päätöskamppailuun Vilpasta vastaan selviää vasta ennen matsia. Kokoonpano: Shepherd GTD 25%, Clare GTD 25%, Foster GTD 25%, Smith GTD 25%, Pihlajamäki GTD 25%, Leppänen GTD 25%, Kilpinen GTD 25%, Heinonen, Williams, Gonzalvez GTD 25%, Lehtonen, Peltokangas GTD 25%, Nuolivirta

Sami Toiviainen, Vilppaan päävalmentaja:
Viimeistä viedään ennen pudotuspelejä, kun matkaamme Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Meillä pelissä panoksena 3. sija, joten siinä on tavoitetta kerrakseen. Kokoonpano: Blomgren, Koivisto, Nenonen, Ahonen, Fobbs, Kärkkäinen, Lovett Jr, Laine, Wood (GTD75%), Griffin, Loyd (GTD25%).

Pyrintö-Vilpas
keskiviikkona 30.3.2022 klo 18.30
Pyynikin palloiluhallissa

Pyrinnön kotiotteluiden liput ovat myynnissä Pyrinnön toimistolla (Klingendahl) tai ennakkoon Tiketissä.

Kuva: Joonas Caven