SEAGULLS SAAPUU PYYNIKILLE

13.10.2022 | Uutiset

Pyynikille saapuu perjantaina 14.10 klo 18.30 alkavaan otteluun pääkaupungin korisylpeys Seagulls. Joukkue on aloittanut kauden kahdella kotivoitolla ja yhdellä vierastappiolla Nokialla. Seagulls on joukkue , joka herättää aina kiinnostusta. Vaikka joukkueesta lähtikin kauden päätteeksi kaksi suomalaisen koripalloilun ikonia Petteri Koponen & Shawn Huff “eläkkeelle”, niin edelleenkin joukkue on yksi sarjan kovatasoisimmista ennakkokaavailussa.

SEAGULLS

Kotimaisen osaston  kärkinimet ovat puolustuksen erikoismies Lassi Nikkarinen 13p/4,7s sekä paluun Korisliigaan tehnyt tarkkakätinen Okko Järvi 15,7p. Lisäksi joukkueessa jatkaa edelleen sarjan yksi kovimmista heittäjistä Antti Kanervo 9,3p. Tämä kolmikko aiheuttaa aina ongelmia vastustajan puolustukselle. Helsinkiläisjoukkueelle tapahtui harmittava loukkaantuminen, kun kokenut Rene Rougeau  joutui sivuun. Gulls hankki nopeasti tilalle tutun miehen Kobrista, 206cm pitkän Zane Watermanin. Seagullsin Zena Edosomwan 206cm 14p/12lp on todellinen järkäle korien läheisyydessä ja hän on vaikea puolustettava Korisliigassa . Edosomwan johtaa myös liigan levypallotilastoa. Jeffrey Carroll on joukkueen paras pistenikkari 16,3p ja takamies Robert Hall 12,3p on hyvä backup joukkueelleen.

 

PYRINTÖ

Pyrinnön kausi on alkanut kahdella tappiolla, joista jälkimmäinen oli Salossa ja siinä ottelussa voittoa oikein tyrkytettiin, mutta sitä ei sieltä onnistuttu saamaan. Joukkueen otteita on leimannut epätasaisuus , jolloin hyvien ja huonojen jaksojen välinen ero on ollut liian suuri. Odotetusti joukkueen tehokkain kaksikko on ollut Ike Smith 18,5p/8lp & Osku Heinonen 15,5p. Daytone Jennings 13,5p/6lp sekä Salo ottelussa oman piste-ennätyksensä (22p) tehnyt Tomas Pihlajamäki ovat niitä pelaajia, joilta kotijoukkue odottaa onnistumisia.  Lassi Kilpinen pelasi kauden avausottelunsa Salossa ja oli tutun energinen ja oli isossa roolissa edellisessä pelissä. Kotijoukkue tarvitsisi tehoja kentälle erityisesti LJ Thorpelta sekä korinalusvoimaa 205cm pitkältä Jaquan Lawrencelta. Salossa painiminen korinalla jäi pitkälti Panu Peltokankaan varaan. Takakentällä myös Valtteri Leppäsen onnistumisia tarvitaan perjantaina.

 

Mitä odotettavissa?

Seagulls on kurinalainen joukkue, joka pystyy rankaisemaan läheltä ja kaukaa. Pyrinnön on pystyttävä vastaamaan Seagullsin palloscreen pelaamiseen sekä puolustamaan hyvät heittäjät siten, että ns. ilmaisia kolmen pisteen heittoja ei olisi tarjolla. Hyökkäyspäässä kotijoukkueen on pystyttävä juoksemaan avoimella kentällä ja käyttämään luodut edut nopeasti. Pallo ei saa jämähtää käsiin ja peli ei saa passivoitua puskemiseksi. Mielenkiintoinen pelaaja Pyrinnön kannalta tulee olemaan , miten Zeno Edosomwan pystytään pitämään pois korin alta. Siinä joukkueen iso kolmikko Jennings – Lawrence – Peltokangas saa tehdää hikisen iltapuhteen. Lisäksi helsinkiläisille mukaan tuleva uusi isomies Zane Waterman tuo koko ja taitoa peliin. Mielenkiintoisia pareja kentällä saattaa olla mm. Tomas Pihlajamäki/Osku Heinonen vastaan Okko Järvi/Jeffrey Carroll. Takakentällä vierailijoiden Lassi Nikkarinen aiheuttaa varmasti Pyrinnön LJ Thorpelle työntäyteisen illan. Pyrinnön takakentältä uskomme Lassi Kilpisen tuovan peliin tarvittavaa kovuutta ja vauhtia. Ike Smith on se pelaaja, johon katseet Tampereella varmastikin eniten kohdistuvat. Ike on parhaimmillaa silloin, kun kentällä pidetään vauhtia. Kuinka Seagulls onnistuu Iken kohdalla ja toisinpäin kuinka hän onnistuu luomaan tarvittavat edut omissa tilantanteissaan? Monet asiat selviävät, kun pallo perjantaina klo 18.30 heitetään ilmaan ja panoksena ovat sarjapisteet. Tästä lähdetään ja perjantaina mennään kovaa Pyynikillä.

Miikka Sopanen:

  • “Pelasimme Salossa jo paremmin kuin kauden avauksessa, mutta helppoja virheitä tehtiin vieläkin. Seagulls on joukkue, joka rankaisee niistä armotta, joten parantaa täytyy, jotta sarjapisteet jäävät Tampereelle.”