PYRINTÖ KARHUVUOREEN PERJANTAINA

27.10.2022 | Otteluennakko, Uutiset, Yleinen

Pyrintö matkustaa perjantaina Kotkaan, legendaariseen Karhuvuoreen, jota hienostelijat ja modernistit kutsuvat nykyään Steveco Areenaksi. Kotijoukkue KTP ei ole sarjan alussa kuitenkaan hienostellut vaan pistänyt palloa pussiin hyvinkin modernisti, peräti 93,5 pistettä per peli.
Hyökkäysvoittoisesti pelaava kotkalaisjoukkue on sairasteluista kärsineelle Pyrinnölle kova ja mielenkiintoinen vastustaja.

Molemmat joukkueet pelasivat edellisen pelin lauantaina, joten valmistautumisaikaa on ollut mukavasti. Teoriassa. Käytännössä Pyrinnön harjoitusviikkoa on häirinnyt runsaat sairastelut ja Kotkaankin joudutaan pahasti vajaamiehisenä. Perjantaina nähdään ketkä pelaajista lopulta hyppäävät Atro Vuolteen Pyrinnön punaiseen bussiin.
Torstain aamupäivän tiedon mukaan pois ovat ainakin Lassi Kilpinen, Roni Ahvenjärvi ja Kion Williams. Lisäksi LJ Thorpen, Panu Peltokankaan ja Arttu Pitkäsen pelaaminen näyttää epätodennäköiseltä.
Daytone Jenningsin osalta ollaan vähän toiveikkaampia.

Viime lauantain kotipeli Kouvoja vastaan kävi osaltaan valmistautumisesta KTP:n kohtaamiseen, sillä vähän samat haasteet tulevat vastaan nyt perjantaina.
Pyrintö hakee tällä kaudella kilpailuetua olemalla nopeampi, aktiivisempi ja että korintekovalmiutta löytyy jokaiselta pelaajalta. Näin tamperelaiset saavat pisteitä juoksemalla kenttää ja aiheuttavat vastustajille ongelmia peluuttaa pelaajia, joiden nopeus tai puolustuksen jalkatyö ei riitä vauhtiin. Tämä etu saatiin Vilpasta, Honkaa ja Seagullsia vastaan joista kahdesta Pyrintö hakikin ensimmäiset voittonsa.
Sitten on muutama joukkue, kuten KTP ja Kouvot, jotka pystyvät vastaamaan juuri tähän Pyrinnön pelitapavalintaan, koska niistä löytyy nopeita jalkoja ja halua juosta kilpaa.
Kun joukkueet lähtevät samalta viivalta, ratkaisee strategian toteutus ja yksittäisten pelaajien taito.

Perjantaina päävalmentaja Sopanen joutuu säveltämään jotain muuta, sillä vajaamiehisenä tai
-kuntoisena jatkuva säpiseminen ei onnistu alusta loppuun asti.

ROOPE MÄKELÄN NÄKÖINEN KTP

Takavuosien huippupelaaja Roope Mäkelä valmentaa nyt toista kauttaan maineikasta kotkalaisseuraa. Mäkelä on yksi koriskaupungin ikoneista ja hänet on aina mielletty kotkalaiseksi riippumatta siitä missä hän ammattilaisena aikanaan pelasikin. Vertaus yhteen Pispalan sälliin ei ole kaukaa haettu…

Roope Mäkelä tunnettiin armottomana korintekijänä. Juuri hän heitti Hongan voittokorin ja tuhosi tamperelaisen raitaverkkariporukan mestaruushaaveet Pyynikin palloiluhallissa 2001. Tämän kauden KTP on Roope Mäkelän näköinen joukkue. Vahvasti hyökkäysorientoitunut, itseluottamusta ja virtuositeettia puhkuva KTP on vaarallinen joukkue.

Kauden mittaan nähdään miten Roope Mäkelä ja hänen apuvalmentajakseen Espoosta siirtynyt Kimmo Kujansivu (Pyrintö-kasvatti) saavat pidettyä kaikki tyytyväisenä, kun pelissä on vain yksi pallo. Vanha totuus on, että puolustuksessa jalat liikkuvat aina paremmin, kun saa silloin tällöin edes koskea palloon. Kymijoen yläjuoksulla taisi tulla näitä ongelmia viime kauden aikana.

KTP:n jenkkivalinnat vaikuttavat onnistuneilta. Vähän alle parimetriset laiturit Brandon Tabb (19,7 pist./3,5 lev.), Roydell Brown (16,5/8,2) ja Jordan Giles (15,2/5,8) muodostavat atleettisen ja taitavan eturivin ja takakentällä peliä johtaa 180-senttinen takamies Brandon Sly (12,3/2,7/5,7 syöt.).
Kotimaisista pelaajista mielenkiintoisimmat hankinnat olivat 213-senttinen helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali (14,3/7,5) joka avasi kauden erittäin vahvasti, mutta on nyt loukkaantuneena. Hänen lisäkseen kotkalaisten isoon päähän hankittiin, alun perin Lahdesta, mutta Loimaan kautta koukannut Juha-Matti Henttonen (2,5/1,7), joka tuo joukkueeseen vähän erilaista profiilia.
Takakentällä Joonas Lehtoranta (5,5/1,3) toimii Slyn ohella pelinjohtajana ja tarvittaessa kakkospaikan heittäjänä, varsinkin nyt kun kultaranne Topias Kuukkanen on vielä loukkaantumisen vuoksi sivussa.
KTP:n oma kasvatti Vili Nyman (10,7/5,0) on aloittanut kauden erinomaisesti ja vaikuttaa, että tästä kaudesta voi hyvinkin tulla hänen urallaan isompi harppaus seuraavalle tasolle.

SEURAA AINAKIN NÄITÄ:

1. Pyrinnön kokoonpano
Millaisen joukkueen Pyrintö saa jalkeille? Miten Sopanen sitä peluuttaa? Joutuuko Pyrintö muuttamaan taktiikkaansa pelaajia säästelläkseen ja miten se sen tekee?

2. Levypallot
Pyrinnön täytyy voittaa levypallot, jotta se pääsee juoksemaan kenttää ja saa kaikki mahdolliset helpot pisteet. Tilannenopeus, kovuus, mutta myös puolustuksen taktiset valinnat ovat levypallopelissä avainasemassa.

3. Pelin rytmi
KTP on taipuvainen välillä villeihinkin ratkaisuihin. Ne tarkoittavat epäonnistuessaan usein mahdollisuutta nopeaan vastaiskuun. Nämä Pyrinnön pitää olla valmis käyttämään.
Ja toisaalta, kun KTP meinaa saada putken päälle, se pitää pystyä katkaisemaan alkuunsa sillä kotihurmosta ei sovi Karhuvuoressa päästää valtaan hetkeksikään.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
KTP on ollut alkukauden parhaita jengejä Korisliigassa, jonka menoa eivät edes loukkaantumiset ole pystyneet hidastamaan. Monipuolinen, urheilullinen ja kovaa pelaavat KTP on erittäin vaikea voitettava kotikentällään. Meidän valmistautumistamme ovat sairaspoissaolot sotkeneet pahasti, mutta taistelutahtoa ei puutu niiltä ketkä lopulta pelaamaan pääsevät.

Kokoonpano: Thorpe GTD25, Smith, Jennings GTD75, Pihlajamäki, Leppänen, Heinonen, Peltokangas GTD25, Pitkänen GTD25, Lawrence

KTP-Pyrintö
Pe 28.10.2022 klo 18.30
Steveco-Areena, Kotka
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelussa.

Seuraava kotipeli on
Pyrintö – Lahti Basketball
keskiviikkona 2.11.2022 klo 18.30
Pyynikin palloiluhalli
Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi