Kobrat saapuvat Pyynikille vieraiksi

6.11.2023 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö saa keskiviikkona 8.11 klo 18:30 vierailijoita Pyynikille Lapualta, kun haastajaksi saapuu Kobrat. Pyrinnöllä on allaan kaksi erittäin tiukkaa ottelua ja vajaalla miehistöllä pelanneet tamperelaiset ovat olleet hyvässä vireessä. Edellisestä ottelusta on kulunut viikko, jonka aikana Pyrintö on päässyt hiomaan kuvioita ja jättimäisiä minuutteja urakoineet pelaajat ovat saaneet palauduttua. Toivon mukaan myös loukkaantuneita pelaajia ollaan saamassa takaisin kokoonpanoon Kobria vastaan. Pyrintö pääsee kotiotteluun siis erinomaisista lähtökohdista ja luvassa on varmasti mielenkiintoinen ottelu. 

Vastustajaksi saapuva Kobrat on aloittanut kauden kolmella voitolla ja neljällä tappiolla. Lapualaisille etenkin vieraspelit ovat olleet hyvin vaikeita ja kaikki voitot ovatkin tulleet kotikentällä. Kobrien peli pyörii hyvin paljon jenkkinelikon ympärillä. Etenkin Taz Sherman on ollut erittäin vaarallinen korintekijä ja pisteitä on tullut 18,9 pisteen keskiarvolla. Sherman on erinomainen heittäjä ja kaaren takaa mies on ottanut 7,4 heittoa ottelua kohden, upottaen ne 36,5 prosenttisesti. Tulitukea Sherman saa KJ Buffenilta, joka on hyvillä prosenteilla tehnyt melkein 16 pistettä ottelua kohden. Korinalustaa suojelee 211-senttinen Theo Akwuba joka on poiminut keskimäärin noin 11 levypalloa ja ottanut kolme torjuntaa ottelua kohden. Peliä pyörittää kokenut Antto Níkkarinen, joka on kerryttänyt itselleen 6.6 koriinjohtanutta syöttöä ottelua kohden. 

Keskiviikon ottelussa tärkeää tulee olemaan Kobrien korintekijöiden hidastaminen. Lapualaisten peli pyörii paljon korintekijöiden ympärillä ja jos heitä saadaan hidastettua ovat muutkin vaikeuksissa. Myös ottelun temmon määrittäminen tulee olemaan merkittävässä roolissa. Aktiiviseen ja vauhdikkaaseen koripalloon pyrkivä Pyrintö tulee olemaan vaikeuksissa, jos hieman passiivisempaan koripalloon pyrkivä Lapua saa hidastettua peliä ja pääsee tekemään omia juttujaan rauhallisemmassa temmossa. Viimeisenä Pyrintö ei saa jättää Kobrien heittäjiä auki. Lapualaiset ovat olleet kaaren takaa sarjan toisiksi tarkimpia ja jos he pääsevät laukomaan helposti on lopputulos selvä. Jos Pyrintö kuitenkin onnistuu näissä asioissa, on voitto täysin omissa käsissä. 

Peli pelataan siis keskiviikkona 8.11 klo 18:30 Pyynikin palloiluhallilla. Tule sinäkin siis kannustamaan Pyrintö voittoon! 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: Jani Virolainen