ANTERO LEHTO PALAA PYRINTÖÖN!

8.5.2023 | Uutiset

Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1 mallisella sopimuksella.

-Joukkueen rakentaminen kohti kautta 2023-2024 on alkanut. On ilo julkistaa ensimmäisenä seuraikonin paluu. Tulevalle kaudelle rakennamme joukkueen, joka tavoittelee sarjan kärkitiloja, kertoo Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen.

Antero Lehto on pelannut Korisliigaa peräti 23 pelikaudella (näistä 19 Pyrinnössä) ja on saavuttanut sinä aikana 3 Korisliigan kultamitalia, 1 hopean ja 1 pronssin. Lisäksi palkintokaapissa on 1 Suomen cupin voitto ja 3 cupin hopeamitalia (nämä kaikki Pyrinnössä). Lehto on valittu Korisliigan vuoden pelaajaksi (2014), vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi kahdesti (2004 ja 2014) sekä vuoden puolustuspelaajaksi (2012). Susijengin mukana Lehto on pelannut Bilbaon MM-kisoissa (2014) ja kansainvälistä kokemusta on myös Italian A-liigasta Varesen riveistä (2014).

Kelpo CV miehellä, joka toki tunnetaan Pyrinnössä ja koko Suomessa muutenkin.

Vuonna 1984 syntynyt Antero Lehto on edelleen kovassa kunnossa. Vuodesta toiseen kapteeni Lehto on auttanut joukkuettaan 27-30 min/peli ja nakuttanut tasaisesti yli 10 pisteen keskiarvolla, niin myös 3 viime kautta naapurikunnan keltamustissa.

-Ei ole itsestään selvää tässä vaiheessa uraa, vaikka pelihaluja olisi itsellä kuinka paljon, että jotkut muutkin haluaa, että jatkat pelaamista, Antero pohtii.
– Tämä on minulle todella mieluisa kotiin paluu ja olen enemmän kuin kiitollinen omalle kasvattajaseuralle, että he halusivat minut takaisin ja kiinnittivät minut ensi kauden joukkueeseen, kommentoi ”Pispalan sälli”.

Myös Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen on mielissään.
– Anteron myötä saamme kentälle lisää osaamista ja kokemusta, ja koppiin lisää johtajuutta ja esimerkkiä, luonnehtii Sopanen.
– Arvokas pelaaja joukkueelle siis tämä nuori Lehto.

Pyrinnöllä on kautta 2023-2024 koskeva sopimus viiden pelaajan kanssa, joista Antero Lehdon ja Valtteri Leppäsen sopimukset on julkaistu. Pyrinnön valmentajina toimivat Miikka Sopanen, Tero Vasell ja Santeri Liljeberg.