BC Nokia saapuu Pyynikille Pirkanmaan derbyyn

1.12.2023 | Otteluennakko, Yleinen

Kauden toinen Pirkanmaan derby saapuu Pyynikille lauantaina 2.12 klo 18:00, kun vastaan asettuu BC Nokia. Pyrintö onnistui keskiviikkona Karhun kaadossa erinomaisella hyökkäyspelillä ja yrittää Nokiaa vastaan jatkaa siitä mihin jäi. BC Nokia on ollut tällä kaudella erinomainen ja löytyykin sarjataulukosta toiselta sijalta kahdeksalla voitolla ja kolmella tappiolla. Sarjataulukon häntäpäästä löytyvä Pyrintö lähtee otteluun siis hieman altavastaajana, mutta tamperelaiset ovat osoittaneet paljon muutoksia parempaan valmentajavaihdoksen jälkeen ja Pyynikin palloiluhalli on aina ollut vaikea paikka pelata nokialaisille. Pyrinnön trendikäyrä osoittaa siis ylöspäin ja luvassa on varmasti kiihkeä paikalliskamppailu. 

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Harjuniityssä meni selvästi nokialaisille ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun loppulukemat olivat 83-63. Tuosta ottelusta on kuitenkin kulunut jo aikaa ja Pyrinnön joukkue on kokenut monia uudistuksia kuten Mitch Pelissierin ja Luther Muhammadin tuominen joukkueeseen, sekä päävalmentajan vaihdos. Nokialaisten tehokkain mies on ollut Both Gach joka on tehnyt yli 20 pistettä ottelua kohden erinomaisilla prosenteilla. Toinen tehomies on ollut Tucker Richardson 17 pisteen, 7 levypallon ja 4 syötön keskiarvoilla. Apuja näille kahdelle tulee laajalta rintamalta. Nokialta löytyy paljon hyviä heittäjiä, joita ei saa hukata, mutta varsinaiset liekinheittimet puuttuvat. Pyrinnön pitää siis osata puolustaa fiksusti eikä jättää nokialaisia liian auki kaaren taakse. 

Pyrinnön Kapteeni Lehto jätti Karhu pelissä vielä ennätyksensä tekemättä, mutta mikäs sen parempaa kuin tehdä derbyottelussa historiaa. Lehto on nyt siis tasoissa Petri “Pistooli Pete” Virtasen kanssa onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrässä korisliigan historiassa. Jos Lehto siis osuu yhdessäkin kolmosessa Nokiaa vastaan, siirtyy tuo ennätys yksinomaan hänen nimiinsä. Lauantaina on siis luvassa viihdettä kerrakseen, kun Pyrintö koittaa tasoittaa tilit nokialaisten kanssa samalla, kun Kapteeni Lehto jahtaa 1219:sta kolmostaan. Tule siis paikalle kannustamaan punapaidat voittoon. 

Peli pelataan siis 2.12 klo 18:00 Pyynikin palloiluhallilla. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi 

  

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Jani Virolainen