BISONS VEI SARJA-AVAUKSEN

2.10.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnön osalta Korisliiga käynnistyi lauantaina Loimaalla vaisusti. Kotijoukkue Bisons vei sekavan pelin päätteeksi sarjapisteet numeroin 80-65 (38-42). Haasteet olivat tiedossa, sillä Pyrinnön joukkue saatiin kokoon poikkeuksellisen myöhään, mutta tämänkin huomioiden ottelu jätti paljon kysymysmerkkejä.

Lauantaina Pyrinnöltä putosi kokoonpanosta pois Tomas Pihlajamäki, mutta tämän kauden joukkue oli muuten paikalla sarja-avauksessa. Paluu Loimaan liikuntatalolle, ”Veräjään”, ei ollut sellainen kuin legendaariselta otteluparilta olisi toivonut.

1. neljännes

Heti alkuun kävi selväksi, että Shaquille Keith on fyysinen pelaaja, sillä loimaalaiset keräilivät itseään pitkin kenttää, vaikka ovat kuinka biisoneita. Tuli mieleen pispalalainen sanonta ”kiviä taskuun”.
Kävi selväksi, että Pyrinnön joukkue on jälleen hyvin epätyypillinen korisjoukkue. Yleensä se joukkue, jolla on parempi pelinjohtaja, paras laitahyökkääjä ja parempi sentteri, voittaa pelin. Ja jos on edes kaksi näistä kolmesta, on jo aika vahvoilla.
Pyrinnön joukkueessa ei ole puhdasta sentteriä eikä oikeastaan pointtiakaan. Ollenkaan.
Lassi Kilpinen on sellaiseksi kyllä pätevä, mutta tamperelaisten pelitapa oli jo viime kaudella sellainen, ettei pelaaminen perustunut perinteiseen takamieskeskeiseen peliin. Sentterin puuttumisenkin voi korvata liikkuvuudella, mutta silloin tarvitaan urheilullisuutta ja kovuutta ettei tule jyrätyksi sekä heittovoimaa kaaren taakse.

Pyrintö oli alusta asti vaikeuksissa löytää yhteistä säveltä. Se loi epävarmuutta, jonka seurauksena tamperelaiset olivat usein myöhässä tilanteissa. Tämä näkyi siinä, että joukkuevirheet täyttyivät jo 4 minuutin pelin jälkeen. Tai sitten se oli vaan energiaa, joka purkautui, kun päästiin taas pelaamaan. Tiedä häntä.

Devante Foster ja David Gonzalvez pääsivät toistuvasti hyökkäämään puolustajaansa vastaan ja heittämään keskimatkan hyppyheittoja näiden yli. Bisonsin valmentaja Mihajlovic käskytti biisonit aikalisälle, kun pyrintö siirtyi 10-16 johtoon.
Eero Lehtonen haki pari kovaa hyökkäyslevypalloa ja hyvillä syötöillä vapautti Pyrinnön pienelle karkumatkalle ennen taukoa 10-22.

2. neljännes

Toisen jakson alussa osat vaihtuivat. Pyrintö menetti aloitteen ja Bisons sai 7-0 pisteputken ennen kuin David Gonzalvez avasi tamperelaisten korinteon 3 minuutin pelin jälkeen.
Devante Foster sai 3. virheensä ja hänellä tuntui olevan eniten vaikeuksia hahmottaa puolustuspelaamista. Neljänneksen puolivälissä Pyrinnön päävalmentaja kutsui joukkueensa aikalisälle (23-26).

Loimaalaisittain huolta aiheutti Bisonsin Vesa Heinosen 3.virhe, sillä hän oli osoittautunut olevan riittävän fyysinen puolustaja Shaquille Keithiä vastaan. Eero Lehtonen tykitti tärkeän kolmosen jonka jälkeen Pyrintö sai vielä riiston ja Keithin syötöstä Lassi Kilpinen juoksi upean giveandgo-korin. Bisons joutui taas aikalisälle, kun jaksoa jäljellä 4 min ( 25-33)

Ensinäkemältä oli jo ensimmäisen puoliajan perusteella selvää, että Pyrinnön vahvistuksista ainakin Keith osaa selvästi pelata, siis syöttää palloa. Osku Heinosen kolmosella ja vapareilla Pyrintö yritti uutta karkumatkaa 35-42.
Bisons pysyi kuitenkin mukana parilla helpolla kolmosella, joten puoliajalle mentiin jännän äärellä 38-42.

3. neljännes

Ensimmäinen yhteinen puoliaika ei mennyt tamperelaisittain kuten piti. Devante Foster ja Romani Hansen peruuttivat keskelle loimaalaisten sumppua räpläämään palloa joista seuranneista menetyksistä Bisons juoksi nopeilla hyökkäyksillä johtoon reilussa minuutissa. Coach Sopanen oli valppaana ja Pyrintö nopeasti aikalisälle.
Se ei kuitenkaan auttanut, sillä 3 minuuttia myöhemmin Sopanen joutui käyttämään jo toisen aikalisänsä, kun Bisons karkasi 53-44 johtoon.

Foster ja Hansen pelasivat pehmeästi ja useinhan hävittyä kaksinkamppailua kompensoidaan vähän tyhmällä myöhästyneellä virheellä. Niin nytkin, ja Foster sai 4.virheensä, kun peliä oli jäljellä vielä 16 minuuttia.

Tuskaisuus alkoi näkyä pelissä, kun onnistumisia ei tullut. Hyökkäyspäässä kaukoheitoista ei saatu apua, sillä Pyrinnön kolmosten heittoprosentti oli tänään surkea 4/22=18%. Puolustuspäässä oli vähäisten yhteisten harjoitusten vuoksi ymmärrettävästi vaikeuksia osata puolustuskonseptia.
Lisäksi Bisons oli tehnyt kotiläksyt hyvin. Ajoittain näytti, että Bisons osaa Pyrinnön paikan paremmin kuin monet pyrintöläiset.

Viimeiselle tauolle 64-48 tilanteessa. Ei mahdotonta aina, mutta tänään kiriin oli vaikea uskoa.

4. neljännes

Pyrintö taisteli vielä viimeiselläkin jaksollakin, mutta kun 14 pistettä lähemmäksi ei enää päästy,
voittajasta ei ollut enää epäselvää. Kion Williams, 2003-syntynyt Pyrinnön kasvatti ja Damon Williamsin poika debytoi tänään Korisliigassa ja teki avauspisteensä, kun pelikello näytti 7:42.
Loppunumerot 80-65 kertovat konstailematta Bisonsin paremmuudesta tänään.

Yhteenvetona:

David Gonzalvez (16/5/3 syöt.) onnistui hyvin omassa roolissaan ja otti vastuuta myös korinteosta.
Shaquille Keithillä (12/0/ 4 syöttöä) on selvästi työkalut menestyä Pyrinnön joukkueessa. Mies on vahva ajaja, erinomainen syöttäjä ja pärjää myös puolustuspäässä.
Devante Foster (5 pist./5 lev.) ja Romani Hansen (10/4/6 menetystä) ovat tämän perusteella vielä arvoitus, mutta näin lyhyen ajan jälkeen on turha vetää liian kokonaisvaltaisia johtopäätöksiä.
Heittouhkaa ja tilannekovuutta nyt ainakin voidaan toivoa.
Kotimaisista pelaajista Lassi Kilpinen (8/5) oli kotimaisista pelaajista tehokkain. Eero Lehtonen (3/2/3 syöttöä) väläytteli ja pärjäsi pelissä kokonaisvaltaisesti hyvin.

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ensimmäiseksi onnittelut Bisonsille ottelun voitosta, he olivat lopulta parempi joukkue ja ansaitsivat voittaa tämän pelin. Tiesimme, että kovalla intensiteetillä voimme paikata taktisia juttuja, mutta toisella puolikkaalla kun bensa alkoi loppua, emme enää kyenneet tekemään niin. Pelaajien asenne ja taistelutahto olivat asioita, joista olen todella tyytyväinen.

Darko Mihajlovic, Bisonsin valmentaja:
We knew coming into the game that everybody is a little bit nervous and excited. I have to give props to guys for fighting back after Pyrintö was up by 12 early in the game. In the second half we executed better and had a good intensity, which at the end brought us the victory.

Pyrinnön osalta Korisliiga jatkuu keskiviikkona 6.10.2021 klo 18.30, kun Pyynikin palloiluhallille saapuu BC Nokia, joka voitti avauskierroksella kotiottelussaan KTP:n.

Nyt siis katsomaan paikan päälle Korisliigaa!

Liput kotiotteluihin myynnissä Pyrinnön toimistolla sekä Tiketissä

Kausikortilla varmistat paikkasi Pyynikillä jokaisessa kotiottelussa, hanki omasi tästä