David Azore Pyrinnön neljäs vahvistus

15.8.2023 | Uutiset

Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen takamies-laituri David Azoren (193cm/24 v.) kanssa.

Houstonista kotoisin oleva David pelasi yliopistouransa Texasissa UT Arlingtonin riveissä NCAA 1D:ssa. David oli koko Sun Belt Conferensin paras korintekijä 19,8 pisteen tehoilla viimeisellä kaudellaan 2021 – 22.

Kyseisen kauden jälkeen hänet valittiin  Sun Belt Conferencen ykkösjoukkueeseen sekä NABC All-District ykkösjoukkueeseen. Kaudella 2021 – 22 David Azore oli koko NCAA:n korintekijätilastossa 20. paras pisteissä.

Syksyn 2022 hän aloitti Islannissa, Grindavikin joukkueessa pelaten siellä viisi ottelua 20,8/4,5lp tehoin. Keväällä hän siirtyi pelaamaan Uuden Seelannin liigaan, Taranaki Airsin riveihin, jossa Davidin tehot olivat 15,6p/4,7lp/3,7s ottelua kohden.

Valmentajat Miikka Sopanen ja Tero Vasell ovat tyytyväisiä Davidin kanssa tehtyyyn sopimukseen.

“David on fyysinen pelaaja ajamaan korille ja tuo joukkueeseen riittävästi tehoja. Lisäksi hänellä on riittävä kaukoheittouhka. Haimme tämän tyyppistä pelaaja ja nyt ulkomaalaisnelikkomme on kasassa.”

Azoren myötä Pyrinnöllä on voimassa olevat sopimukset Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Valtteri Leppäsen, Chrysostom ”Chuku” Chukwumanin, Kion Williamsin, Jordon Talleyn, Nighael Ceaserin, Sekou Syllan, Roni Ahvenjärven ja Arttu Pitkäsen kanssa. Joukkuetta valmentavat Miikka Sopanen, Tero Vasell, Santeri Liljeberg ja Erkko Ojala. Fyysisestä valmennuksesta vastaavat Varalan valmennuskeskuksen valmentajat Jenni Puputti, Jani Ikonen ja Veeti Mantukoski.