DAVID GONZALVEZ JOHTAA PYRINTÖÄ KEVÄÄSEEN 2023

7.6.2021 | Uutiset, Yleinen

Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin kanssa.
Amerikkalainen Gonzalvez on viime kesän tapaan Pyrinnön ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus.

-David ei vain johda joukkojaan kentällä upeasti, hän myös luo positiivisella toiminnallaan ja kokemuksellaan sitä kulttuuria, jonka huippu-urheilu vaatii. Joka päivä olen iloinen ja onnellinen siitä, että David on kapteenimme, hykertelee päävalmentaja Miikka Sopanen yhteistyön jatkuessa.

David Gonzalvez (33 v./193 cm) oli kaikille suomalaisille korisfaneille tuttu huippupeluri ennestään. Miehen vitriinistä löytyy Kouvot-paidassa ansaitut SM-kulta (2016) ja -hopeamitali (2019). Kun Miikka Sopanen ja Damon Williams kuulivat vuosi sitten, että Gonzalvez on siirtänyt vitriininsä Tampereelle, oli pelaajasopimuksen tarjoaminen helppoa. Lisää mm. Gonzalvezin roolista ja merkityksestä voit lukea Miikka Sopasen perusteellisesta haastattelusta, joka tehtiin kauden jälkeen:
https://pyrinto.fi/uutinen/juttuhetki-korisliigan-vuoden-valmentajan-miikka-sopasen-kanssa/

Viime kaudella David Gonzalvez pelasi reilut 26 min/ottelu. Sinä aikana kertyi 11 pisteen, 4 levypallon ja 3,9 koriin johtavan syötön ottelukohtaiset keskiarvot. Gonzalvezin suurin panos oli kuitenkin johtajuudessa, joka sai koko joukkueen pelaamaan fiksusti, yhdessä, toisilleen. Ja #aina sitten, kun vastuunkantajaa tarvittiin, Gonzalvez oli siihen valmis. Pelimiehen merkki on, että pudotuspeleissä kapteeni paransi peliään ja tilastokeskiarvojaan.

Tampereen Pyrinnöllä on ensi kautta koskevat pelaajasopimukset Shawn Hopkinsin, Panu Peltokankaan, Valtteri Leppäsen, Eero Lehtosen ja David Gonzalvezin kanssa. Uusia pelaajasopimuksia julkistetaan lähipäivinä.

Kuva: Joonas Caven