Derby meni tällä kertaa Nokialle -Lehto historiankirjoihin

3.12.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Kauden toinen paikalliskamppailu päättyi Nokian voittoon, kun Pyynikillä Pyrinnön kiri ei riittänyt tällä kertaa. Loppulukemat ottelussa olivat 84-91, kun puolustuspäässä oli jälleen hieman ongelmia. Nokialaiset tulivat säpinällä otteluun ja meinasi näyttää siltä, että peli on pelattu ennen kuin se pääsi kunnolla edes alkamaan. Toisen erän alussa Nokia pääsi jo 23 pisteen karkumatkalle ja Pyrintöä vietiin, kuin litran mittaa. Tamperelaiset osoittivat kuitenkin kovaa selkärankaa ja nousivat takaisin peliin mukaan erittäin vakuuttavasti ennen puoliaikaa. Eväät loppuivat kuitenkin kesken, kun ratkaisuhetkillä Nokiaa ei saatu pysäytettyä ja eroa ei saatu lopullisesti umpeen. Tappiosta huolimatta ottelussa nähtiin hieno hetki, kun Antero Lehto rikkoi korisliigaennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa runkosarjassa ja nyt niitä on miehellä on 1220. 

Pyrinnöllä on paljon parannettavaa puolustuspäässä, mutta alkukauden otteisiin verrattuna hyökkäyspää on ollut paljon pirteämpi. Iso tekijä tässä on se, että tamperelaiset ovat alkaneet osua kaaren takaa ja tänäänkin osumaprosentti oli ihan hyvä 34. Nokia oli kuitenkin parempi osuen kovalla 43 prosentin tarkkuudella. Pyrintö onnistui taistelemaan itselleen myös 17 hyökkäyslevypalloa, mikä kertoo siitä, että Pyrintö oli todellakin valmis tappelemaan voitosta. Pistekärkenä hääri tutusti Luther Muhammad 21 pisteellä 10 levypallolla ja 6 syötöllä. Apuja tuli Kapteeni Lehdolta 16 pistettä ja Chrysostom Chukwumalta 12 pistettä. Vierailijoiden parhaimmistoa oli Both Gach 24 pisteellä ja Patrick Tapé 18 pisteellä ja 10 levypallolla. 

I neljännes 

Nokia pääsi nostamaan ottelun ensimmäisen kupin onnistuneen hyökkäyksen päätteeksi. Pyrinnön Mitch Pelissier kuittasi tämän kuitenkin lähes välittömästi kolmosellaan. Nokia osoitti heti alkuun vaarallisuutensa hyökkäyspäässä tehden silmänräpäyksessä kymmenen pistettä. Ottelun tempo oli erittäin korkea ja etenkin Nokia pääsi juoksemaan kenttää. Kun ensimmäistä erää oli pelattu neljä minuuttia, laittoi Kapteeni Lehto kolmosen ilmaan. Se osui ja upposi tehden Lehdosta näin kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja runkosarjassa upottaneen pelaajan. Nokialaiset pysyivät koko ajan hienoisessa johdossa, mutta Pyrintö oli aivan kintereillä. Erän loppua kohden Pyrinnön hyökkäys alkoi hieman yskähdellä ja Nokia hyödynsi tätä repien taululle eroa. Nopeasti ero kertyi hurjat 17 pistettä nokialaisten hyväksi ja erätaukoluvut olivat 14-31. 

II neljännes 

Toisen erän alku oli Pyrinnöltä heikko, kun pallo menetettiin nopeasti kahdesti ja ero pääsi kasvamaan jo yli kahteenkymmeneen. Pyrintö menetti pallon jälleen ja Nokia pääsi tästä juoksemaan helpot kaksi pistettä toiseen päähän. Tämä oli Tero Vaselille tarpeeksi ja hän kutsui joukkonsa aikalisälle. Tämä hieman piristi Pyrintöä ja tamperelaiset veivät seuraavan minuutin 7-0 ja Nokia lähti vuorostaan aikalisälle. Pyrinnön hyökkäys alkoi saamaan kaivattuja onnistumisia, mutta puolustuspään ongelmat olivat ilmeisiä. Pyrintö sai pidettyä itseään mukana pelissä, mutta hallinta pysyi edelleen nokialaisilla. Erän loppua kohden kuskin paikka alkoi vaihtua, kun ero kutistui kutistumistaan ja 23 pisteen takaa-ajo asema oli nopeasti jo kuihtunut 11 pisteeseen. Pyrinnön upea kiri sai eron seitsemään ja puoliaikalukemat olivat 40-47 

III neljännes 

Toinen puoliaika aloitettiin Nokian kolmosella, kun Both Gach osui nopeasti kaaren takaa. Pyrinnön pistetehtailun aloitti Sekou Sylla lay-upillaan. Sitten Chuku Chukwuma osui perättäisissä kolmosissa pakottaen Nokian aikalisälle, kun Pyrintö oli päässyt jo viiden pisteen päähän. Aikalisän jälkeen Nokia kiristi puolustustaan ja Pyrinnöllä oli hetken suuria vaikeuksia saada hyökkäystään käyntiin. Samoja ongelmia oli kuitenkin myös nokialaisillakin ja eroa ei juurikaan syntynyt. Ottelun luonne muuttui toisella puoliajalla puolustusmielisemmäksi, kun ensimmäisen puoliajan kori-iloittelu vaihtui kovaksi puolustamiseksi. Erän loppuun Pelissier viimeisteli erätaukoluvuiksi 62-68. 

IV neljännes 

Viimeiselle erälle päästin jännittävässä tilanteessa ja ensimmäiset pisteet donkkasi Nokian Patrick Tapé nopeasta hyökkäyksestä. Tomas Murphyn and one vei vierailijat hetkeksi jo 12 pisteen johtoon, mutta sitten Kapteeni Lehdon perättäiset onnistumiset toivat Pyrinnön takaisin peliin mukaan. Seuraavaksi Williamsin sekä Muhammadin onnistumiset toivat Pyrinnön jo neljän pisteen päähän. Peli oli fyysistä ja tunteet pääsivät hieman kuohahtamaan ja Pyrintö sai kaksi teknistä virhettä. Tästä sisuuntunut Pyrintö taisteli levypalloista eläinten lailla ja runttasi pallon koriin, vaikka väkisin. Vaikka Pyrintö repi ja raastoi ei se saanut nokialaisia millään kiinni. Kun aikaa oli jäljellä reippaat kaksi minuuttia, kävi Pyrintö aikalisällä lukemissa 78-85. Viimeisen kahden minuutin aikana Pyrinnön kiri ei riittänyt eikä tarpeeksi lähelle päästy. Loppujen lopuksi nokialaiset veivät ottelun 84-91. 

Painajaismaisen alun jälkeen Pyrintö pääsi erinomaisesti otteluun vielä mukaan, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Pitää kuitenkin muistaa, miten kova vastus oli kyseessä ja Pyrinnön heikon alkukauden jälkeen sarjakakkosen kanssa viimeisille minuuteille asti vääntäminen ei todellakaan ole huono suoritus. Jos Pyrintö pystyy jatkossa kääntämään tällaiset ottelut voitoiksi voi kauden suunta muuttua vielä vaikka minne. 

Seuraavaksi Pyrinnön bussi suuntaa Saloon, kun 9.12 klo 17:00 vastaan asettuu Vilpas. 

Seuraava kotiottelu on luvassa 16.12 klo 18:00, kun Pyynikille astelee Joensuun Kataja. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi  

   

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen