EMANUAL SHEPHERD JA VILPAS PYYNIKILLE

4.11.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Keskiviikkona tappiot kärsineet Pyrintö ja Vilpas Vikings kohtaavat perjantaina Pyynikillä.
Monessakin mielessä mielenkiintoinen ottelu tulossa. Vilppaan nimivahva joukkue kiinnostaa aina, mutta kotiyleisön päähuomion vienee Pyrinnön uusi pelaaja Emanual Shepherd.

Vakuuttavan ensiesiintymisen Kauhajoella tehnyt Emanual Shepherd osoitti olevansa kokenut ammattilainen. Mies saapui Tampereelle tiistaina, harjoitteli joukkueen kanssa kahdesti ja pelasi Kauhajoella jo hyvinkin mallikkaasti. Hän oli rohkea ja fyysinen korille ajoissaan eikä pelännyt hyökkääjänä kontaktin ottamista puolustajaan, joka on ahtaassa tilassa melkein edellytys että saa hyvän heiton aikaan.

Pyrintö lähtee varmasti hakemaan parempaa aloitusta otteluun, sillä liian usein vastustaja on saanut etumatkan, jonka kiinni kurominen on ollut työn ja tuskan takana. Parhaita joukkueita vastaan se ei yleensä onnistu. Mutta eihän mikään joukkue tahallaan aloita huonosti, joten mielenkiintoista nähdä mitä valmennuskolmikko Miikka Sopanen-Damon Williams-Santeri Liljeberg muuttaa otteluun valmistautumisessa.

Hallitseva mestari hakee vielä itseään

Vilppaan alkukausi on lähtenyt käyntiin keskinkertaisesti. Vakuuttavia kotivoittoja ja pari vierastappiota kärkipään joukkueille (Karhu ja Kouvot) olivat ns. normaalia, mutta nyt peräkkäiset tappiot Nokialle ja KTP:lle nostivat jo vähän kulmakarvoja. Toisaalta eipä Vilpas viime kaudellakaan jyrännyt voitosta voittoon runkosarjassa ja silti keväällä saunoivat Pantteri-patsaan kanssa.

Vilppaalla on tälläkin kaudella erinomainen joukkue.
Susijengin tarkkakätiset Mikko Koivisto ja Juho Nenonen ovat Pyrinnölle ehdoton haaste.
Riku Laine on aina syttynyt Pyynikillä ja hankala pelaaja vastustajalle, sillä hän on sekä fyysinen rymistelijä että tarkka kaukoheittäjä, hänkin.

Lähes koko viime kauden loukkaantumisesta toipunut Perttu Blomgren on sikäli erikoinen nuori mies (s. 2001), että hän pelasi kokonaisen kauden Korisliigaa jo ennen siirtymistään HBA:han.
Ajatus Saloon siirtymisessä varmasti oli, että huippulupaus pääsee Teemu Rannikon rinnalle oppimaan, mutta loukkaantuminen sotki kokemusperäistä oppimista. Joka tapauksessa tämä on siis käytännössä Blomgrenin ensimmäinen kausi Vilppaassa.
Rannikko lopetti pelaajauransa, mutta hyvässä opissa Blomgren on edelleen, sillä Vilpas sai hankittua takamiehekseen Roope Ahosen. Ahonen oli varmasti Vilppaalle mieluisa saalis, sillä hienoa seuratyötä vuosikausia tehnyt seura kaipasi kokoonpanon kruunuksi juuri seuran omaa kasvattia.
Roope Ahonen on 1990-syntynyt ikäluokkansa huipputakamies, joka on pelannut Korisliigaa vuodesta 2007 alkaen, mutta vuodesta 2015 alkaen ammattilaisena ulkomailla (Ruotsi, Kreikka, Espanja). Myös Ahonen on tuttu Susijengistä.

Vilpas sai pidettyä mestaruuden toisen kulmakiven, viime kevään finaalien MVP, Jeremiah Woodin joukkueessa, mutta mies ei pelaa perjantaina, sillä hän on ollut toipilaana jo muutaman ottelun ajan. Joukkueen muut ulkomaalaisvahvistukset ovat laituri Bryan Griffin (16,6/6,4), takamies Marcus Lovett jr. (14,5/1,8/4,9 syöt.) ja Brian Fobbs (11,0/4,9) sekä uusimpana tulokkaana William Loyd, jonka varsinainen pelipaikka on Perniön Urheilijoiden riveissä, mutta farmiseura lainaa miestä Vilppaalle, kun tarvetta tulee. Woodin ollessa sivussa, tällainen mahdollisuus miehelle annettiin keskiviikkona KTP:tä vastaan ja nyt perjantaina Tampereella.

Pyrintöä 3 kautta valmentaneella Sami Toiviaisella on kova nippu pelaajia, mutta kädet täynnä töitä, jotta kaikki pääsevät pelikirjan samalle sivulle.

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Helmasyntimme tänä syksynä on ollut kehnot aloitukset otteluille, vastustaja on ollut valmiimpi pelaamaan heti lähdöstä. Hallitsevan mestarin saapuessa vierailulle ei huonoon starttiin ole varaa, mikäli lopussa haluaa voitosta pelata. Kokoonpano: Foster, Gonzalvez, Heinonen, Keith, Kilpinen, Lehtonen, Leppänen, Palmi, Pihlajamäki, Shepherd

Sami Toiviainen, Vilppaan päävalmentaja:
Fyysisesti ja henkisesti tiukan viikon päätös Tampereella. Mielenkiintoista nähdä, miten oma hyökkäys sujuu kotijoukkueen paikkapuolustusta vastaan, että pallon liike säilyy mahdollisimman hyvänä. Puolustuksen 1vs1 pelaaminen ja siirtymätilanteet on oltava riittävällä tasolla, jotta voimme kamppailla voitosta. Kokoonpano: Niemi, Blomgren, Koivisto, Nenonen, Ahonen (GTD75%), Fobbs, Kärkkäinen, Lovett Jr, Laine, Griffin, Loyd.

Lippuja otteluun myy Pyrinnön toimisto (Klingendahl) sekä Tiketti