Ensimmäinen derbyottelu Nokialle

1.10.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnön kausi ei lauantai-iltana saanut Nokialla sellaista alkua kuin oli toivottu. Loppulukemat Harjuniityssä olivat 83-63, mikä kertoo paljon Pyrinnön hyökkäyspään vaikeuksista. Etenkin kaukoheittopeli takkusi kolmosten upotessa vain 4/23, mutta myös pallosta huolehtimisessa oli ongelmia, kun menetyksiä pääsi kertymään 19.  

Illan harvoja valopilkkuja oli ensimmäistä kertaa korisliigaurallaan aloitusviisikkoon päässyt Kion Williams, joka urakoi kentän isoimmat minuutit ja tilastoi itselleen 13 pistettä 5 levypalloa 2 syöttöä ja 4 riistoa. Positiivista on myös se, että ensimmäiset korisliigaminuuttinsa pirteästi pelanneet Emil Eskelinen ja Aaron Montonen onnistuivat avaamaan pistetilinsä. Pyrinnön tehokkaimpia Williamsin ohella olivat isot pojat Nighael Ceaser (10p/14lev/6 torjuntaa) ja Sekou Sylla (13p/10lev). Nokialta vaikeimmat pideltävät Pyrinnölle olivat Both Gach 15 pisteellä ja Thomas Murphy 17 pisteellä. 

 

I neljännes 

Otteluun alkutahdit antoi BC Nokian Fiifi Aidoo läpiajollaan. Heti perään oli kuitenkin Pyrinnön vuoro avata pistetilinsä Sekou Syllan nostolla korin alta. Ensimmäisten minuuttien jälkeen oli Nokia johdossa 9-4, jonka jälkeen seurasi parin minuutin jakso, jonka aikana molemmat joukkueet olivat korinteon kanssa vaikeuksissa. Vasta erän puolivälin jälkeen vaihdosta tullut Antero Lehto katkaisi Pyrinnön kuivan kauden, mutta Pyrinnön heittovaikeudet eivät suinkaan loppuneet siihen. Hyvistä heittopaikoista huolimatta pallo ei meinannut löytää tietään korisukkaan. Kun erää oli noin kolme minuuttia jäljellä, näkyi taululla luvut 13-8. Samalla hetkellä ensikosketuksensa korisliigaparketteihin sai Aaron Montonen. Erän loppu jatkui hienoisessa Nokian hallinnassa ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 21-12. 

II neljännes 

Toinen erä alkoi terävästi, kun Pyrinnön David Azore kävi riistämässä pallon Nokialaisilta ja juoksi siitä toiseen päähän korin. Samalla oli Emil Eskelisen vuoro saada kokea Korisliigan vauhti ensimmäistä kertaa. Pyrinnön puolustus onnistui hankkimaan useita riistoja, mutta hyökkäyksen takkuamisesta johtuen tilanne ei muuttunut suuntaan tai toiseen. Lopulta Pyrintö päätti käydä hiomassa hyökkäyskuvioitaan aikalisällä. Nopeasti tämän jälkeen osui Pyrinnön Kion Williams kolmosessa ja aikalisälle lähdettiinkin Nokian pyynnöstä. Sitten olikin Nokian vuoro piristää peli-ilmettään ja se veikin seuraavat minuutit 12-2. Molemmat joukkueet alkoivat tekemään korinsa lähietäisyyksiltä ja etenkin Nokia hyödynsi kokoaan kolmen sekunnin alueella nostellen sieltä useita helpohkoja koreja. Hallinta pysyi Nokian puolella ja lopulta puoliaikasummerin soidessa tilanne taululla oli 38-23 Nokialle. 

III neljännes 

Toisen puoliajan alku oli Pyrinnölle kylmää kyytiä. Hyökkäys jatkoi junnaamistaan ja Nokian heitot alkoivat osua. Ero nousi ensimmäistä kertaa jo yli kahdenkymmenen. Pyrinnön ensimmäisestä korista toisella puoliajalla vastasi Emil Eskelinen kolmenpisteen heitollaan, avaten näin oman korisliigapistesaldonsa samalla. Se oli kuitenkin laiha lohtu, kun Nokia jatkoi pelin hallitsemista ja piti Pyrintöä takaa-ajajan asemassa. Ero vakiintui noin 20 pisteeseen ja lopulta viimeiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 61-38 

IV neljännes 

Viimeisen erän alussa nähtiin Aaron Montosen avauspisteet ja heti perään paikalliskamppailulle ominaista nokkapokkaa, kun pallontavoittelutilanteessa tunteet kuohahtivat, jonka seurauksena molemmat joukkueet saivat tekniset virheet. Tilanne kuitenkin rauhoittui nopeasti ja viimeinen erä pelattiin loppuun ilman erikoisuuksia, pelin ollessa käytännössä jo ratkennut. 

Ottelussa Nokia oli selvästi tänään parempi ja Pyrinnölle jäi paljon parannettavaa seuraavaan peliin ja etenkin hyökkäyspää kaipaa vielä hiomista. Sairastuvalta jäädään odottamaan vielä vahvistuksia ja toivotaan ettei ottelussa tällin saaneelle David Azorelle käynyt mitään vakavampaa.

Miikka Sopanen: 

Nokia sai meidät pois raiteiltaan hyökkäyspäässä lähinnä sen takia, että Nokia puolusti hyvin ja kovaa eikä antanut meidän juosta niitä asioita joita haluttiin vapaasti. Tänään meillä ei riittänyt osaaminen ja yhteispeli siihen, että miten niissä tilanteissa pitää reagoida. Siinä meidän täytyy tietysti parantaa.

Kapteeni Lehto:

Jännät fiilikset oli heti palata Nokialle ja aloittaa kausi paikallispelillä täällä Harjuniitty Square Gardenissa. Hienot oli puitteet ja komeasti oli halli täynnä väkeä. Hyökkäyksen flowta meidän tulisi parantaa jatkossa. Varsinkin silloin kun vastustaja ottaa meiltä jotain pois. Tänään Nokia onnistui hyvin siinä.

Seuraavaksi Pyrinnöllä on vuorossa kotiavaus, kun perjantaina 6.10 Pyynikille saapuu Salon Vilpas joka niin ikään hävisi avausottelunsa. Ensi perjantaina klo 18:30 siis kaikki paikalle kannustamaan Pyrintö kauden avausvoittoon. Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi 

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: MJ Pitkänen