Erinomaisesti pelannut Pyrintö tiukkaakin tiukempaan tappioon Kauhajoella

22.1.2023 | Not Assigned

Lähtökohdat launtai-illan otteluun IKH-Areenassa olivat Pyrinnön kannalta vähintäänkin vaikeat, kun neljä tärkeää pelaajaa puuttuivat kokoonpanosta ja vastassa oli kotonaan voittamaton Karhubasket. Lähtökohdista huolimatta Pyrintö taisteli urhoollisesti 8 pelaajalla aina viimeiselle sekunnille saakka. Uskomatonta taistelua ei kuitenkaan tällä kertaa palkittu kun Karhubasket siirtyi 80-78 johtoon kellon näyttäessä vain 0,9 sekuntia. 

Pyrinnön on vaikeaa nosta vain yhtä onnistujaa, mutta tappiosta huolimatta junnukaarti Pitkänen, Williams ja Ahvenjärvi ansaitsevat kehunsa loistavasta ottelusta vaikeassa paikassa. Kokemusta tänään näytti Panu Peltokangas, jonka 15 pistettä tulivat tärkeisiin paikkoihin 100% osumatarkkuudella. Jenkkinelikko Smith(22p/11lev/4s) Lawrence(10p/8lev/4torjuntaa) Thorpe(10p/4lev/3riistoa) ja Birts(19p/7lev/4riistoa) täyttivät roolinsa tänään hyvin ja johtivat joukkuetta loistavan puolustuksen kautta. 

Karhulta onnistumisia tuli tutusti laajalta rintamalta, mutta tilastojen valossa edukseen erottui Henri Kantonen(13p/5lev/7s), Cameron Jones(11p/6lev/5s) sekä voittoheiton pussittanut Jaye Crockett(9p/10lev) 

I neljännes 

Pyrintö aloitti ottelun räväkästi, kun Jaquan Lawrence kävi tutustumassa IKH-Areenan rautoihin kovalla donkillaan. Pyrintö toteutti alusta alkaen omaa pelisuunnitelmaansa hyvin ja oli hyvin pelin päällä. Erän puolivälin lähestyessä Tylan Birts kävi riistämässä pallon ja päätti siitä seuranneen hyökkäyksen nopeaan koriin pakottaen Karhubasketin ensimmäiselle aikalisälleen tilanteessa 6-10. Aikalisän jälkeen isännät vähän piristyivät ja tulivat rinnalle ja ohi 16-14. Panu Peltokangas sanoi kuitenkin, että ei käy päinsä ja nakutti itse 8 pistettä Pyrinnön viedessä erän lopun 10-2. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin siis lukemissa 18-24. 

II neljännes 

Toisessa neljänneksessä Pyrintö jatkoi siitä mihin jäi ja aloitti erän 7-0 siirtyen 13 pisteen johtoon. Karhu kavensi tämän jälkeen eron 11 ja Miikka Sopanen kutsui joukkonsa aikalisälle haukkamaan happea. Aikalisän jälkeen Pyrintö teki vielä pari koria, mutta sitten Karhu sai ottelun juonesta kiinni tehden nopeasti 11 pistettä ja kaventaen eron enään neljään. Tämän seurauksena Pyrintö kävi uudestaan aikalisällä, jonka jälkeen loppuerä mentiin tasaissa merkeissä ja lopulta puoliajalle lähdettiin Pyrinnön johdossa 36-42. 

III neljännes 

Toisella puoliajalla Pyrintö sai odottaa avauskoriaan lähes kolme peliminuuttia kun heitot kimpoilivat raudasta vasemmalle ja oikealle. Lopulta Ike Smithin kolmonen löysi tiensä korisukkaan ja siirsi Pyrinnön takaisin kolmen pisteen johtoon. Heiton jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä joukkueiden tehdessä vuorotellen kovia koreja. Takaisin yli kolmeen ero kasvoi vasta erän lopussa, kun Severi Kaukiaisen kolmonen siirsi Karhubasketin 5 pisteen johtoon 59-54. Nämä numerot säilyivät taululla erän viimeiset 2 minuuttia. Erätauolle mentiin siis Pyrinnön 5 pisteen takaa-ajoasemassa. 

IV neljännes 

Viimeisen neljänneksen alkupuolella meinasi jo näyttää jo pahalta kun Kaukiaisen kolmonen vei isännät 7 pisteen johtoon pelin momentumin ollen selvästi Karhulla. Kauhajokiset puolustivat johtoaan aina erän puoliväliin asti, kunnes Pyrintö osoitti jälleen kerran luonnetta ja kampesi itsensä takaisin tasoihin 3 minuutin kohdalla. Ottelun loppuhetket etenivät kaavalla kova kori kovasta korista. Karhun Jaye Crockett siirsi kotijoukkueen 3 pisteen johtoon viimeisellä minuutilla. Pyrinnön Ike Smith kuitenkin vastasi aikalisän jälkeen erittäin kovalla kolmosellaan takaisin. Näin ottelu oli tasan ja peliväline Karhulla. Viimeisessä pallonhallinnassaan Karhu sai ilmaan kolmen pisteen heiton, jonka Pyrinnön Jaquan Lawrence torjui. Hyökkäyslevypallo kuitenkin tipahti Jaye Crockettille joka tippasi pallon koriin viimeisellä sekunnilla. Pyrintö sai vielä koko kentän mittaisen heiton ilmoille, mutta se ei ollut siellä päinkään. Loppuluvuiksi taululle jäi 80-78 kotijoukkueen eduksi. 

Tappiosta huolimatta Pyrintö pelasi erinomaisen ottelun, josta ei kuitenkaan tällä kertaa tullut palkintoa. Pyrintö pelasi omaa laadukasta ja intensiivistä koripalloaan koko 40 minuuttia eikä nukahtanut missään kohtaa. Kauhajokisten kokoonpanon leveys ja viimehetkien kovat suoritukset olivat kuitenkin Pyrinnölle liikaa. Vaikka Pyrintö on nyt varmasti alemmassa jatkosarjassa niin tämänlaisella pelillä play-off paikan hankkiminen ei pitäisi olla homma eikä mikään. 

Pyrintö pelaa runkosarjan viimeisen ottelun 24.1 Uudessakuapungissa ja alempi jatkosarja käynnistyy 28.1