HUIPPUVIREISEN KARHUN VIERAAKSI

2.11.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö matkustaa keskiviikkona Kauhajoelle hurjassa tuloskunnossa olevan Karhu Basketin vieraaksi. Helppoa voittoa Pyrintö tuskin saa karhuluolasta tälläkään kertaa, mutta mitäpä järkeä urheilussa olisi, jos ei välillä olisi vähän haasteitakin.

Pyrintö irtisanoi pelaajasopimuksen Romani Hansenin kanssa lauantain Lahti-ottelun jälkeen. Uusi pelaaja löytyi nopeasti ja tätä kirjoitettaessa Klingendahlin toimistolla, Hakasen faxin ääressä, odotellaan Emanual Shepherdin pelilupaa.

Uudestaan nahkansa luonut Karhu sarjan ennakkosuosikiksi

Viime kevään hopeajoukkue ja kahden sitä edellisen (loppuun viedyn kauden) mestari Karhu Basket tyhjentyi pelaajista viime keväänä varsin perusteellisesti. Bojan Sarcevic palasi suomalaisille juurilleen Uuteenkaupunkiin, Okko Järvi siirtyi Belgiaan, Mikael Laihonen Joensuuhun ja Thomas Vehmanen Loimaalle. Antti Niskanen lopetti pitkän uransa, ainakin huipputasolla, ainakin toistaiseksi.
Viime kauden joukkueesta Karhussa pelaavat tälläkin kaudella TuNMKY:n kasvatti Eero Innamaa, Honsun kasvatti Kalle Peltonen ja Karhu Basketin oma kasvatti Joona Hakamaa.
Ennen kesää julkaistiin takamies Severi Kaukiaisen ja laituri Miikka Marttisen siirto Kauhajoelle.
Kaukiainen on KTP:N kasvatti, joka kasvoi liigatasolle Kouvoissa, jossa sai ison roolin. Sikäli lähtö Pohjanmaalle vähän yllätti. Sen sijaan hirveä yllätys ei ollut Pyrinnön kasvatin Miikka Marttisen värväys Uudestakaupungista suurempaan organisaatioon. Kaksi vahvaa kautta Korihaiden kapteeninakin esiintynyt ex-lukonmäkeläinen oli epäilemättä kysytty pelaaja viime keväänä. Olisihan ”Maran” mielellään nähnyt taas punaisissakin…

Elokuussa vielä rysähti, kun seura ilmoitti Henri Kantosen paluusta Korisliigaan ja Karhuun. Ja sitten ulkomaalaisvahvistukset Rene Rougeau ja Cameron Jones! Kaksi erittäin arvostettua pelaajaa, jotka ovat toimineet Karhu Basketin mestaruuksien takuumiehinä. Heidän lisäkseen joukkueeseen palkattiin 198 cm laituri Lee Skinner ja 203 cm sentteri Simeon Carter.

Ja yhtäkkiä, keväällä tyhjentynyt hopeajoukkue alkoi näyttää seuraavan kevään potentiaaliselta kultajoukkueelta. Jos joskus menestyksen vuosinakin Karhun materiaali on ollut laadukas, mutta kapea, niin tällä kaudella kapean materiaalin aiheuttama haavoittuvuus tuskin on ongelma tai edes potentiaalinen riski.

Ei siis ihme, että Karhu on aloittanut syyskauden vakuuttavasti. Peli näyttää hyvältä ja tuottaa tulosta. Karhu on jyrännyt voitosta voittoon, yleensä n. 15-20 pisteen marginaalilla.

Seuraa ainakin näitä:

* Vahvuuksistaan ja monipuolisuudestaan huolimatta Karhu ei ole ollut sarjan parhaita kaukoheittojoukkueita. Kolmosprosentti 30,7 oikeuttaa vasta 11. sijaan Korisliigassa.

* Pyrintö on sarjan joukkuevertailussa paras pallon riistoissa, mutta Karhulla on vastaavasti vähiten menetyksiä. Pyrintö tarvitsee voittaakseen myös helppoja koreja, joita yleensä saa nopeilla hyökkäyksillä vastustajan pallonmenetyksistä. Onnistuuko tämä keskiviikkona?

* Karhun puolustuspeliä on ylistetty jokaisen ottelun jälkeen. Miten Pyrintö onnistuu hyökkäyksessään luomaan etua ja sitä kautta parempia heittoja?

* Erityisen mielenkiintoista on nähdä Pyrinnön uusi pelaaja Emanual Shepherd kentällä.
Jos vaan pelilupa saapuu ajoissa.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Saavumme sarjakärjen vieraaksi hieman uusiutunein kasvoin, kun uusi pelaaja tekee toivottavasti ensiesiintymisensä Kauhajoella. Tavoitteenamme on löytää yhteinen sävel mahdollisimman nopeasti ja taistella jokainen tilanne loppuun asti. Kokoonpano: Foster, Gonzalvez, Heinonen, Keith, Kilpinen, Lehtonen, Leppänen, Palmi, Pihlajamäki, Shepherd

Janne Koskimies, Karhu Basketin päävalmentaja:
Pyrinnön kokoonpanoon on tullut muutos viime ottelun jälkeen ja uskonkin heidän lähtevän pelaamaan vauhdikasta small ballia keskiviikkoiltana. Meillä ei ole vielä kokemusta heidän puolustustaan vastaan pelaamisesta tällä ryhmällä, joten puolustuksen kautta lähdetään tähänkin peliin. Kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

 

Karhu Basket – Tampereen Pyrintö
keskiviikkona 3.11.2021 klo 18.30
Kauhajoen urheilutalolla
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelussa

Pyrinnön seuraava kotiottelu on jo
perjantaina 5.11.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Sami Toiviainen tuo mestarijoukkueensa Vilpas Vikingsin (Salo) Pyrinnön vieraaksi.

Liput kotiotteluihin myynnissä Pyrinnön toimistolla sekä Tiketissä

Kausikortilla varmistat paikkasi Pyynikillä jokaisessa kotiottelussa, hanki omasi tästä