Hyvä ensimmäinen puoliaika ei riittänyt voittoon

28.12.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyynikillä nähtiin 20 minuuttia tiukkaa koripalloa, kunnes vierailija Seagulls meni menojaan. loppulukemiksi ottelussa jäivät 59-88 eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Ensimmäisessä ja toisessa erässä Pyrintö onnistui hidastamaan tehokasta Seagullsia ja vastaamaan omilla koreillaan. Pyrintö osui hyvällä prosenteilla heitoissaan, vaikka vierailijat puolustivat hyvin. Myös uusin lisäys Ilmari Toikkanen pääsi kokeilemaan Pyynikin korirautoja väkevällä donkillaan avaten pistetilinsä tyylillä. Toisella puoliajalla helsinkiläiset näyttivät, miksi ovat sarjakärki ja Pyrintö jäi aivan jalkoihin ja ottelu näytti ratkeavan melko nopeasti. Niin siinä myös kävi ja sarjapisteet matkasivat Helsinkiin.

Ottelun jälkeen pelaajat ja valmentaja kommentoivat ottelua näin:

Vesa Vertio (Päävalmentaja Seagulls): Puoliajalla teimme pienen taktisen muutoksen palloskriini peliimme, sillä Pyrintö tuli otteluun hieman erilaisella puolustuksella kuin oletimme. Sen ehkä huomasi, miten ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyksemme ei toiminut niin hyvin, kun taas toisella puoliajalla saimme paljon enemmän vapaita heittoja. Lisäksi emme näyttäneet ensimmäisellä puoliajalla itseltämme. Varsinkin tuomareille valittamisesta ja käsienlevittelystä puhuimme puoliajan aikana. Toisella puoliajalla olimme enemmän omia itsejämme ja se riitti voittoon.

Rene Rougeau (Pelaaja Seagulls): Ensinnäkin täytyy antaa Pyrinnölle kunnioitus siitä, miten kovaa he pelasivat. Pyrintö ottaa hyvin energiaa yleisöstään. Ekalla puoliskolla he osuivat kovissa heitoissa, missä meillä oli käsi aivan heidän naamassaan. Tiesimme, että etenkin Muhammadia on vaikea puolustaa ja keskityimme hänen hidastamiseen ja emme antanet hänelle ilmaisia heittoja. Yritimme myös pelata heidän senttereitään pois auttamatta kuitenkaan liikaa heittäjistä ja onnistuimme siinä hyvin. 

Tero Vasell (Päävalmentaja Pyrintö): Seagulls tuli kovempaa ja jäätiin jalkoihin toisella puoliajalla. Niinkuin Mitchkin viittasi, meillä oli vain kahdeksan syöttöä koko ottelussa. Pallonliike pysähtyi kokoajan ja Seagulls otti meiltä juttuja pois, jonka jälkeen meillä ei ollut oikein mitään. Kakkosten heittoprosentti kun on sama, kuin kolmosten niin silloin ollaan surullisella tiellä. Huonot heittopaikat johtivat siihen, että Seagulls pääsi tehokkaammin omaan hyökkäykseensä, mikä kasvatti eroa entisestään

Mitch Pelissier (Pelaaja Pyrintö): Puoliajan jälkeen he olivat vain parempia kuin me. He toteuttivat paremmin, he puolustivat paremmin ja  veivät meitä käytännössä kaikilla osa-alueilla. Me emme laittaneet tarpeeksi vastaan ja he hyödynsivät sen. Heidän puolustus pakotti meidät vaikeisiin heittoihin, mikä näkyi heittoprosenteissa. Lisäksi pompottelimme liikaa ja pallonliike pysähtyi.

Tämän ottelun saa onneksi unohtaa nopeasti, sillä seuraava peli tulee vastaan todella nopeasti. Lauantaina 30.12 klo 16 asettuu vastaan Loimaan Bisons.

Ottelu pelataan Loimaalla ja Pyrintöä kannustamaan lähtee fanibussi. Fanimatka on täysin ilmainen ja bussi lähtee liikkeelle Pyynikiltä klo 14.

Ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja rajallisesti, toimi siis nopeasti.

Lisätietoja reissusta voi kysyä veera.haukijarvi@pyrinto.fi

 

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen