Hyvä taistelu ei riittänyt – Vilpas parempi 91-85

11.10.2022 | Uutiset

Hyvä taistelu Salossa ei riittänyt korisliigan avausvoittoon. Salon Vilpas nousi kolmannella neljänneksellä 13 pisteen takaa-ajoasemasta tilanteesta 51-64 edelle eikä enää luopunut johtoasemastaan Pyrinnön hyvästä yrityksestä huolimatta.

Ottelu tarjosi paljon erilaisia käänteitä. Ajoittain Pyrintö juoksi helppoja koreja ja onnistui viivan takaa erityisesti Tomas Pihlajamäen ja Lassi Kilpisen heitoilla. Lisäksi Ike Smith onnistui nostelemaan lay upeja ja illan saldo Ikellä oli 22 pistettä. Samaan pistesaldoon ylsi Pyrinnön parhaana palkittu Tomas Pihlajamäki.

I neljännes
Pyrintö aloitti kauden ensimmäisen vierasottelunsa hieman hermostuneesti. Vilpas siirtyi 4-0 johtoon, jonka jälkeen Pyrinnön Tomas Pihlajamäki aloitti koritehtailunsa ja naulasi illan ensimmäisen kolmen pisteen heiton sisään.
Ensimmäiset viisi minuuttia pelattiin vähäkorisesti Vilppaan johtaessa 8-6. Pyrintö oli suurissa vaikeuksissa Vilppaan sisäpelaaja Keyshawn Feazellin (10 pistettä 1.jaksolla) kanssa. Vilpas hallitsi hienokseltaan ja ensimmäinen kymmenen minuuttia päätettiin kotijoukkueen johtaessa 19-15.

II neljännes
Pyrinnön otteet paranivat huomattavasti toisella neljänneksellä. Erityisesti kaksikko Ike Smith (14 pistettä) ja Tomas Pihlajamäki (16 pistettä) pistivät tehoja vierailijoiden pelaamiselle. Lisäksi Lassi Kilpinen (8 pistettä) toi erinomaista energiaa penkiltä. Jakson viimeinen 15 minuuttia oli Pyrinnöltä sellaista peliä mihin tässä ottelussa voi olla tyytyväinen. Puoliajalle siirryttiin tilanteesta 41-50.

III neljännes
Kolmas neljännes alkoi Pyrinnön 0-4 koreilla ja ero kasvoi kolmeentoista pisteeseen 41-54. Vilpas sai ottelun juonesta kiinni ja hivuttautui peliin mukaan, erityisesti kokeneen kaksikon, Juho Nenosen ja Mikko Koiviston kovilla suorituksilla. Pyrinnölle sattui jakson puolivälin jälkeen muutamia pahoja nukahduksia ja Vilpas rankaisi niistä välittömästi. Jakson loppuvaiheessa Vilpas siirtyi johtoon ja jakso päättyi 70-65 kotijoukkueelle.

IV neljännes
Vilpas aloitti neljännen jakson vahvasti 6-0 runilla ja siirtyi 11 pisteen johtoon. Pyrintö ei kuitenkaan luovuttanut. Jakson puolivälissä ero oli enää neljä pistettä 78-74. Osku Heinonen, Ike Smith ja Tomas Pihlajamäki jatkoivat hyviä esityksiään hyökkäyspäässä. Ottelun kulminaatiopiste oli Roope Ahosen kolmen pisteen heitto lukemin 85-76. Tästä Pyrintö ei enää toipunut ja Vilpas nappasi kauden avausvoittonsa lukemin 91-85.

Pyrinnön positiivisinta antia oli Tomas Pihlajamäen 22 pistettä, viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja erinomaista puolustamista läpi ottelun. Ike Smith 22/7 ja Osku Heinonen 16/2 ansaitsevat niin ikään ison plussan hyvästä esityksestä. Viejä jäi parannettavaa siihen, että hyvien ja huonojen hetkien ei olisi näin suuri.

Seuraavaksi joukkue kohtaa perjantaina 14.10. Seagullsin ja tuosta pelistä on odotettavissa kova taistelu sarjapisteistä. Ottelu alkaa klo 18.30 Pyynikin Palloiluhallissa ja liput ennakkoon myy tiketti.fi. Nyt jos koskaan kotijoukkue tarvitsee tukea.