JATKOSARJA PÄÄTTYY: RATKAISUPELIN VIERAAKSI HONKA

21.3.2023 | Uutiset

Keskiviikkona Pyynikillä ratkaistaan, pelaako Pyrintö pudotuspeleissä vai katkeaako pitkä perinne?
Vierasjoukkue Tapiolan Hongalle peli on jo merkityksetön, joukkue putoaa ensi kaudeksi takaisin 1-divisioonaan, mutta lauantaina Honka kaatoi silti Kobrat, joten ylpeys piiskaa espoolaisia.
Voittamisen pakko jumitti puolestaan Pyrintöä Uudessakaupungissa eikä paine hellitä siis yhtään.

Korisliigan jatkosarjat päättyvät keskiviikkona ja jännitystä riittää siis loppuun asti.
Pyrinnöllä pääsy pudotuspeleihin on omissa käsissä, voitto Hongasta riittää. Pyrintö on yhden voiton edellä Kobria ja Lahti Basketballia, mutta vain Kobrat kilpailee samasta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Se tarvitsee paitsi kotivoiton BC Nokiasta, myös Pyrinnön tappion.
Tasapisteissä Kobrat kiilaa Pyrinnön ohi pudotuspeleihin.
Lahti Basketball on ulkona, sillä tasapisteissä se sijoittuu Pyrinnön taakse ja kaikkien kolmen joukkueen vertailussakin Pyrintö vie pudotuspelipaikan.

Myös ylemmän jatkosarjan voitto ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella, kun Karhu Basket saa vieraakseen helsinkiläisen Seagullsin. Tämä kärkiottelu kiinnostaa tietysti sikälikin, että sarjaykkönen saa pudotuspeleissä vastaansa joko Pyrinnön tai Kobrat.

Tampereen Pyrintö on pelannut Korisliigan pudotuspeleissä joka kevät kaudesta 2007-2008 alkaen. Siis 15 kautta yhtäjaksoisesti pudotuspeleissä! Se on enemmän kuin monella seuralla Korisliiga-vuosia yhteensä. Ja kun tuohon 15 kauteen sisältyy 3 SM-kultaa, 1 SM-hopea, 1 SM-pronssi, niin on ymmärrettävää, että pudotuspelit ovat Pyrinnölle jo itseisarvo, jota kannattaa tavoitella. #aina

HONGASSA KOKEMUSTA JA NUORIA JALKOJA

Tapiolan Honka nousi viime keväänä dramaattisten karsintojen jälkeen Korisliigaan ja yllätti vähän kaikki. Epäilemättä myös itsensä. Espoon nuoreen joukkueeseen hankittiin kuitenkin nopeasti kovia vahvistuksia.

Forssalaislähtöinen Tuukka Kotti ja Hongan oma kasvatti Carl Lindbom ovat kokeneita ja kaikelle korisyleisölle tuttuja susijengiläisiä. Lisäksi Honka kaappasi Joensuusta nuoren, erittäin lupaavan Valtteri Mervolan takamiehekseen.
Hongan joukkue näytti nopeasti oikein kilpailukykyiseltä, kun ottaa huomioon, että Hongan oma mylly jauhaa uusia nuoria pelaajia kuten Pyrinnössäkin.

Hongan kausi on edennyt vaihtelevasti. Syksyllä voittoja kertyi silloin tällöin, mutta kun muillakin oli vaikeuksia, niin espoolaisille ei ennustettu putoamista. Varsinkin kun vuoden vaihdettua joukkue otti 3 peräkkäistä voittoa, alkoi itseluottamusta löytyä pelaamiseen. Tätä seurasi kuitenkin peräti 9 tappion putki, isossa roolissa olleen Malcolm Duvivierin lähtö Ranskaan, ja kun samaan aikaan Korihait alkoi napsia voittoja, niin yhtäkkiä putoamispeikko alkoi uhata ihan tosissaan.

Kuten niin usein, joukkueen vaikeudet kulminoituvat, jos joukkue ei onnistu ulkomaalaispelaajien valinnassa. Onhan se luonnollista, että 4 pelaajaa, jotka poikkeuksetta etsitään täsmähankintana tiettyihin avainrooleihin, ovat monelle joukkueelle joko siunaus tai ongelmien alku. Pelitaitojen lisäksi ratkaisee moni arkisempi asia, joita valmentaja ei näe etukäteen videolta: kyky sopeutua erilaiseen kulttuuriin ja pelitapaan, elämänhallinnan taidot, terveystilanne tai vaikka kaamoksen sietokyky. Onnistumisen todennäköisyyksiä voi parantaa, mutta silloin hintalappu on aina kova.

Kuten hyvin tavallista, myös Hongassa ja Pyrinnössä on jouduttu vaihdoksia tekemään kesken kauden.Tapiolan Hongassa on pelannut tällä kaudella 6 eri ulkomaalaisvahvistusta, vaikka joukkue lähtikin kauteen kolmella vahvistuksella. Viime kierroksella mukana oli enää kaksi. Joukkueen pistekärki Jahlil Trip (ka. 17,5 pist./4,6 lev./3,2 syöt.) ja pyrintöläisille viime kaudelta  tuttu Emmanuel Shepherd (11,4/7,1), jonka tamperelaisyleisö ottaa varmasti lämpimästi vastaan Pyynikillä.

PYRINTÖ ON VALMIS!

Pyrintö pelasi lauantaina Uudessakaupungissa ilman LJ Thorpea. Näillä näkymin huimia harhautuksia Pyynikillä esitellyt takamies saadaan keskiviikkona takaisin kokoonpanoon.
Osku Heinonen on sarjan eliittiä ja niin kokenut pelimies, että parin ohipelin jälkeen voidaan Oskulta odottaa selvää tasonnostoa, ja sen myötä nousee yleensä joukkueenkin taso aivan ratkaisevasti.
Tomas Pihlajamäki oli lauantaina aivan hurjassa vireessä ja osoitti 26 pisteellään, että on jälleen täydessä iskussa loukkaantumisen jälkeiseltä tauolta palattuaan.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopasen ennakkokommentti ja kokoonpano:

Kauden viimeisessä sarjapelissä panoksenamme on paikka pudotuspeleihin, joten meille kelpaa vain voitto Hongasta. Kotiyleisön tukea tarvitaan, joten punaista päälle ja Pyynikille!
Kokoonpano: Thorpe, Smith, Birts, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Ahvenjärvi, Peltokangas, Pitkänen, Lawrence, Williams

Korisliigan alemman jatkosarjan päätöskierros:
Tampereen Pyrintö – Tapiolan Honka
ke 22.3.2023 klo 18.30
Pyynikin palloiluhallissa

Ennakkoliput otteluun Tiketti.fi Aikuiset 5 € ja kaikki alle 16-vuotiaat otteluun ilmaiseksi.