JOULU SAA TULLA – TAISTELUVOITTO HONGASTA

18.12.2022 | Uutiset

Pyrinnön miehet seurasivat naisten joukkueen antamaa esimerkkiä ja jättivät lahjat antamatta vierasjoukkueilleen. Muodikkaasti punaisissa pelannut kotijoukkue ei tonttuillut vaan kaatoi Hongan erittäin intensiivisen esityksen jälkeen 83-67 (39-32).

Pyynikillä vietettiin Pyrintö-päivää, sillä peräkkäisissä peleissä naisten joukkue otti ensin komean voiton Vimpelin Vedosta ja illan päätti siis miesten rymistelyvoitto Tapiolan Hongasta. Yleisö sai taputtaa hurjalle taistelulle, josta ei puuttunut sydäntä, tahtoa eikä taistelua.
Ennen ottelua päävalmentaja Miikka Sopanen kertoi VIP katsomon vieraille, että Pyrintö ei saa päästää Honkaa pelaamaan vahvuuksillaan vaan kotijoukkueen on pystyttävä määrittämään ottelun tempo, puolustuksen ja levypallopelin aggressiivisuus.
Näin tapahtui.

1.neljännes

Pyrintö tuli peliin kuin lumimyrsky, joka kohmetti pääkaupunkiseudun jo alkuviikosta.
Puolustus oli aktiivista ja aggressiivista, ja Honka oli vaikeuksissa sitä vastaan alusta alkaen.
Hongan pallollinen pelaaja joutui suojautumaan, kun pyrintöläiset eivät tyytyneet peittämään ja hidastamaan pallon liikettä, vaan tuntui kuin he olisivat hakeneet riistoa jokaisesta pallonhallinnasta, jokaisesta pompusta! Honka joutui antamaan hätäpäissään huonoja syöttöjä joita sitten keräiltiin A-katsomosta jollei joku pyrintöläinen katkaissut syöttöä sitä ennen. Hongalla 5 menetystä 5 minuutissa, peräti (ainakin) 8 ensimmäisellä jaksolla.
Ja kuin näyttääkseen ylivoimaansa, Pyrintö meni hyökkäyslevypalloihin raivokkaasti. Niitä kertyi ensimmäisen 5 minuutin aikana peräti 7 kpl. Toisaalta, mahdollisuuksia hyökkäyslevypalloihin syntyy, jos palloa ei pistetä koriin.
Kaiken järjen mukaan peli olisi pitänyt ratketa saman tien, mutta kun Pyrinnön pelitilanneheittojen osumatarkkuus oli todella vaatimaton 26%, niin peli oli jakson puolivälissä näennäisestä ylivoimasta huolimatta 7-6 ja jakson päättyessä 15-10.
Pelin intensiteetti oli hurja, ja oli jo ilmeistä, että jos peli jatkuu näin, Pyrintö on vahvoilla, sillä tulos seuraa aina tekemistä.

2. neljännes
Ike Smith osoitti, että tänään on hänen päivänsä. Hyökkäysajan uhatessa loppua, mies heitti pakotetun polkuheiton keskiympyrästä, joka upposi komeasti sisään. Seuraavasta hyökkäyksestä Arttu Pitkänen latasi perään oman kolmosensa. Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen reagoi nopeasti ja kutsui espoolaiset aikalisälle vain reilun minuutin pelin jälkeen, kun Pyrintö yritti karkuun tilanteessa 21-12.
Pyrintö jatkoi vahvasti ja nyt korintekokin alkoi sujua koko joukkueelta. Osku Heinonen hassutti taitavalla tukijalan käytöllä, ja jakson puolivälissä Honka joutui jo toiselle aikalisälle (32-18).
Jakson loppupuoli oli sitten Hongan, joka sai ylimääräisen aikalisän haastettuaan Lassi Kilpisen virheen, joka tosin sitten muutettiinkin EU-virheeksi. Kahden vaparin ja sisäänheiton lisäksi Honka organisoi videotauon aikana paikkaprässin, joka sekoitti Pyrinnön täysin.
Honka vastasi samoilla aseilla, joilla Pyrintö oli iskenyt ja yllätti kotijoukkueen pelottavan helposti.
Puoliajalle kuitenkin Pyrinnön 39-32 johdossa.

Puoliajalla Food Cornerin jonossa kummasteltiin tilastoja. Kolmosjuhlaa ei ollut vietetty sillä Pyrinnön 23% kaukoheittotarkkuuden alitti vielä Honka 11%:llaan. Levypallot olivat Pyrinnön alun dominoinnista huolimatta puoliajalla käytännössä tasan (27-26) eikä menetyksissäkään ollut enää niin dramaattista eroa 9-12.
Ike Smithin tupla-tupla jo puoliajalla (12 pistettä/12 levypalloa) ihastutti lihapiirakan ja 2 nakin lisäksi.

3. neljännes
Pyrintö tuli vahvasti pitkältä tauolta. Honka oli flegmaattinen ja kotijoukkue näytti taas juoksevan Ike Smithin johdolla karkuun. Ero venyi taas kaksinumeroiseksi (46-36).
Mutta sitten jakson puolivälin jälkeen Pyrintö alkoi hyökätä kerta toisensa jälkeen pompottamalla. Honka auttoi palloon päin voimakkaasti, kun se huomasi Pyrinnön kaikkien hyökkäysten käynnistyvän pallollisen kuljetuksesta. Pyrinnön pallottomien pelaajien olisi pitänyt avata liikkeellä syöttölinjat ja tietysti sitten saada vielä pallo liikkeelle syöttämällä, mutta Pyrintö ajoi toistuvasti Hongan rakentamaan sumppuun, jota seurasi joko pallon menetys tai vaikea syöttö, jota seuraa yleensä vaikea heitto.
Honka kiri nopeasti iholle päästen jo 3 pisteen päähän (53-50) pari minuuttia ennen viimeistä taukoa. Pyrintö sai kuitenkin pidettyä Hongan pisteittä jakson loppuun ja sai pari koria joilla taukojohto vähän armollisempi 56-50.

4. neljännes
Tomas Pihlajamäki tuli tauolta päättäväisenä. Hän ajoi kovaa korille viimeistellen lay-upin ja kohta perään kolmosella vei Pyrinnön parissa minuutissa 62-52 johtoon.
Sitten esiin astui taas Ike Smith joka haki muutaman kovan levypallon ja juoksi niistä hurjalla vauhdilla toiseen päähän ja viimeisteli niistä ottelun ratkaisseet korit.
Honka yritti vielä, mutta ei pystynyt enää vastaamaan. Viimeistään kun Malcolm Duvivier sai 5.virheensä 4 minuuttia ennen loppua, peli oli käytännössä ohi.
Loppunumerot Pyrinnölle 83-67.

Nostot:

Ottelun hahmo oli Ike Smith, joka teki hurjan tilastorivin: 22 pistettä/16 levypalloa/7 syöttöä/3 riistoa. Osku Heinonen (14/2) oli myös pirteänä. Kapteeni pussittaa nykyään vähän eri tilanteista, kun vastustaja tekee kaikkensa peittääkseen häneltä mahdollisuudet kolmosiin.
Pyrintö taisteli tänään kuitenkin joukkueena ja puolustuspeli oli parhaimmillaan todella hienoa katsottavaa. Tällä asenteella on lupa odottaa joulupukkia käymään aattona.

Hongan ykköstykki oli Valtteri Mervola (16/2), joka on palkittu Pyynikillä ennenkin.

Kommentit:

Tomas Pihlajamäki, Pyrintö:
Kamppailu voitto. Olen tyytyväinen levypallopeliimme ja Hongan menetysten määrään.
Hyökkäyspeli ei ollut kovin kaunista, mutta olimme tietoisia, että kun pistämme eforttia puolustukseen ja levypallopeliin, niin olemme vahvoilla.

Valtteri Mervola, Honka:
Ei pystytty horjuttamaan Pyrinnön peliä, ei oltu tarpeeksi aktiivisia.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Voitto tuli puolustuksen kautta. Tänään ei haettukaan pikkunäppärää neppailua ja kuvioita taktiikkataululla vaan tavoite oli pakottaa vastustaja menetyksiin ja siinä onnistuttiin.
Joululahjaksi toivon kaikille pelaajille terveyttä.

Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen:
Alussa olimme aivan liian passiivisia. Sitten onnistuimme nostamaan sitä, mutta viimeisellä jaksolla Pyrintö antoi siihen sitten vastauksensa. Täytyy nostaa hattua Ike Smithille joka juoksi levypalloista kovia koreja.

Korisliiga jää nyt joulutauolle.
Pyrinnön seuraava ottelu on keskiviikkona 28.12. klo 18.30
jolloin Pyynikille saapuu uudenvuoden tunnelmissa perinteisesti Karhu Basket Kauhajoelta.

Ennakkoliput siihenkin otteluun myy  Tiketti.fi

Kuva: Mikko Pitkänen