JUHLAPELIN VIERAAKSI KTP – IKE SMITH PYRINNÖN KOKOONPANOSSA

7.12.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Keskiviikkona on aihetta juhlaan! Pyrintöläinen koripalloilu täyttää jo 80 vuotta ja pääseura komeasti 125 vuotta. Arvovieraista erottuu KTP, joka on Pyrinnön tapaan osa koko suomalaisen koripalloilun merkittävintä historiaa. Juhlaottelussa ei jaeta kuitenkaan lahjapisteitä, se on varmaa.
Pyrinnön tuorein vahvistus Ike Smith tekee ensiesiintymisensä juhlavissa tunnelmissa.

Pyrintö pelaa Korisliigassa, tai mikä sarjan nimi nyt milloinkin on ollut, jo 55. kauttaan. Klingendahlin toimiston vitriinistä löytyy 3 kultamitalia, 5 hopeaa ja 1 pronssi. Edustuskoripalloilun lisäksi Pyrintö on maan merkittävimpiä kasvattajaseuroja ja harrastajamäärältään 3. suurin koko maassa. Pyrinnöllä onkin ehjä pelaajapolku pallokerholaisesta lasten ja nuorten joukkueisiin, akatemiajoukkueista aina Korisliigaan asti. Niin miehissä kuin naisissa.
Erityisesti näin juhlavuotena nämä on syytä muistaa, sillä näitä olosuhteita ei ole missään muualla, eivätkä ne ole itsestäänselvyys meilläkään. Takana on kymmenien vuosien työ, jonka ansiosta voimme ylpeänä ennustaa, vetää johtopäätöksen: #aina.

KTP on haastava vieras

Korisliigan historiassa vain KTP:lla on enemmän pelikausia kuin Pyrinnöllä, peräti 65. Nykyisistä Korisliiga-joukkueista näiden kahden jälkeen seuraavana tulevat Kouvot ja Kataja, mutta yli 25 pelikautta Pyrintöä vähemmän pelanneina. Siksi KTP on mitä tervetullein vieras Pyynikille keskiviikkona.

Pelillisesti KTP on tällä kaudella varmastikin yksi hankalimpia vieraita. Se on sarjassa neljäs voitettuaan 13 ottelustaan 8. Nyt se on 3 ottelun voittoputkessa ja sitä Pyrintö lähtee Pyynikillä katkaisemaan.

KTP on uudistunut tälle kaudelle. Joukkueen valmentajaksi valittiin Roope Mäkelä, joka on kotkalaisen koripallon yksi suurimpia. Pelaajana ja valmentajana voittamaan tottunut oman kylän kasvatti. Apuvalmentajaksi Mäkelä sai pyrintöläisille hyvin tutun Juri Heinämäen, joka toimi vielä viime talvena Pyrinnön naisten päävalmentajana.

KTP onnistui tekemään kesän pelaajamarkkinoilla kovan siirron, kun se sai riveihinsä Remu Raitasen (17,2/7,3). Hän on ollutkin syksyn kuumimpia nimiä ja on tällä hetkellä joukkueensa pistekärki. Vaarallinen pelaaja sillä 206 senttinen varsi auttaa korin alla molemmissa päissä ja Raitanen on perinyt isältään, ex-maajoukkuepelaaja Jari Raitaselta, maagisen heittokäden. Kolmoset lähtevät ahkerasti (ka. 5,4/ottelu) ja tarkasti (40,7%).

Roope Mäkelä sanoi jo keväällä, että KTP haluaa vahvistaa joukkueen kotkalaista identiteettiä. Toinen hieno voitto oli siis saada Vili Nyman (7,8/3,3) Kouvolasta takaisin kasvattajaseuraansa. Urheilullinen ja taitava laituri, jolla riittää sanottavaa myös 3 pisteen viivan takaa.

Viime kaudella Joonas Lehtoranta jäi pelinjohtajan tontillaan aika ajoin vähän yksin. Nyt tämä on huomioitu, sillä pienikokoinen (178 cm), mutta taitava Richard Williams (13,8/2,7/5,8 syöt.) pyörittää peliä Lehtoranta kanssa. KTP:n takakentältä löytyy toki myös pelottavan tarkkakätinen Topias Kuukkanen (7,1/2,2), jolta löytyy erityistä ratkaisuvoimaa kaaren takaa.

KTP hankki kokoonpanoonsa viidennen ulkomaalaisvahvistuksen, joten harjoituksissa pysyy varmasti yritys kohdallaan, sillä peleihinhän saa ottaa vain neljä.
Urald King (11,1/7,6) ja Roydell Brown (9,1/6,2) ovat parimetrisiä laitureita ja tähän asti pelanneet jokaisessa pelissä. Flenard Whitfield (10/13 peliä, 9,7 pist./5,8 lev.) on ollut mukana alusta asti, mutta huilannut nyt 3 viimeistä peliä ja Mäkelä näyttää jättäneen hänet kokoonpanosta myös keskiviikkona. Hänen paikkansa on ottanut Antwon Lillard (8,0/3,3).

Seuraa ainakin näitä:

* Ike Smithin ensimmäinen ottelu tietysti kiinnostaa. Kohtuuttomia odotuksia ei voi juuri maahan saapuneelle miehelle asettaa, mutta silti asiantunteva yleisö seuraa tarkasti miehen otteita.
* Miten Pyrintö pärjää levypalloissa? Lokakuussa KTP oli levypalloissa ylivoimainen (48-26), vaikka muilla pelin osa-alueilla joukkueet olivat hyvin tasaväkisiä. Nyt Pyrinnön on pärjättävä irtopalloissa paljon paremmin.
* Kumpi rytmittää peliä? Pyrinnön pelitavalle on olennaisen tärkeää määrätä ottelun temposta.
Pystyykö kotijoukkue pitämään ottelussa aloitteen?

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
125v urheiluseuratoimintaa, 80v koripalloa. Tampereen Pyrintö juhlistaa näitä historiallisia merkkipaaluja keskiviikkona, luonnollisesti Korisliigaottelun merkeissä. Ja mikä olisikaan sopivampi vastustaja juhlapeliin kuin niin ikään perinteikäs KTP Kotkasta. Onnea Pyrintö, nähdään Pyynikillä! Kokoonpano: Shepherd, Foster, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Williams, Gonzalvez, Lehtonen, Smith, Palmi

Roope Mäkelä, KTP:n päävalmentaja:
Tiivis pelitahti jatkuu ja hyvillä fiiliksillä lähdetään Pyrinnön paikkaa murtamaan. Siirtymäpuolustus ja levypallopeli ovat ratkaisevassa asemassa Pyrinnön ylitempopelin kanssa.Kokoonpano: Lillard, Lehtoranta, Kuukkanen, Nyman, Raitanen, Brown, Uotila, Herrala, Williams, King.

Pyrintö – KTP
Ke 8.12.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Ennakkoon lippuja myy Pyrinnön toimisto (Klingendahl) sekä Tiketti
Otteluun pääsy edellyttää voimassaolevan koronapassin esittämistä ulko-ovella.