KARHU EI NUKU TALVIUNTA MARRASKUUSSA

4.11.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö teki opintomatkan Kauhajoelle, kun pelin tärkein anti oli lopulta uuden pelaajan Emanual Shepherdin sisäänajo joukkueeseen. Tiistaina Tampereelle saapunut pelaaja teki positiivisen ensivaikutelman, mutta voitosta Pyrintö ei tänään päässyt pelaamaan. Karhu Basket oli parempi ja otti 8. peräkkäisen voittonsa 105-84 (58-34).

Karhu Basket on ollut jo vuosia kotisalissaan suosikki, tulee vastaan ketä tahansa. Pyrintökin lähti peliin lähinnä yllätystä hakemaan. Oma puolustuspelaaminen ei kuitenkaan antanut tänään mahdollisuutta taistella voitosta. Karhu taas oli juuri niin kova kuin koko syksyn.

1.neljännes

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen oli Hansenin lähdön jälkeen tehnyt muitakin muutoksia aloitusviisikkoon. Yhdet harjoitukset joukkueen kanssa harjoitellut Emanual Shepherd otti saman tien Hansenin paikan, mutta myös David Gonzalvez tuli avaukseen Devante Fosterin tilalle.

Karhu Basket aloitti ottelun murhaavalla heittopelillä. Reiluun kahteen minuuttiin kolmoset 4/4 ja tilanteeksi 14-5. Alku näytti pahalta, mutta sitten peli tasoittui.
Ei Pyrintö saanut eroa kiinni, mutta eipä se enää kasvanutkaan, kun Karhu alkoi heittää välillä myös ohi.
Pyrinnön uusi tulokas Shepherd oli oikein pirteä ilmestys. Hän hyökkäsi korille ja pystyi viimeistelemään kontaktista huolimatta. Mies myös syötti palloa eikä punkenut huonoihin paikkoihin, joten uuden miehen panos oli lupauksia antavia.
Karhu vei kuitenkin vähistä ohiheitoistaan peräti 6 hyökkäyslevypalloa eikä Pyrintö saanut eroa kiinni. Sitten jakson toisella puoliskolla kävi päinvastoin. Muutama karkea menetys, kun jo pallon kentälle saaminen omasta sisäänheitosta tuotti vaikeuksia. Äkkiä ero 30-13.
Sopanen otti aikalisän ja Valtteri Leppäsen kolmosella ensimmäiselle tauolle 30-16 numeroissa.

2. neljännes

Pyrinnön ongelma oli sama kuin jo Lahti Basketballia vastaan. Kun puolustus ei toimi, vastustaja saa liian paljon ns. helppoja koreja vapailla kaukoheitoilla.
Vastaavasti Pyrinnön hyökkäys perustuu ylivoimaiseen 1vs1 pelien voittamiseen. Pallolliselle pyritään kyllä luomaan tilaa, mutta ei oikeastaan muuta apua. Ei minkäänlaista edes hetkellistä etua screenien, pallottoman liikkeen tms. joukkuehyökkäyksen keinoilla, joilla tuo 1 vs 1 tilanne olisi helpompi voittaa. Vaikka Pyrinnöllä on paljon hyviä pelaajia, haaste on aikamoinen, jos hyökätään yksi kerrallaan.

Topias Palmi on yksi niistä pelaajista, joka pystyy luomaan heiton ihan tyhjästä, mutta kun hänkin sai 3. virheen jo varhain 2. jaksolla, alkoi näyttää pahalta.
Jakson puolivälissä Karhu johti jo 46-25.
Pyrinnön kunniaksi on sanottava, että jokainen pelaaja taistelee pelit loppuun asti.
Niinpä Pyrintö sai lyhyen pisteputken, mutta Karhun aikalisän jälkeen ero alkoi taas kasvaa.
Lassi Kilpisen kolmosesta huolimatta puoliajalle mentiin 58-34 numeroissa.

3. neljännes

Tältä kaudelta tutut puolustuksen ongelmat jatkuivat.
Välillä Karhu käveli korille, kun Pyrintö yritti luoda puolustuksen ylivoimaa jonnekin mistä pallo syötettiin vapaalle pelaajalle joko kaaren taakse, korin alle tai korkealle sen päälle Simeon Carterille joka donkkasi sen kyynärpäitä myöden sisään.
Ero kasvoi 28 pisteeseen, kunnes Emanual Shepherdin johdolla Pyrintö sai vähän otetta pelistä.
Topias Palmin kolmella vaparilla Pyrintö pääsi 70-50 tilanteeseen.
Pyrintö sai kentälle aktiivisia jalkoja, kun Lassi Kilpinen, Tomas Pihlajamäki ja Valtteri Leppänen kävivät palloahneesti kiinni pelivälineeseen, hakivat riistoja ja hyökkäsivät nopeilla
tilanteeksi 77-62. Karhu kuitenkin koristeli viimeiselle tauolle 79-62.

4. neljännes

Karhu aloitti kahdella kolkilla ja ero oli taas yli 20 pinnaa. Takaa-ajoa ajatellen matka alkoi olla viimeistään nyt ihan liian pitkä. Pyrintö ei kuitenkaan lyönyt läskiksi.
Silti 5 minuutin jälkeen Karhun Cameron Jones repi eroksi 92-69 ja Sopanen kutsui joukkueensa aikalisälle.
Osku Heinonen, Topias Palmi ja Lassi Kilpinen loivat paikkansa ja viimeistelivät näyttäviä koreja.
Samasta kaveriporukasta Karhu Basketin Pyrintö-kasvatti Miikka Marttinen rikkoi kuitenkin Karhun 100 pisteen rajan kolmosellaan.
Karhu Basket otti lopulta 8. peräkkäisen voiton numeroin 105-84

Nostot:

Pyrinnön paras oli tänään Lassi Kilpinen (15 pist./4 lev./4 syöt.). Topias Palmi viimeisteli niin ikään 15 pistettä ja uusi tulokas Emanual Shepherd lähtökohtiin nähden kelpo rivin 12/5.

Karhu Basketin kärkeä olivat amerikkalaiset Rene Rougeaun (20/10/6) johdolla sekä Henri Kantonen (14/1/4).

Numeroitten valossa ei Karhun ylivoimaa selittäviä eroja ollut kenttätapahtumissa (levypallot 36-35 , menetykset 14-17), mutta koriin johtavat syötöt 32-19 selittävät Karhu Basketin paremmat heittoprosentit, joihin peli ratkesi:
Kakkoset 67%-54%
Kolmoset 42%-33%
Erot olivat peliä ratkaistaessa vielä suuremmat, mutta tasoittuivat hieman loppua kohti.

Miikka Marttinen, Karhu Basket:
Aggressiivinen pelitapa on meille tavoitteena koko peliin. Alkuun toteutimme sitä hyvin, sitten toisella puoliajalla puolustuksen intensiteetti laski ja siitä Pyrintö sitten iski. Olen saanut hyvin kuntoutettua loukkaantumisen ja pelaaminen on kivaa.

Lassi Kilpinen, Pyrintö:
Tiesimme, että kotijoukkue tulee alussa lujaa, mutta ilmeisesti se pääsi yllättämään, kun olimme ensimmäisen kympin jälkeen 15 pistettä tappiolla. Vastustaja oli aktiivisempi, emmekä pystyneet siihen vastaamaan, mikä menee meidän pelaajien piikkiin. Lopussa tajusimme, että emme saa mitään ilmaiseksi ja töitä pitää ruveta tekemään.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ei Kauhajoki ole ollut syksyn paras joukkue ja sarjakärjessä vahingossa tai sattumalta. Kova ja intensiivinen puolustus on ollut heidän tavaramerkki. En ota kotijoukkueelta mitään pois, mutta meille on ollut perisynti, että tulemme huonosti pelien alkuun. Olemme aika monta kertaa löytäneet itsemme alun jälkeen kuopasta, josta sitten yritämme kiivetä pois. Se on huono taktiikka, jos pelejä haluaa voittaa. Kyllä minäkin joudun miettimään asioita uudestaan, kun alut ovat huonoja. Uusi pelaaja tuli eilen Tampereelle ja alla oli vain kahdet treenit. Siksi hän sai pelata tänään hieman enemmän, eikä meidän pelitapa ole helpoin mahdollinen. Tavoite perjantain Vilpas peliin, on aloittaa hyvin.

Risto-Matti Rousku, Karhu Basketin valmentaja:
Lähdimme tähän peliin samalla tavalla, kuin muihinkin otteluihin. On tärkeää, että pelaajat ovat valmiina heittämään, vaikka heitto ei välillä tippuisikaan. Ei voi alkaa miettimään, että tippuuku heitto. Meillä on hyviä heittäjiä, vaikka alkukaudesta heitto ei olekkaan osunut. Viidellä pelaajalla mennään hyökkäyslevypalloihin. Toisella puoliajalla emme enää toteuttanut tätä niin hyvin ja Pyrintö pääsi juoksemaan sekä yksi vastaan yksi tilanteisiin. Joukkueella on itseluottamus kohdallaan ja puolutustus on toiminut, joten niillä eväillä lähdetään lauantain kärkiotteluun.

 

Pyrinnön seuraava kotiottelu on jo
perjantaina 5.11.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Sami Toiviainen tuo mestarijoukkueensa Vilpas Vikingsin (Salo) Pyrinnön vieraaksi.

Liput kotiotteluihin myynnissä Pyrinnön toimistolla sekä Tiketissä

Kausikortilla varmistat paikkasi Pyynikillä jokaisessa kotiottelussa, hanki omasi tästä