Karhu näytti kyntensä – Pudotuspelipaikan metsästys jatkuu lauantaina

26.3.2023 | Not Assigned

Pudotuspelit alkavat tappiolla ja Kauhajoki näyttää, miksi on ennakkosuosikki. Peli päättyy lukemiin 124-103. Karhut onnistuivat kokonaisvaltaisesti joukkueena ja heittivät palloa sekä kaaren sisältä, että ulkoa järkyttävän hyvin. Ensimmäinen erä melkein päätti ottelun tuloksen, mutta toisella puoliajalla Pyrintö näytti, että voivat päästä kiusaamaan Kauhajokea pelaamalla pienellä viisikolla. Birts teki 31 pistettä ja Thorpe puolestaan 25. Heidän lisäkseen muutkin Pyrinnön pelaajat pääsivät hyville pistelukemille, mutta puolustuksessa tuli harmillisen vähän onnistumisia yksilö ja joukkuetasolla.

I neljännes

Pudotuspelisarja alkaa Pyrinnön pallon hallinnalla ja Thorpe heittää sarjan ensimmäisen heiton ohi.       Kaukiainen taas avaa ottelun pisteet osumalla kolmosen heti toiseen päähän. Tämän jälkeen vaihdetaan kahden pisteen koreja ja tilanne on 5-2 ensimmäisen kahden minuutin jälkeen. Kauhajoki ottaa kontrollin hetkeksi ja ero kasvaa kuuteen pisteeseen.  VIiden minuutin. Jälkeen tilanne on 15-6. Alkuminuutit ovat vaikeita Pyrinnölle, kun hyökkäyspää ei saa luotua hyviä heittopaikkoja. Karhutosuvat kaaren takaa ja sen sisältä poikkeuksellisen tehokkaasti ja ero kasvaa 16 pisteeseen. Kauhajoki ei heitä kotikentällään ohi, kun Kantonen jakeleepalloa ja muut viimeistelevät. Ero on jo 22 pisteessä, kun erää on minuutti jäljellä tilanteessa 34-12. Osku Heinonen osuu yhden kolmosen toiseen päähän ja ero pienenee vain 19 pisteeseen. Karhut saavat viimeisen hyökkäuksen, joka pelataan Suokkaan kautta Crockettille kaaren taa, joka osuu kolmosen. Erä päättyy tilanteeseen 39-15.

II neljännes

Karhut jatkaa siitä, mihin jäivät eli osuvat kolmosen kauniin joukkuehyökkäyksen jälkeen. Tämän jälkeen ottavat stopin ja Dolenc viimeistelee korin alta kaksi pistettä. Birts kuitenkin vastaa Pyrinnöltä tähän omalla kahden pisteen korillaan ja tilanne on minuutin jälkeen 44-17. Kaukiainen hassuttaa katsojia sekä omia joukkuetovereitaan no look syötöllä päätyrajasta yli. Kauhajoen hyökkäys on pelottavan tehokas, kun he rikkovat 50 pisteen rajan vain 13 minuutissa. Ero on 30 pistettä ja tilanne 51-21. Cameron Jones jatkaa korijuhlaa viidellä perättäisellä pisteellä. Pyrintö taas saa ainoat pisteensä luotua yksin läpi tilanteista, kun Karhut eivät jaksa juosta takaisin puolustukseen. Osku Heinonen kuitenkin onnistuu kaaren takaa ja näyttää harvinaisen joukkuehyökkäyksen onnistumisen Pyrinnölle. Kauhajoki rikkoo 60 pisteen rajan samalla tavalla kuin 50 pisteen rajan: alley oopilla. Kun erää on jäljellä kolme minuuttia tilanne on 62-33. Aikalisän jälkeen Arttu Pitkänen pääsee kentälle ja saa uransa ensimmäiset playoff minuutit. Hän ei kuitenkaan taianomaisesti käännä peliä Pyrinnön hyväksi vaan Karhut pääsevät edelleen tekemään, mitä haluavat hyökkäyksessä. Erä päättyy lukemiin 72-43

III neljännes

Toinen puoliaika alkaa Birtsin onnistumisella kahden pisteen etäisyydeltä ja Osku Heinosen läpi ajo layupilla. Ero kavenee vain 25 pisteeseen. Kauhajoki näyttää ottaneen pienemmän vaihteen puolustuksessa käyttöön ja molemmat joukkueet ikään kuin vaihtelevat pisteitä. Kolmen minuutin jälkeen tilanne on 81-54. Pitkänen riistää pallon ja Pyrinnön muu joukkue palkitsee tämän suorituksen syöttämällä pallon sivurajasta yli. Viiden minuutin kohdalla tilanne on 85-56. Ike Smith lähtee kauniiseen donkkiin ja tekee helpot kaksi pistettä. Kauhajoki vastaa tähän omalla donkillaan toiseen päähän. Puolustus ei ole tässä pelissä kummankaan joukkueen vahvuus, kun molemmat joukkueet kävelevät vuorotellen korirenkaalle nostelemaan helppoja koreja. Lähes jokainen Pyrinnön hyökkäys päättyy haastettuun 1v1 suoritukseen seuraavat hetket, kun taas Kauhajoki jatkaa onnistumistaan Pyrinnön päätyyn järkyttävän korkeilla prosenteilla. Tilanne on 95-64, kun erää on 2 minuuttia jäljellä. Viimeinen minuutti alkaa Birtsin ohiheitolla, mitä seuraa Kaukiaisen ilmainen kävely korille nostamaan Kauhajoen sadasensimmmäinen piste. Erä päättyy tilanteeseen 101-70.

IV neljännes

Viimeinen erä alkaa samalla tunnelmalla kuin edellinen. Kumpiikaan joukkue ei näytä olevan kiinnostunut puolustuksesta ja näin molemmat pääsevät korin alle minimaalisella vaivan näöllä tekemään helppoja koreja. Pyrintö on tässä inasen parempi alkuun ja he pääsevät alle 30 pisteen päähän Karhuista. Tilanne on 103-75 ensimmäisen minuutin jälkeen. Kauhajoki rikkoo 110 pistettä Teemu Suokkaan kolmosella, kun erää on pelattu 3 minuuttia. Tämän jälkeen Birts kompastuu jalkoihinsa ja antaa pallon takaisin Karhuille. Pihlajamäki pääsee heittämään EU vapaaheittoja vaivaannuttavan pallokamppailun jälkeen. Tilanne on 110-85 tämän jälkeen. Cameron Jones hassuttaa kaikkia kentällä olevia pelaajia ja osuu kaatuvan hypärin päätyrajalta. Tätä seuraa LJ Thorpen onnistunut korille ajo, josta hän saa palkinnoksi ylimääräisen vapaaheiton. Se menee kuitenkin ohi. Viiden minuutin kohdalla tilanne on 115-91. Minuutti tämän lausunnon jälkeen Pyrintö laittaa penkin junnut kentälle ja Ahvenjärvi sekä Williams pääsevät myös kokeilemaan playoff koripalloa. Pitkänen väläyttää potentiaaliaan nostamalla vaikean 1v1 korin paintin ulkopuolelta, minkä jälkeen riistää avaussyötön. Pallo kuitenkin päätyy jälleen Karhuille. Jaye Crockett rikkoo 120 pisteen rajan kolmosellaan. Pitkänen juksuttaa Marttista Williamsin syötöstä ja nostaa viimeisen erän kauneimmat kaksi pistettä. Peli päättyy lukemiin 124-103.