KARHU NURIN: PYRINTÖ SUOMEN CUPIN FINAALIIN

30.1.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö jyräsi Suomen Cupin finaaliin voittamalla Karhu Basketin tylyin numeroin 111-79 (53-45). Viime aikoina pahasti vajaamiehisenä pelannut Karhu jaksoi taistella ensimmäisen puoliajan, mutta sitten Pyrintö meni menojaan.

Ottelun asetelma oli selvä: Pyrintö halusi juosta, kuten koko kauden. Karhu yritti seisoa koko painollaan jarrulla, olosuhteiden pakosta. Mukana kokoonpanossa oli vain 6 pelaajaa.

Pyrintö aloitti vahvasti eikä Karhu saanut mitään otetta tamperelaisten hyökkäykseen. Materiaaliylivoima näytti vaan mahdottomalta. Mutta Karhu pelasi fiksusti ja kun oma hyökkäys alkoi toimia, se sai itseluottamusta ja pääsi lähes tasoihin tilanteessa 11-10.
Pyrinnön pelaajien oli vaikea löytää rytmiä ja viedä tilanteita täydellä vauhdilla loppuun asti. Epätyypillinen empiminen ja varovaisuus kostautui ja pallo pomppi raudoissa, tuli pallon menetyksiä jne.
Onneksi Brady Skeens (22 pist./14 levyp.) oli jälleen täydellä intensiteetillä pelissä ja mies otti vastuuta myös hyökkäyspäässä.
Aina välillä Pyrintö näytti karkaavan, kuten 2. neljänneksellä, kun Panu Peltokangas (6/9) tykitti peräjälkeen kaksi kolmosta ja Tomas Pihlajamäki (16/3) samaan sumaan kolmannen. Karhun päävalmentaja Janne Koskimies joutui ottamaan aikalisän. Toisaalta jakso oli puolivälissä, joten vain kuudella pelaajalla operoinut Karhu olisi ottanut huilausaikalisän niillä hetkillä varmaan muutenkin.
Pyrintö pääsi pitkälle tauolle 53-45 johdossa erityisesti Skeensin tehojen 18 pistettä, 9 levypalloa, ansiosta.

Toinen puoliaika alkoi kuten usein Pyynikillä tällä kaudella. Pyrintö tuli entistä parempana ja Karhu alkoi vastaavasti silminnähden väsyä. Eväät kävivät vähiin, kun Karhun Joona Hakamaa sai jo 4.virheensä.
Penkiltä löytyi valmentajia, fyssaria, huoltajaa, muttei pelaajia.

Korisliigan pistekärki Marcus Lewis alkoi päästä vauhtiin pelattuaan pitkään 2 pisteellä. Lopulta mies keräsi itselleen tavanomaisemman 20 pistettä ja kauden ylivoimaisesti komeimman epäonnistuneen donkin.
Lopullisesti ottelu repesi 3. jaksolla 6 minuutin pelin jälkeen, kun Thomas Pihlajamäki nosti lay-upillaan Pyrinnön ensin 68-51 johtoon ja heti Karhun aikalisän jälkeen sama mies rankaisi vieraita kolmosellaan. Ero venähti 20 pisteeseen ja Pyrintö meni sen jälkeen menojaan.
Karhulla ei ollut mitään aseita lähteä kaventamaan eroa, koska 6 pelaajalla ei prässätä eikä rikota. Näin 4. jakso lähinnä pelattiin pois.

Kuten Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen sanoi ottelun jälkeen Ruutu+ haastattelussa, loppunumeroilla ei ollut tässä pelissä merkitystä. Vain voittoa haettiin.

-Karhu oli juuri niin hyvä, kun saattoi kuvitella. Fiksuja pelaajia. Toisella puoliajalla heiltä loppui vaan bensa.
Me pelasimme ihan ok pelin, Sopanen luonnehti.

Mainion pelin pelannut Tomas Pihlajamäki (16 pistettä, kolmoset 4/7) kertoi Pyrinnön valmistautuneen normaalisti otteluun.
– Karhun keskiviikkoinen voitto auttoi myös meitä latautumaan peliin, Tomas lausui.
– Huikea päästä pelaamaan heti ensimmäisellä liiga-kaudella Suomen cupin finaalia.

Myös Miikka Sopanen todisti samaa, Pyrintö lähtee finaaliin pelaamaan voitosta.
-Vaikka cup on tänä vuonna lyhyt versio, meidän joukkue menee sinne varmasti täydellä latauksella. Se on toistaiseksi tämän kauden tärkein peli, Sopanen sanoi.

Tampereen Pyrinnön ensimmäinen Suomen Cup mestaruus on vuodelta 1969. Tällä vuosituhannella Pyrintö on selvinnyt Cup-finaaliin, tämä mukaan lukien,  6 kertaa. Voittoja on näistä vain yksi vuodelta 2013. Pyrintö lähtee hakemaan historiansa 3. Cup-voittoa kahden viikon päästä 13.2.
Vastustaja selviää lauantaina Seagullsin ja BC Nokian välisessä toisessa välierässä.  BC Nokian voittaessa Cup-finaali pelataan Pyynikillä, muuten Helsingissä Töölön Kisahallissa.