KARHU VIERAAKSI SUOMEN CUPIN VÄLIERÄÄN

28.1.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Korisliigan lisäksi pelataan Suomen Cupia, jonka välieräottelu pelataan perjantaina Pyynikillä. Pyrintö saa vieraaksi Karhu Basketin Kauhajoelta. Kokoonpano-ongelmien kanssa tuskailleet kauhajokiset järjestivät tämän kauden suurimman yllätyksen keskiviikkona kaatamalla Seagullsin. Perjantain ottelu sai samalla ihan uudenlaista sähköä.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopasen ääni kohoaa hänen kommentoidessaan tulevaa vastustajaa.
– Karhubasket päätti Helsingin lokkien voittamattoman lennon Korisliigassa keskiviikkona, ja millä tavalla!
Vain kuusi pelaajaa kokoonpanoon saaneet kauhajokiset eivät antaneet sarjakärjelle mitään palaa Okko Järven (47p) heiluttaessa tahtipuikkoa, Sopanen hihkuu urheilun ihmeellisyyttä.
– Toivoa sopii, että Karhu saa perjantaina enemmän pelikuntoisia miehiä mukaan Tampereelle, jotta myös Okko kävisi välillä vaihdossa, toivoo Miikka pilke silmäkulmassa.

HAAVOITETTU KARHU ON VAARALLISIN

Karhu Basket ajautui miehistöongelmiin joulukuussa Korisliigan ollessa koronatauolla.
Loukkaantumiset ja karanteenit ovat kutistaneet pelikykyiset pelaajat lähes minimiin. Joukkue on pelannut loppiaisen jälkeen kaikki kolme otteluaan vain 6:lla pelaajalla. Jotain tekemisen laadusta kertoo, että se voitti silti Korihait vieraissa ja hävisi Vilppaalle kotonaan vain 10 pistettä. Mutta varsinainen paukku oli siis keskiviikon voitto voittamattomasta Helsinki Seagullsista. Okko Järven käsittämätön 47 pistettä kirjautuu saman tien historiaan ollen vuoden 2002 jälkeen kovin kotimaisen pelaajan noteeraus Korisliigassa.

Karhu Basketin päävalmentajan Janne Koskimiehen mukaan joukkue saapuu Tampereelle samalla kokoonpanolla kuin millä pelasi keskiviikkona.
Tämän mukaan poissa ovat siis edelleen loukkaantuneet Collin Malcolm, TJ Holyfield ja Osasumwen Osaghae Jr., Thomas Vehmanen sekä jo lokakuussa sivuun joutunut pitkäaikaistoipuja Mikael Laihonen.
Karhu on reagoinut hankkimalla riveihinsä kaudella 2014-2015 Loimaan Bisonsissa pelanneen Anthony Hilliardin, mutta hänkään ei Koskimiehen mukaan ehdi peliin, sillä koronakaranteenin vuoksi mies pääsee harjoituksiinkin vasta perjantain jälkeen.
Vähän hirtehisesti voisi siis sanoa, että Karhu Basket noudattaa vanhaa valmentajien periaatetta, että voittavaa kuusikkoa ei vaihdeta.

Karhu Basket on vuosikymmenten aikana kehittynyt yhdeksi Korisliigan kärkiorganisaatioista. Siitä todistaa paitsi pari Suomen Mestaruutta, myös kyky suoriutua vaikeuksista. Karhu pystyy poissaoloista huolimatta tuomaan kentälle laadukkaan pelaajiston.
Bojan Sarcevic on kiistatta maan ykköstakamiehiä ja pystyy henkilökohtaisella panoksella tekemään kaikista joukkuekavereistaan parempia. Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi on ollut jo parin kauden ajan maan halutuimpia pelaajia eikä keskiviikkoinen ”melkoinen suonenveto” (kiitos ilmaisusta Pispalan sällille) tietenkään heikennä miehen kysyntää tulevaisuudessakaan. Tuollaisia lukemia pystyy luomaan vain huippupelaaja. Okko Järvi on ollut Sarcevicin kanssa Karhun avainpelaajia myös silloin, kun joukkue on täydessä miehistössään.
Karhun työmyyrät ovat Antti ”Jumppa” Niskanen ja TuNMKY:n kasvatti Eero Innamaa. Karhun oma kasvatti, vasta 19-vuotias toisen polven koripalloilija Joona Hakamaa sekä parimetrinen sentteri Kalle Aaltonen saavat kasapäin lisäminuutteja, jotka ovat heille hyödyksi takuuvarmasti tulevaisuudessa.
Kukapa tietää vaikka nykyiset haasteet kokoonpanon kanssa toimisivat lopulta Karhun hyväksi.
Varsinkin, kun peli tuntuu näinkin kulkevan.
Pyrinnölle Seagullsin tappio oli viimeistään osoitus siitä, että Karhun kanssa pitää olla #aina varuillaan, varsinkin jos se on vähän haavoitettu.

OSKU HEINONEN PALAA KOKOONPANOON

Pyrintö puolestaan pääsee välierään lähes täydellä 10 pelaajan kokoonpanolla. Pois ovat vain pitempään sivussa toipuneet Justus Kilpinen ja Eero Lehtonen. Keskiviikkona Kouvot-pelin väliin jättänyt Osku Heinonen palaa perjantaina parketille. Kysymys oli pelkästä varatoimenpiteestä.

Pyrinnön pelitapa tekee jokaisesta ottelusta vähän ainutlaatuisen, sillä jokaisella vastustajalla on omia keinoja paikkapuolustuksen murtamiseen. Pyrintö on onnistunut kauden aikana myös muuttamaan puolustustaan pelin edetessä, joten on mielenkiintoista nähdä miten Pyrintö puolustaa pois Okko Järven heitot. Toisaalta mielenkiintoista nähdä miten peliälyltään erinomainen Bojan Sarcevic lähtee Pyrinnön puolustusta pilkkomaan ja onnistuuko hän siinä?

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen vahvistaa Pyrinnön kokoonpanon.

-Perjantaina pelaamme miehistöllä: Lewis, Pihlajamäki, Leppänen, Thomas, Kilpinen L, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Peltokangas ja Skeens.

– Luvassa on kova kamppailu voitosta, panoksena paikka Suomen cupin finaalissa, Miikka Sopanen tiivistää.

Pyrintö – Karhu Basket, Suomen Cupin välierä
perjantaina 29.1. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa (ilman yleisöä)

Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelussa.

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven