Karhubasket selvästi parempi

30.12.2022 | Uutiset

Kauden ennätysyleisö ( 1000) ja iso ryhmä Kauhajoelta oli tullut katsomaan vuoden viimeistä kotiottelua Pyynikille, jossa sarjakärki Karhu-Basket näytti, miksi joukkue on tällä hetkellä sarjan kovin joukkue.  Avausneljänneksellä kotijoukkue oli ensimmäiset neljä minuuttia täysin vastaantulija ja vierailijat menivät nopeasti 2 – 12 johtoon. Sama tahti jatkui ensimmäisen kymmenen minuutin ajan pari minuuttia ennen jakson päättymistä taululla näkyi numerot 5 – 21.  Lassi Kilpisen koreilla ero kaventui lukuihin 10 – 23.

 

Toiselle neljänneksellä jatkettiin Karhun dominointia ja ero oli parin minuutin jälkeen jo  16 -34.  Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia murtaa vierailijoiden kovaa puolusta. Kun tarvittiin herätystä, niin kapteeni Osku Heinonen otti joukkueen reppuselkäänsä ja teki kahdeksan pistettä peräjälkeen ja eroksi 24 -36. Jakson loppupuolella jälleen Osku ja Lassi Kilpinen upottivat kolmoset  ja ero kaventui lukemiin 32 – 41. Kun vielä Valtteri Leppänen upotti kolmosen oli kotijoukkue päässyt peliin mukaan jakson  kuudella onnistuneella kolmosella. Tauolle lähdettiin lukemissa 35 – 45.  Karhun joukkue oli juuri niin tasainen ja vahva kuin etukäteisanalyyseissä oli odotettu. Crockett 9p, Dolenc 8p ja Jones 6p johtivat kapellimestari Kaukiaisen ohella vierailijoiden peliä.

 

Kolmas jakso alkoi Ike Smithin korilla ja ero alle 10 pisteeseen 37 – 45. Sen jälkeen kotijoukkue ei pystynyt vastaamaan vierailijoiden fyysisyyteen. Severi Kaukiainen johti vierailijoiden peliä ja ero kasvoi tasaisesti. Pyrinnön fyysisyys ei riittänyt korien alla ja jakson puoliväliin mennessä ero oli kasvanut lukemiin 45 – 65.  Kentän hahmona hääri vierailijoiden Jaye Crockett, jolle kotijoukke ei löytänyt pysäyttäjää. 30 minuutin jälkeen tilanne oli jo 48 – 75.

 

Viimeisellä jaksolla pelattiin samalla kaavalla. Karhu teki kovasti töitä koko kentällä ja Pyrintö yritti löytää reikiä vierailijoiden puolustuksesta. Niitä ei liiemmin ollut. Kotijoukkue olisi tarvinnut kolmikon Osku Heinonen 22/3, Ike Smith 10/3/7s ja Lassi Kilpisen 10/2s lisäksi tehoja.  Kun kotijoukkueella ei ollut uutta vahvistusta Daytone Jenningsin tilalle, niin kuvaavaa oli levypallopeli, jonka isännät hävisivät peräti 24 – 44.  Loppunumerot Pyynikillä Karhu-Basketille 72 – 95. Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueesta Osku Heinonen 22/3 ja vierailijoista Jaye Crockett 19/4. Severi Kaukiasen ilta oli myös erinomainen 10/5/8s.  Kotijoukkueen siisteimpänä palkittiin Lassi Kilpinen 10p.

Pyrinnön pelit jatkuvat jo perjantaina 30.12 Uudessakaupungissa, jossa vastaan asettuu Korihait.