Kataja Basket saapuu Pyynikille

25.11.2022 | Uutiset

Tampereen Pyrinnön seuraava kamppailu on lauantaina 26.11.2021, kun Joensuun Kataja pääsee pyynikin parketille Pyrinnön vieraaksi. Kataja on tasapisteissä runkosarjan kolmanneksi parhaana joukkueena Seagullsin kanssa ja kolikon kääntöpuolella Pyrintö on tällä hetkellä sarjan kolmanneksi viimeinen. Edessä on tärkeä taistelu kotiyleisön edessä ja toivottavasti paremman ajan alku tällä kaudella.

Millainen joukkue Joensuusta saapuu?

Joensuun Kataja on edellisen vuosikymmenen kestomenestyjä. Uusi aikakausi on aloitettu hyvillä joukkueilla, jotka ovat tähän asti olleet pudotuspelirajan paremmalla puolella. Katajan aloittava takamies Tuomas Hirvonen pelaa vahvaa koripalloa 13 pisteen ja 7,2 syötön keskiarvoilla. Kolmen pisteen heitto hänellä ei tällä kaudella ole ollut uskottava osuen vain tarkkuudella 27,6 % yritysten ollessa korkea 7,9 peliä kohden. Ulkomaalais-vahvistukset ovat pelanneet hyvällä tasolla Hirvosen rinnalla. Rahlir Hollis-Jefferson johtaa joukkuetta Galin Smithin kanssa keskiarvolla 16,4 pistettä peliä kohden. Hollis-Jeffersonilla on johtava kolmen pisteen heittoprosentti 46,7 %, mutta vain kaksi yritystä peliä kohden kertoo siitä, ettei heitto ole hänen ainoa aseensa. Galin Smith taas tekee suurimman osan tehoistaan raudan lähellä osuen 63,8 % kahden pisteen heittoyrityksistään. Hän johtaa myös joukkuetta levypalloissa ottaen niitä 9,5 peliä kohden. Amanze Egekeze on joukkueen kolmas korintekijä 14,4 pisteen keskiarvolla. Hirvosen ja ulkomaalaisten lisäksi joukkueesta löytyy muutamia nuorempia suomalaisia pelaajia. Sebastian Lindberg ja Thomas Tumba ovat molemmat hba:sta hiljattain korisliigaan nousseita kasvoja ja saavat Katajassa runsaasti roolia. Loput pelaajista tuovat tiettyjä asioita kentälle. Esimerkiksi Tomi Lommi heittää 41,7 % kaaren takaa ja on selkeästi joukkueen vahvempia heittäjiä.

Pyrintö vs Kataja

Pyrinnön alkukausi on ollut vaikea. Tällä hetkellä eletään kahden pelin tappioputkea. Voitto lauantaina kotiyleisön edessä merkitsisi kasvojen pesua ja mahdollisuutta aloittaa nousu pudotuspeleihin. Mitä täytyy tapahtua, jotta Pyrintö voittaisi? Joukkueen täytyy pystyä pelaamaan ehjä 40 minuutin pätkä. Ei riitä, että pelataan johto asema neljänteen erään lähdettäessä ja kuvitellaan voiton olevan taattu. Pyrintö on parhaimmillaan, kun aggressiivinen puolustus saa pakotettua vastustajan menettämään palloa lähellä puolta kenttää ja joukkueen urheilullisuus pääsee avoimella kentällä täyteen loistoonsa. Puolen kentän hyökkäyksessä ei myöskään saada tyytyä pitkiin kakkosiin, kun heittokellossa olisi vielä aikaa etsiä tehokkaampi heitto. Kataja on selkeäsi otteluun tultaessa ennakkosuosikki. Tulkintaa tukee se, että noin kaksi viikkoa sitten Pyrintö hävisi heille Joensuussa. Tosin silloin Pyrintö hallitsi peliä pitkään, mutta neljännessä erässä romahti ja tarjosi voiton vastustajille. Pystyykö Pyrintö nostamaan tasoaan?

Päävalmentaja Miikka Sopanen ottelusta:

”Pete Virtasen luotsaama ryhmä pelaa kurinalaisesti pelisuunnitelmaa noudattaen, ja on fyysinen etenkin lähempänä koria. Lisäksi joukkueesta löytyy sydäntä ja taistelutahtoa. Kaiken kaikkiaan ikävä vastustaja siis. Viime viikon keskiviikkona kapsahdimme lopussa puolustuksen pettäessä. Aikomuksena laittaa kalavelat maksuun samoin tein.”