KATAJA HAKEE PYYNIKILTÄ REVANSSIA

2.2.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Korisliiga jatkuu Pyrinnön osalta keskiviikkona, kun Kataja Basket saapuu Pyynikille mielenkiintoiseen otteluun. Joukkueet kohtasivat Joensuussa heti 2.kierroksella lokakuussa, mutta molempien joukkueitten peli on mennyt eteenpäin ja miehistöissäkin on tapahtunut muutoksia.

Sarjakakkonen Pyrintö (12 voittoa-2 tappiota) hakee yhdeksättä peräkkäistä voittoa, eli kyseessä jälleen ns. siipipeli.
Katajalla on joulukuun pitkän koronatauon jälkeen takana 4 peliä, joista kaksi kotivoittoa (KTP ja Nokia kotona) sekä kaksi niukkaa tappiota (Kouvot vieraissa ja Vilpas kotona). Koko kauden jakauma 8 voittoa – 7 tappiota oikeuttaa Korisliigassa sijaan 6.

Katajalla on perinteisesti laadukas joukkue, niin tälläkin kaudella. Nyt kun joukkueen loukkaantumishuolet alkavat olla takana, on odotettavissa, että Kataja tulee pudotuspeleissä olemaan vaarallinen vastustaja ihan mille joukkueelle tahansa.

Lokakuun keskinäisen kohtaamisen jälkeen molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia. Joensuun pelissä loistanut Marlon Johnson jäi pois kokoonpanosta heti sen reissun jälkeen ja matkusti lopulta myös kotiin. Pyrintö tottui pelaamaan ilman neljättä ulkomaalaisvahvistusta ja menestyikin erinomaisesti.
Brady Skeens ja Panu Peltokangas ovat täyttäneet Pyrinnön korinalustan mainiosti.

Pyrinnön peli on lokakuun jälkeen kehittynyt ja sikäli myös Pyrintö tarjoaa kovin erilaisen vastustajan Katajalle kuin Joensuussa.  Shaquille Thomas liittyi kokoonpanoon joulukuussa. Hän pelasi koronatauon aikana muutaman pelin Pyrinnön Akatemia-joukkueissa ja sitten tammikuusta alkaen edustusjoukkueessa.
Thomas on varsin erilainen pelaaja kuin Johnson eikä häntä rekrytoitu korvaamaan ketään.

Viimeksi Katajalta puuttui Susijengissäkin urheillut Aapeli Alanen (13,2 pist./4,3 lev.), joka on tuonut  Katajalle yhden fyysisen ja isokokoisen puolustajan lisää rotaatioon sekä 41% kolmosten heittäjänä häntä ei sovi päästää heittorytmiin. Alanen on innostuvaa sorttia ja saattaa jyvän löydettyään tehdä isojakin pistemääriä (mm. tällä kaudella Kobria vastaan 27 pist.).

Toinen, sananmukaisesti iso pala, Katajan peliin on Samuli Vanttaja (210 cm/105 kg), joka tekee paluuta pitkän toipumisen jälkeen. Ottelukohtaiset peliminuutit ovat vielä pienehköt, 5-7 minuuttia/ottelu, mutta
viimeistään kevättä ajatellen Vanttaja tekee Katajasta huomattavan isokokoisen joukkueen.
Kolmas uusi pelaaja, sitten viime kohtaamisen, on uusi amerikkalaisvahvistus Jordan Semple. Parimetrinen laituri on pelannut Katajassa marraskuun alusta asti 13,2 pisteen ja 8,1 levypallon tilastolukemilla.

Katajan avainpelaajia ovat Pyrinnön kasvatti Niko Mattila, joka tuo Katajaan erinomaisen puolustajan, kovan vasemman käden ajon sekä 40% kolmen pisteen heiton. Mattilalla on myös ikävä tapa syttyä aina Pyrintöä vastaan.
Susijengin takamies Jamar Wilson on kansainvälisen tason pelimies, joka pystyy nopeudella ja taidollaan luomaan etua joukkuekavereilleen, mutta ennen kaikkea viimeistelemään itse koviakin pistelukemia. Viime perjantaina Vilpasta vastaan 27 pistettä ja 7 korisyöttöä.
Kannattaa seurata myös nuoren (s. 2002) Valtteri Mervolan otteita.

Laituri Rashard Odomes (19,5/5,7) on joukkueen pistekärki. Korin alla viihtyvä Phil Fayne (18,4/6,8) ja kova kolmostykki Dantez Walton (11,7/4,7) miehittävät muut paikat vakirotaatiossa.

Odotettavissa siis erityisen mielenkiintoinen peli.

 

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Keskiviikkona kiikarissa kova Korisliigan kamppailu, kun Kataja kurvaa kylille keulimaan. Pyynikillä Pyrintö perinteisesti pärjännyt paremmin, penkki paikkaa porukan puuttuvaa pauhua. Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Leppänen, Thomas, Kilpinen L, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Peltokangas, Skeens ja Lehtonen.

Pyrintö – Kataja
keskiviikkona 3.2. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Ottelu joudutaan edelleen pelaamaan tyhjille katsomoille, mutta onneksi se on nähtävissä Ruutu+ kanavalla, kuten kaikki Korisliigan ottelut tällä kaudella.

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven