KATAJA NURIN – VAIN RAITAVERKKARIT PUUTTUU

18.10.2020 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen joutuu kohta hankkimaan joukkueelleen puna-valkoraidalliset lämmittelyasut! Niin paljon tämän kauden joukkue muistuttaa 20 vuoden takaista hopeajoukkuetta. Jonnet eivät muista, eikä Elisakaan, mutta selitetään: Miikka Sopanen oli silloinkin joukkueen valmentaja, Damon Williams oli silloinkin joukkueen tärkeä tekijä, pelityyli on samaan tapaan epäsovinnainen ja sanalla sanoen hulvaton.
Lauantaina Pyrinnön ilottelun uhriksi joutui Kataja kotikentällään Joensuussa pyrbasketmaisin numeroin 101-106.

1. neljännes

Pyrintö aloittaa hurjalla koritehtailulla ja tekee lähes kaikista hyökkäyksistä korin. Katajan varhaisen aikalisän (3 min pelin jälkeen tilanteessa 8-14) jälkeen kotijoukkue pääsi peliin hissukseen mukaan.
Pyrinnön hyökkäyspeli pysyi pitkään railakkaana, mutta vastaavasti Kataja alkoi löytää kulmista heittäjiään.
Hyökkäyksessä Pyrintö viljeli tästä välittämättä villejä ratkaisuja. Shawn Hopkinsin lennokas donkki päässee jälleen high-lightseihin. David Gonzalvez oli jälleen erinomainen ja kyky voittaa 1 vs. 1 sopii hyvin Pyrinnön pirtaan. Ensimmäiselle tauolle mentiin Pyrinnön johdossa 26-31

2. neljännes

Kataja jatkoi 1. neljänneksellä alkanutta kiriään ja hivuttautui jakson puoliväliin mennessä jo pisteen päähän (41-42).  Kataja löysi myös väylät korin alle eikä ollut enää pelkkien kolmosten varassa. Se pakotti Pyrinnön aikalisälle tilanteessa 41-42.
Pyrintö tiivisti taas puolustustaan ja kun Kataja pommitti ohi, Osku Heinonen ajoi nopeasta hyökkäyksestä kovaa korille ja nyt Kataja joutui aikalisälle 6 minuutin jälkeen tilanteessa 41-48.
Toisen neljänneksen loppu oli aika sekavaa. Yhtään asiaa ei helpottanut, että LähiTapiola areenan lattia oli silminnähden liukas. Onneksi loukkaantumisilta vältyttiin. Ilmeisesti kenttä oli myös liian kapea, sillä molemmat joukkueet kävelivät lukuisia kertoja sivurajoista yli.
Pelin ailahtelevaisuudesta kertoi 2. neljänneksen viimeinen minuutti, jota aloitettaessa Pyrinnöllä oli jo vielä 49-58 johto, mutta Kataja kiri iholle Niko Mattilan kolmosella 55-58.

3. neljännes

Puoliaikatauon jälkeen Kataja otti aloitteen ja hitaasti se alkoi näkyä myös tulostaululla. Pyrintö ei kuitenkaan luovuttanut. Vaikka edelleen osa ratkaisuista oli perusvalmentajan painajaisia, Pyrintö pysyi mukana puolustuspään onnistumisten myötä. Marcus Lewisin palattua kentälle, hän voitti oman puolustajansa säännöllisesti, teki pari koria ja pystyi luomaan paikkoja muille. Hyvin puolustanut Tomas Pihlajamäki tykitti toisen kolmosensa ja tällä kertaa Pyrintö voitti viimeisen minuutin 0-5. Ero kaventui armolliseksi 77-73.

4. neljännes

Viimeisen kympin alkuun Pyrinnöllä oli ongelmia puolustuslevypalloissa. Hyökkäys kuitenkin kulki jälleen, joten pelihuumoria riitti ja peli pysyi tasaisena.
Yksi henkinen voitto tapahtui 5 min kohdalla, kun Marlon Johnson torjui/pamautti Katajan Phil Faynen lay-upin kovaa levyyn ja juoksi 1,2 sekunnin päästä toiseen päähän lay-upin. Katajan päävalmentaja Petri Virtanen tunnisti kokeneena pelaajana Pyrinnön orastavan hurmoksen alun ja yritti katkaista sen kutsumalla Katajan aikalisälle 4 min kohdalla tilanteessa 86-90.
Sitten alkoi molempien joukkueiden käsittämätön heittosuma. Niko Mattila heitti 3 kolmosta, Dantez Walton 2 kpl (koko pelissä kolmoset 5/14). Vaikka myös Pyrintö hyökkäsi erinomaisesti, Kataja kiri 1 min ennen loppua pelin 2 pisteen päähän.
Mutta sitten Marcus Lewis räjähtää korille ja iskee pitkän ajon päätteeksi hurrrrjan donkin keskeltä ihmetteleviä Katajalaisia!
Vaikka Niko Mattila kavensi pelin vielä 4 pisteeseen, Pyrintö varmisteli sarjapisteet voittamalla ratkaisevat levypallot ja viimeisteli vapariviivalta lopputuloksen 101-106.

Nostot:

Pyrinnön hyvin liikkuva sentteri Marlon Johnson oli selvästi itsevarmempi kuin avauskierroksella. Jos ensimmäisen pelin jälkeen vähän huolestutti miehen into kylvää kaukoheittojaan pitkin Pyynikin harjumaisemaa, niin Joensuussa mies osoitti, että heitonvalinnoille oli syynsä. Kolmoset sisään 3/4 ja tilastorivi komea 24 pist/ 8 lev/ 3 torjuntaa.
Marcus Lewis oli Joensuussa koko pelin ajan tehokas 21/7/6 syöttöä. David Gonzalvez näyttää nauttivan joukkueen pelitavasta ja tulosta syntyy. Tänään tupla-tupla 21 pistettä 10 koriinjohtavaa syöttöä!
Koko jenkkinelikko onnistui sillä myös Brady Skeens viimeisteli 10 pistettä.

Kotimaisista pelaajista Shawn Hopkins oli kovassa tikissä. Parin näyttävän donkin ja tärkeään paikkaan upotettujen kolmosten myötä vapautuneen oloisesti 16 pistettä/2 levypalloa. Osku Heinonen kovilla prosenteilla 11/3/3 syöttöä ja jo mainittu Tomas Pihlajamäki ansiokkaasti 8/6.

Katajan hyökkäys oli pitkälti Niko Mattilan (24/2/5 syöt.), Phil Faynen (20/12) Dantez Waltonin (19/5/3 syöt.) ja Jamar Wilsonin (11/6/8 syöt.) harteilla.

Kommentit:

Petri Virtanen, Katajan päävalmentaja:
Hyökkäys täysin riittävää, 1vs1 puolustaminen ja ylpeys siitä on sellainen asia mihin me tullaan kiinnittämään huomiota ensi viikon treeneissä.

Niko Mattila, takamies:
101 pinnaa kotona, sillä pitäisi voittaa. Vaatisi vähän munaa pakissa, sillä jos kaveri tekee 106 pistettä bussimatkan jälkeen niin… Pakki oli iso asia tänään.

Lassi Kilpinen, takamies:
Alkuun meillä oli vähän bussijalkaa, eikä oltu tarpeeksi agressiivisia, mutta onneksi heitettiin kaukoheitot hyvin. Toiselle puolikkaalle muutettiin hieman puolustusta, joka auttoi meitä. Lopun taistelulla hieno voitto.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Hieno voitto meiltä, Joensuussa on aina vaikea voittaa. Kotijoukkue pelasi hyvin ja siksi arvostan voiton korkealle. Puolustuspäässä ei pystytty ihan alussa puolustamaan niin hyvin, mutta vahvalla heittopelillä pysyttiin mukana ja lopussa tiukalla väännööllä saimme voiton.

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan Pyynikillä ensi keskiviikkona 21.10. klo 18.30, kun Susi-Matti Nuutinen johdattaa kaarinalaisen Ura Basketin Pyynikin kirkkaisiin valoihin.

Huomioithan poikkeusjärjestelyt, joista on lisää infoa Uutiset-osiossa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon tiketti.fi/pyrinto tai Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H, jotta varmistat pääsysi peliin.

Pistä punaista päällesi ja tule Pyynikille!

Kuvat: Vera Suihko, Joonas Caven