Kataja tällä kertaa parempi -Pyrinnölle tappio 77-71

12.10.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö ei Joensuun keskiviikkoillassa saanut vieläkään voittotiliään avattua hieman vaisuksi jääneen esityksen jälkeen. Pyrinnöllä oli kaikki avaimet voittoon, mutta omaa hyökkäystä ei saatu käyntiin halutulla tavalla ja puolustuksessa annettiin nukahduksista helppoja koreja vastustajalle. Mahdollisimman korkeaan tempoon pyrkivä Pyrintö käveli useaan otteeseen pallon kanssa ylös, mikä ei juoksemiseen perustuvassa hyökkäyskonseptissa johda hyviin asioihin. Hyökkäys jäi junnaamaan raiteille eikä etuja saatu luotua, jolloin helppoja heittoja ei saatu ilmoille. 

Joukkueiden ero näkyy tilastoissa eniten heittoprosenteissa. Siinä, missä Kataja osui kaaren takaa 38 prosenttisesti jäi Pyrinnön heittotarkkuus vain 13 prosenttiin. Vaikka helppojakin heittoja heitettiin ohi, kertoo prosentit myös Joensuun onnistuneesta puolustamisesta. Levypallopelissä onnistuttiin siten, että hyökkäyslevypalloja haettiin 18. Menetyksiä kertyi 17 mikä on tällaisessa pelissä liikaa. Pyrinnön tehomiehiä ottelussa oli Sekou Sylla 27 pisteellä ja 11 levypallolla, Nighael Ceaser 12 pisteellä, 14 levypallolla ja 4 riistolla. Mainittavan arvoista on myös Jordon Talleyn 9 koriinjohtanutta syöttöä. 

I neljännes 

Pyrintö ei todellakaan saanut otteluun haluamaansa alkua, sillä kun peliä oli pelattu vasta vajaat 3 minuuttia vei Tuomas Hirvosen kolmonen Katajan 7-0 johtoon. Pyrintö päätti reagoida nopeasti aikalisällä. Aikalisältä Pyrinnön Mitch Pelissier avasi joukkueensa pistetilin kolmen pisteen heitolla. Peli jatkui tasaisesti ja Pyrintö hivuttautui pari kertaa pisteen tai parin päähän, mutta sitten Kataja onnistui taas jättämään Pyrinnön hetkeksi taakseen. Ennen erätaukoa Pyrintö tuli jälleen pisteen päähän, mutta Katajan Nike Sibanden upottaessa kolmosen viimeisellä sekunnilla jäi taululle ensimmäisen erätauon ajaksi luvut 17-13. 

II neljännes 

Toinen erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen loppui, kun Amanze Egekeze upotti kolmosen kasvattaen eron jo seitsemään. Katajan osuessa kaaren takaa hyvällä prosentilla Pyrintö oli suurissa vaikeuksissa heittopelinsä kanssa. Pyrintö ei onnistunut kaventamaan eroa vaan päinvastoin Kataja vain kasvatti sitä. Aikalisästä huolimatta ero kasvoi parhaillaan jo 15 pisteeseen. Sitten oli Pyrinnön aika ryhdistäytyä. Kun kirivaihde saatiin silmään kaveni ero pienimillään kuuteen, mutta siihen se jäi. Kataja pääsi takaisin 10 pisteen johtoon ennen puoliaikaa ja tulos taululla oli 40-30. 

III neljännes 

Alkunuotit toiselle puoliajalle antoi Nike Sibande keskimatkan heitollaan. Siitä alkoi pitkä tasainen vaihe, jossa ero ei liikkunut suuntaan tai toiseen. Vähän ennen erän puoliväliä Aaron Montonen avasi korisliigapistetilinsä kolmen pisteen heitolla. Avausottelussa Nokialla Montoselle oltiin tilastoitu virheellisesti onnistunut kolmen pisteen heitto, mutta tosiasiassa vasta tämä oli ensimmäinen oikeasti onnistunut heitto. Loppuerä jatkui samalla kaavalla ja viimeisellä erätauolla luvut olivat 52-41. 

IV neljännes 

Viimeisen neljänneksen alkuun Pyrinnön aktiivinen levypallopelaaminen tuotti hyökkäyksessä tulosta, kun Sekou Sylla pääsi ensin upottamaan kahden pisteen hyppyheiton ja heti perään nopean läpiajodonkin. Pyrintö oli nopeasti kaventanut eron seitsemään ja Kataja päätti käydä aikalisällä kertaamassa kuvioita. Tätä lähemmäksi Pyrintö ei päässytkään ennen ottelun loppua, kun Kataja paahtoi taululle 17 pisteen johdon. Ottelun viimeisellä minuutilla Pyrintö yritti vielä kiusata Katajaa prässillään, mutta se ei riittänyt iskuetäisyydelle asti. Ottelun loppuun korisliigapistetilinsä avasi Pyry Kantomaa vapaaheittoviivalta upottaen molemmat heittonsa ja kaunistaen loppulukemiksi 77-71.

Pyrintö ei Katajaa vastaan täyttänyt omaa potentiaaliaan ja avausvoitto antaa odottaa saapumistaan. Kotikentällään Pyrintö tulee peliin varmasti nälkäisempänä ja taistelutahtoisempana, jolloin odotettavissa on paljon pirteämpi Pyrintö. 

Seuraava ottelu on luvassa jo sunnuntaina 15.10 klo 15:00, kun Kouvot saapuvat vieraiksi Pyynikille.

Syysloman kunniaksi sunnuntain peliin myydään myös perhelippuja, joilla 25 eurolla sisään pääsee 2 aikuista ja 2 lasta. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: Jani Virolainen