KAUDEN ENSIMMÄINEN DERBY PÄÄTTYI BC NOKIAN VOITTOON 72 – 77

23.11.2022 | Uutiset

Kauden ensimmäinen derby päättyi vierailijoiden voittoon lukemin 72 – 77.  Ottelun alku oli BC Nokian hallintaa ja Pyrinnön hyökkäyspeli tökki pahasti. Ensimmäinen neljännes oli selvästi nokialaisten . Viiden minuutin pelin jälkeen tilanne oli 4 – 13. Suurimmillaan ero oli 10 pisteessä 9 – 19 Antero Lehdon korin jälkeen.  Daytone Jenningsin kolmonen päätti jakson lukemiin 12 – 19.

Toisella neljänneksellä BC Nokia hallitsi edelleen tapahtumia johtaen parhaimmillaan 14 – 23.  Kotijoukkueen Tomas Pihlajamäki otti joukkueen reppuselkäänsä. Tomas nosti lähes yksin Pyrinnön mukaan otteluun heittäen toisella kympillä peräti 17 pistettä.  Kahdella ensimmäisellä jaksolla kummallakin joukkueella oli ajoittain suuria vaikeuksia korin tekemisessä. Joukkueet myös puolustivat hyvin ja kentällä oli mukana paljon tunnetta.

Pyrinnön hyökkäyspeli ei nostattanut Tomasia lukuun ottamatta suuria onnistumisia esiin. Puolustuspäässä tehtiin hyvin töitä ja sen ansiosta päästiin otteluun mukaan. Heittopelissä tökkinyt Ike Smith puolusti erinomaisesti Nokian taitavaa Jonathan Stovea, mikä oli yksi syy kotijoukkueen nousuun.

Kolmas jakso oli kotijoukkueelta pelin parasta antia. Ike Smith pääsi vihdoinkin irti tehden jaksolla 11 pistettä. Jakson puolivälissä tilanne oli 48 – 47. Pyrintö repäisi yhdeksän pisteen johdon LJ Thorpen kahdella kolmen pisteen korilla 58 – 49. Nokia hivuttautui kuitenkin jakson lopussa lähemmäksi ja viimeiselle jaksolle lähdettiin lukemissa 61 – 56.

Viimeisen jakson aikana Pyrinnön hyökkäyspeliin tuli jälleen mutkia matkaan ja palloa kohellettiin harhasyöttöihin ja huonoihin yksilöratkaisuihin. Myös vierailijoilla oli vaikeuksia hyökkäyspäässä. Kolmen minuutin jälkeen taululla olivat lukemat 68 – 64.Sen jälkeen isänniltä kesti viisi minuuttia saada kori aikaiseksi. LJ Thorpe punnersi hyppyheitolla ajassa 38.09 kaksi pistettä vieden isännät johtoon 70 – 69. Sen jälkeen ottelun hahmoksi nousi Antero Lehto kahdella vapaaheitollaan ja hyökkäyslevypallolla ja kahden pisteen korilla 70 – 73. BC Nokian toinen voiton takuumies Anteron ohella oli Perrion Callandret 18/14

Pyrinnöltä oli vaikea löytää tasaista suorittajaa. Tomas Pihlajamäki 19/5 oli tehokas toisella neljänneksellä. Ike Smithin 15/8/4s tehot tulivat kolmannella neljänneksellä. Daytone Jennings 15/7 väläytteli ajoittain, mutta vastaavasti puskemista oli ajoittain liikaa. Osku Heinonen 12/2, LJ Thorpe 8/3/3s, Valtteri Leppänen 2/2, Jaquan Lawrence 1/4,

Sarja jatkuu Pyrinnön osalta Pyynikillä la 26.11 klo 17.00, jolloin vastaan asettuu Kataja Basket Joensuusta. Otteluisäntänä toimii Varalan Urheiluopisto.