Kauhajoelta tappio -Näin Pyrinnön kausi jatkuu

4.2.2024 | Otteluraportit, Uutiset

Korisliigan runkosarjan päätöskierroksella panokset olivat korkealla monella paikkakunnalla, kun viimeisiä paikkoja ylempään jatkosarjaan jaettiin. Tilanne oli tämä myös Kauhajoella, jossa play-off paikan perässä oleva Pyrintö tavoitteli voittoa Karhua vastaan, jolla ottelussa panoksena oli lippu ylempään jatkosarjaan. Tässä väännössä pidemmän korren onnistui vetämään Karhubasket, joka tuli kovalla latauksella otteluun ja voitti luvuin 84-66. Ottelussa iso ratkaisutekijä oli se, että Karhubasket pääsi pelaamaan hyvin omannäköistään koripalloa, jossa hyökkäyspäässä tempo on matala, mutta puolustuksessa tamperelaisia härsitään kovalla intensiteetillä. Pyrintö ei tämän takia päässyt juoksemaan kenttää haluamallaan tavalla ja hyökkäyspäässä oli paljon vaikeuksia, mikä näkyi pisteiden määrässä. 

Pyrinnön 15 menetystä eivät olleet ratkaiseva tekijä, mutta Karhun ottaessa niitä vain 5 ei siitä ainakaan apua ollut, varsinkin kun pelin rytmi oli jo muutenkin kotijoukkueen käsissä. Muissa tilastoissa ainoastaan pisteissä Karhu oli selkeästi parempi, mutta sillä pääsee aika pitkälle. Karhulla pelaajat suoriutuivat tasaisesti ja etenkin pisteitä tuli laajalta rintamalta. Pyrinnön puolella Luther Muhammad oli vireessä pisteiden teossa, kun niitä kertyi 23. Levypalloissa miehekkään määrän keräsi Nighael Ceaser joka kahmi peräti 17 levypalloa. 

Ottelu alkoi Kapteeni Lehdon kolmosella. Alku oli hyvin puolustusvoittoista, mutta ensimmäisenä alkoi käynnistymään Karhu, joka nyppäsi pienen johdon heti ensihetkistä ja kasvatti sitä ensimmäisen erän ajan. Toisella erällä Pyrinnön päävalmentaja Tero Vasell sai heräteltyä omansa takaisin peliin mukaan ja 13 pisteen ero kapeni nopeasti 5:een. Sen lähemmäksi Pyrintö ei meinannut oikein päästä ja ero pysyi oikeastaan koko toisen erän loppuun samana. Toiselle puoliajalle Karhu tuli rymistellen ja pyristelystä huolimatta Pyrintö alkoi jäädä jälkeen. Ryhtiliikettä ei enää tullut vaan Karhu meni loppupelin menojaan ja voitti ottelun lopulta selkeästi. 

Runkosarja on nyt pelattu ja Korisliiga jatkuu ylemmässä- sekä alemmassa jatkosarjassa, joissa joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kotona sekä vieraissa. Ylemmässä jatkosarjassa ovat BC Nokia, Seagulls, Karhubasket, Korihait, Vilpas ja Kataja. Alemmassa jatkosarjassa Pyrinnön kanssa ovat Kobrat, Kouvot, Bisons, Lahti Basketball sekä KTP. Ylemmän jatkosarjan joukkueet ovat jo varmistaneet paikkansa play-offeissa ja alemmassa jatkosarjassa taistellaan kahdesta jäljellä olevasta paikasta. Tällä hetkellä paikoista taistelevat etenkin Kouvot (12 voittoa), Kobrat (10 voittoa), KTP (9 voittoa) ja Pyrintö (8 voittoa). Bisons ja Lahti lähtevät melkoiselta takamatkalta, sillä molemmilla joukkueilla on taskussaan vain 4 voittoa. 

Pyrintö aloittaa jatkosarjansa Pyynikiltä ensi lauantaina 10.2, kun vieraaksi saapuu Kobrat Lapualta. 

 

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen