Kaunis takaa-ajo

28.1.2023 | Otteluraportit

Pyrintö aloitti pelin hitaasti, kun Lahti lähti eteenpäin kasvattamaan johtoaan. Kolme ensimmäistä erää pelattiin täysin kotijoukkueen tahtiin, mutta Osku Heinonen -muutaman muu onnistuja apunaan- käänsi pelin kulun täysin. Suurin onnistuja oli selkeästi Heinonen, joka osui sekä pelin voittaneen kolmosen sekä torjui Lahden yrityksen tasoittaa peli viimeisellä kahdella sekunnilla.

Osku Heinonen teki 23 pistettä, osuen kaaren takaa vasta kuuden yrityksen jälkeen, mutta ensimmäisen onnistumisen jälkeen ei katseltu taakse. Hänen lisäkseen Ike Smith teki 15 pistettä tosin heikoilla prosenteilla. Tylan Birts onnistui myös tehden 19 pistettä kunnioitettavilla prosenteilla. Junnuyksikkö ei tänään päässyt suurempaan rooliin, kun molemmat Williams sekä Pitkänen pelasivat vain 4:17 minuuttia ja Ahvenjärvellä jäi lämppäpaita päälle koko pelin ajaksi.

I neljännes

Ottelun ensimmäiset minuutit heitetään vuoron perään ohi, kunnes Ike Smith vihdoin osuu kahden pisteen hyppyheiton ja avaa ottelun pistetilin. Ike Smithin ranne on lämpimänä alussa, kun hän osuu kolmosen heti seuraavassa hyökkäyksessä. Tämän jälkeen Erik Sajantila viimeistelee Lahden ensimmäiset pisteet. Tilanne on Jaquan Lawrencen korin siivittämänä 2-7 Pyrinnön hyväksi. Lahti vaihtaa Eemi Luukkosen nostamaan kentällisen tasoa ja nostaa heti kaksi pistettä korin alta, minkä jälkeen Sajantila upottaa kolmosen, johon Ike Smith jälleen vastaa kuumalla ranteellaan. Tilanne 9-10, kun Sajantila osuu vielä yhden kahden pisteen heiton. Lahti tarttuu johtoasemaan 5-0 runilla  -Ertelin kolmosella ja Clarken kakkosella- ja lähettää Pyrinnön aikalisälle tilanteessa 14-10. Lahti kasvattaa johdon kymmeneen pisteeseen kahdella perättäisellä kolmosella aikalisän jälkeen. Birts katkaisee Lahden runin onnistuneella kahden pisteen heitolla. Viimeinen minuutti alkaa tilanteessa 22-13.

II neljännes

Toinen erää alkaa tilanteessa 22-13. Lassi Kilpinen avaa pistetilinsä onnistuneella kolmosella. Erä alkoi yhdeksän pisteen koti joukkueen johdolla ja neljän minuutin pelaamisen jälkeen johto on kasvanut 11 pisteeseen. Birtsin ja Kilpisen onnistumiset leikkaavat johdon kuuteen pisteeseen. Lahti vastaa tähän kuitenkin kahdella perättäisellä kahden pisteen onnistumisella ja johto on jälleen kymmenessä pisteessä. LJ Thorpe onnistuu ensimmäistä kertaa tänä iltana hyökkäyksessä ja osuu hyppyheiton. Tilanne on 33-25, kun toista erää on kolme minuuttia jäljellä. Viimeinen minuutti alkaa tilanteessa 39-28. Lahti onnistuu kolmosessa ja Ike Smith kakkosessa, ensimmäinen puoliaika päättyy tilanteeseen 42-30.

III neljännes

Toinen puolikas alkaa Erik Sajantilan kolmosella, joka uppoaa pehmeästi raudasta läpi. Tämän jälkeen Pyrintö heittää ohi ja Lahti rankaisee toisessa päässä. Osku Heinonen kuitenkin nostaa päätään ja osuu illan toisen korinsa. Tilanne 47-32 kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Ike Smith flirttailee hetken koriraudan kanssa ja vihdoin onnistuu. Hänet kuitenkin kolataan maahan puolustukseen paluussa ja nilkuttaa penkille. Samalla Lahti heittää kolmosen sisään. Pyrintö lähtee aikalisälle Thomasin kolmosen saattelemana. Sopasen muutos aikalisän jälkeen toimii, kun Lassi Kilpinen osuu jälleen kaaren takaa. Tähän asti saldo 3/3. Viiden minuutin kohdalla tilanne 55-39. Peltokankaan fysiikka on liikaa, kun hän lähettää Luukkosen maan kautta vapaaheittoviivalle. Luukkonen kuitenkin kunnossa vaarallisen tilanteen jälkeen. Pyrintö ei suostu puolustamaan yhtäkään Lahden pelaajaa ja Sajantila käyttää tilaisuuden hyväkseen heittämällä kolmosen seisoen täysin yksin. Osku Heinonen osuu kolmosensa Sajantilan naamaan Lawrencen vapaaheittojen jälkeen. Heinonen osuu heti toisen perään ja Pyrintö on vain 12 pistettä tappiolla. Erä päättyy lukuihin 63-50.

IV neljännes

Osku Heinon aloittaa siitä, mihin jäi eli pussittaa kolmosen nostaa Pyrinnön kymmenen pisteen päähän. Seuraavassa hyökkäyksessä hän heittää jälleen Sajantilan naamaan ja hölkkää aikalisälle, jonka Lahti tarvitsee jäähdyttämään hänen rannettaan. Tilanne on 63-56. Sajantila vastaa Heinoselle omalla kolmosellaan aikalisän jälkeen. Birts kaventaa Lahden johdon viiteen pisteeseen, minkä jälkeen Osku nostaa Pyrinnön kolmen pisteen päähän, tilanne 66-63. Birts heittää jälleen sisään, minkä jälkeen hän juoksee nopeasta toiset kaksi pistettä. Tilanne 68-67, kun peliä on jäljellä neljä minuuttia. Kilpinen ja Lawrence laittavat Pyrinnön ensimmäiseen johtoonsa pelin alun jälkeen. Ike Smith – Tylan Birts akseli toimii jälleen, kun Birts osuu kolmosen Smithin syötöstä. Lahti onnistuu omassa hyökkäyksessään, minkä jälkeen Ike Smith hankkii vapaaheitot. Tilanne on 70-73, kun aikaa on jäljellä 2 ja puoli minuuttia. Sajantilalle eivät vapaaheitot maistu, kun hän osuu vain yhden kahdesta, tilanne 71-73. Clarke heittää kaksi vapaaheittoa sisään ja viimeinen minuutti alkaa tilanteessa 73-73. Lahti epäonnistuu surkeasti omassa hyökkäyksessään ja Osku Heinonen rankaisee kolmosella. Lahti lähtee aikalisälle kolmen pistettä tappiolla, kun peliä on jäljellä kahdeksan sekuntia. Osku Heinonen siivoaa Sajantilan heiton ja kantaa Pyrinnön voittoon.