KESKIVIIKKONA LAPUALLE

31.1.2023 | Not Assigned

Pyrintö kohtaa tällä viikolla kaksi avainvastustajaansa, ajatellen pudotuspelipaikkaa.
Lauantaina Pyynikille saapuu BC Nokia, mutta sitä ennen punanutut suuntaavat keskiviikkona Lapualle Kobrien vieraaksi. Kaksi voittoa auttaisi paljon.

Kuuden joukkueen alempi jatkosarja on jakautunut kahteen osaan. BC Nokia, Kobrat ja Pyrintö kilpailevat kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ohittaakseen BC Nokian, Pyrintö tarvitsee 2 voittoa enemmän kuin BC Nokia jatkosarjan lopuista 9 pelistä. Kobrat on vain yhden voiton edellä.
Voitokas viikko olisi siis nyt tarpeen.

Korihait, Lahti Basketball ja Tapiolan Honka ovat yhden voiton päässä toisistaan, joten kaikki kaipaavat pisteitä jokaisesta pelistä välttääkseen Korisliigasta putoamisen. Varsinkin siksi ne kaikki tulevat olemaan jatkosarjassa vaarallisia vastustajia, vaikka pudotuspeleihin pääsy ei ole niille enää käytännössä mahdollinen.

KOBRIEN KAUSI OLLUT KAKSIJAKOINEN

Pyrintö ja Lapua pelasivat runkosarjassa ristiin, molemmat hakivat vierasvoiton.
Kobrat oli alkusyksyn kohujoukkue, sillä se jyräsi voitosta voittoon ja puolusti peräti Korisliigan kärkipaikkaa. Pyynikilläkin heti lokakuun alussa Kobrat näytti todella hyvältä.

Kobrat vei sarjan alun komeasti 9 voittoa – 2 tappiota, mutta hävisi sitten ensin Karhulle ja heti perään kotonaan Pyrinnölle. Siitä alkoi syöksykierre, peräti 9 peräkkäistä tappiota.
Lapualaiset syttyivät taistelemaan vielä runkosarjan kahdella päätöskierroksella, mutta voitot Korihaista ja BC Nokiasta eivät enää riittäneet ylempään loppusarjaan. Viime lauantaina alemman loppusarjan avauskierroksella Kobrat hävisi rumasti Uudessakaupungissa.

Kobrien pistekärki on ollut Danny Pippen II (19,1 pist./7,7 lev.). Alkukauden kohutuimpia pelaajia ollut takamies Kaelin KJ Jackson (16,8/4,0/6,5 syöt.) on edelleen erinomainen pelaaja, mutta ei enää kaikille täysin pysäyttämätön. Korisliigassa puolustukset oppivat ottamaan vahvuuksia pois.
Denzel Livingston (16,3/6,1) oli lokakuussa Pyynikillä todella hyvä, olemuksesta jäi jotenkin vaikutelma Kevin Durantista. Kun samassa joukkueessa on Durantin oloisen miehen lisäksi yksi Pippen, niin onhan siinä eväät, vaikka mihin. Neljäs amerikkalainen on sentteri Javion Ogunyemi (10,7/8,0).

Kobrien kotimaisia avainpelaajia ovat olleet takamies Antto Nikkarinen (4,6/2,3/3,5), Pyrintö-kasvatti Justus Kilpinen (5,2/2,3) sekä helsinkiläisen Sykin kasvatti Chrysostom Chukwuma (5,3/2,7)
Lisäksi joukkueen penkiltä löytyy Korisliiga-veteraaneja kuten Juho Lehtoranta, jossain päin maata kulttihahmoksikin korotettu Atte Perttu sekä Kobrien oma kasvatti Jussi Turja.

SEURAA AINAKIN NÄITÄ:

Pyrintö venyi viime lauantaina Lahdessa vaikeuksien kautta voittoon. Tällä kertaa Pyrintö saa toivottavasti tasaisemman suorituksen. Kotipelihurmiota ei saa päästää pohjalaisten keskellä vauhtiin.

Kobrat on ollut sarjan huonoin levypallojoukkue. Voittaakseen Pyrinnön täytyy pystyä osoittamaan tämä tilastotieto todeksi myös keskiviikkona, sillä heittoprosenteissa Kobrat on hiukan edellä.

Kumpi joukkue on tehnyt paremmin kotiläksynsä, saa vastustajan vahvuudet pois, on vahvoilla.

Loppukevennysosastolta löytyy parikin hauskaa seurattavaa:
Veljekset Lassi ja Justus Kilpinen kohtaavat jälleen parketilla.
Pyrinnössä pelaa Kobrien kasvatti Panu Peltokangas ja Kobrissa siis Justus Kilpinen.